کریسمس نزدیک است و طبق رویه هر سال، سیل محصولات جدید و گوناگون در هر زمینهای به بازار روانه شده است.
شرکت آمریکایی آدیزی (Audeze)، یکی از مشهورترین سازندگان هدفون نیز از قافله عقب نمانده و این مناسبت را با رونمایی از یک محصول میانرده جدید جشن گرفته است.
این محصول جدید که Maxwell نام دارد، یک هدست گیمینگ است که گفته میشود تأخیر صوتی پایین، کیفیت صدای فوقالعاده و دوام شارژدهی بیرقیب هشتاد ساعته را به کاربر ارائه میکند.
احتمالاً میدانید که آدیزی، یکی از شرکتهای پیشرو در ساخت هدفونهای آدیوفایل و توسعه فناوری درایورهای پلینر مگنتیک (planar magnetic) است و محصولات آن، معمولاً قیمتی بالا و بیش از پانصد دلار دارند. اما این شرکت، چند هدست گیمینگ نیز در سبد محصولات خود دارد که بهجز یک مورد که نسخهای میکروفوندار از هدفون LCD-2 این شرکت است و قیمتی نزدیک به هزار دلار دارد، همگی محصولاتی میانرده هستند و قیمتی مناسب دارند. اکنون، Maxwell نیز به جمع این هدستها پیوسته است.
آدیزی بسیاری از فناوریهای انحصاری بهکاررفته در هدفونهای آدیوفایل خود را در Maxwell نیز به کار گرفته است. برای مثال، این هدست به درایورهای پلینر مگنتیک ۹۰ میلیمتری مجهز است که در کالیفرنیای آمریکا ساخته میشوند و بنا بر ادعای آدیزی، سطح مؤثر آنها سه برابر درایورهای مشابه است؛ امری که موجب بازتولید بسیار دقیقتر صدا و پخش جزئیات بسیار ظریف آن میشود.
Maxwell از طریق یک دانگل بیسیم USB به دستگاه میزبان متصل میشود. این دانگل میتواند داده صوتی را با تأخیری بسیار پایین و حداکثر کیفیت ۹۶ کیلوهرتز/۲۴ بیت انتقال دهد. همچنین طبق گفته Audeze، برد و پایداری اتصال بیسیم در این مدل جدید، برتری سه برابری نسبت به هدست گیمینگ Penrose دارد که بهنظر میرسد قرار است در سبد محصولات آدیزی با این هدست جایگزین شود. شایان ذکر است که این هدست جدید، از نسخه ۵.۳ LE بلوتوث که جدیدترین نسخه آن محسوب میشود، برای اتصال به دستگاه میزبان استفاده میکند. این نسخه از بلوتوث، از کدکهای L3 و L3 Plus در کنار دیگر کدکهای رایج، یعنی SBC، AAC و LDAC نیز پشتیبانی میکند.
دیگر ویژگی مهم Maxwell، بهرهمندی آن از سیستم نویز کنسلیشن فعال است که آدیزی آن را Noise-Filtration میخواند. این قابلیت که با فشردن یک دکمه فعال میشود، صدای محیط را از طریق میکروفونهای موجود در هدست دریافت میکند و با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، باعث دفع آنها از گوش کاربر میشود. پنج میکروفون در ایرکاپهای Maxwell تعبیه شده است که هم وظیفه دریافت صدای محیط و ارسال آن به سیستم نویز کنسلیشن را دارند و هم میتوانند صدای کاربر را دریافت کنند. اما علاوه بر این، یک میکروفون بوم جداشونده نیز همراه با این Maxwell عرضه میشود که در صورت لزوم میتوانید آن را به آسانی و از طریق یک جک، به هدست متصل کنید. بنا بر گفته آدیزی، این میکروفون توسط شرکت مشهور سازنده محصولات صوتی حرفهای، یعنی Shure ساخته شده است.
ایرکاپهای Maxwell تماماً از پلاستیک ساخته شدهاند؛ اما هدبند آن، هستهای از جنس فلز منعطف دارد که نوید مقاومت بالای آن را میدهد. این هدبند در قسمت پایینی خود به یک تسمه چرمی قابل تنظیم مجهز است که نقش پدینگ آن را ایفا میکند. همچنین ایرپدهای چرمی Audeze Maxwell، از طراحی خاصی موسوم به dual-chamber بهرهمندند که موجب تهویه بهینه ایرکاپها و در عین حال، فراهم آوردن ایزولیشنی بسیار خوب میشود. با این مشخصات، بهنظر میرسد که با هدستی با راحتی بسیار مناسب طرف هستیم؛ اما اگر بخواهیم رک بگوییم، محصولات آدیزی در عین مزایای استثنایی بسیار خود، هیچگاه به راحتی بالا شهره نبودهاند و در این بحث، از رقابت با محصولات همرده خود باز میماندند. امیدواریم Maxwell این رویه کلی را تغییر دهد و راحتی آن از رقبا بالاتر باشد.
اما به یکی از مهمترین ویژگیهای Maxwell، یعنی دوام شارژ آن میرسیم. طبق مشخصات اعلامشده از سوی آدیزی، باتری داخلی این دستگاه میتواند توان مورد نیاز آن برای کار تا هشتاد ساعت را تأمین کند. میتوان گفت که این دوام شارژ، تا به امروز در هیچ هدفون و ایرفون متداولی وجود نداشته است و میزانی باورنکردنی محسوب میشود. پیش از این، ایرفون بیسیم Sennheiser Momentum 4 True Wireless، با شصت ساعت دوام شارژ، در این زمینه رکورددار بود و اکنون، Maxwell با ۲۰ ساعت عمر باتری بیشتر، این رکورد را از مومنتوم ربوده است.
این هدست بلوتوثی جدید، در دو نوع مختلف عرضه میشود که یکی مخصوص کنسول Xbox و دیگری مخصوص کنسول Playstation است. نسخه مخصوص Xbox، اولین محصولی است که از لایسنس فعالسازی خودکار فناوری Dolby Atmos برخوردار است؛ اما نسخه پلی استیشن آن، بهدلیل عدم پشتیبانی PS5 از Dolby Atmos و استفاده از سیستم انحصاری Tempest 3D Audio، از این امکان بیبهره است. شایان ذکر است که هر دو مدل این محصول، قابلیت اتصال به کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز و مک، دستگاههای مبتنی بر iOS و اندروید و کنسول بازی Nintendo Switch را دارند.
همچنین هر دو نسخهی Maxwell از ویژگیهایی مانند امکان تنظیم توازن حجم صدای چت و بازی، پیشفرضهای صوتی برای بازیهای مختلف و یک ایکولایزر چند باند برخوردارند. همچنین کاربران میتوانند با نصب نرمافزار Audeze HQ بر روی کامپیوتر خود، به تنظیماتی جزئیتر از هدست نیز دسترسی داشته باشند.
هدست گیمینگ Audeze Maxwell در هر دو نسخه خود، از ماه ژانویه در بازار جهانی قابل خریداری خواهد بود. قیمت اعلامشده از سوی آدیزی برای نسخه مخصوص پلیاستیشن، ۲۹۹ دلار و برای نسخه Xbox، کمی بالاتر و معادل با ۳۴۹ دلار است.