اگر بخواهیم فهرستی از موفقترین شرکتهای نوظهور جهان هدفون ارائه کنیم، بدون شک وان مور (۱MORE) در این فهرست جای خواهد داشت. شرکتی که در عرض مدت زمانی در حدود پنج سال، به نامی شناختهشده و معتبر بدل شده است و برخی از مدعیان کهنهکار را به چالش کشیده است.
داستان وانمور، در سال ۲۰۱۳ آغاز شد. مدتی بود که گری سیه (Gary Hsieh)، یکی از مدیران و مهندسان ارشد Foxconn که سابقهی کار بر کیندل آمازون، آیپد و آیپاد اپل و تلویزیونهای شیائومی را نیز در کارنامه داشت، پس از بروز اختلاف با مدیریت فاکسکان، از این شرکت بیرون آمده بود و به دنبال راهی جدید برای پیشبرد اهدافش میگشت. در همین اوقات، لی جون (Lei Jun)، بنیانگذار شیائومی به او پیشنهاد کرد که به کمک او بیاید و کار بر ساخت ایرفونهای بسیار ارزانقیمت را آغاز کند. گری سیه چندان به این امر تمایل نداشت. زیرا تخصصی در این امر نداشت و از آن مهمتر، نمیخواست وارد پروسهی ساخت چنین محصول ارزانقیمتی بشود و اعتبار خود را خدشهدار کند. اما سرانجام، اصرار لی جون بر موفقیت بیچون و چرای این پروژه، بر شک و تردید او پیروز شد. به نظر لی جون، از آنجا که هیچ هدفونساز مهم دیگری در چین وجود ندارد که ایرفونهای اقتصادی با کیفیت تولید کند، آنها با موفقیت چشمگیری روبرو خواهند شد.
پس گری سیه با پشتیبانی شیائومی و سرمایهگذاری دو-سه شرکت دیگر و کمک برخی از همکارانش در فاکسکان، در سال ۲۰۱۳، شرکت وان مور را در شهر شنژن چین تاسیس نمود و شروع به ساخت ایرفون برای شیائومی نمود.
پس از ماهها کار مداوم و آزمون و خطا، سرانجام ۱MORE یک ایرفون اقتصادی با نام Piston برای Xiaomi ساخت که قیمت نهایی آن کمتر از ۱۵ دلار بود.
نتیجه، همانطور که لی جون پیشبینی کرده بود، خارقالعاده از آب در آمد. تنها در سال ۲۰۱۳، بیش از یک میلیون عدد از این مدل به فروش رفت و یک سال بعد، در یازدهم نوامبر ۲۰۱۴، شیائومی موفق شد که تنها در یک روز، ۲۰۰ هزار عدد از این ایرفون را به فروش برساند و تا پایان سال ۲۰۱۴، در حدود ۱۵ میلیون عدد از آن فروخته شده بود.
به تدریج، وان مور تلاش کرد که محصولاتی مستقل با برند خود را عرضه کند و در نتیجه، شروع به ساخت محصولاتی جدید و رقابتی کرد. محصولاتی که با وجود قیمتهایی پایینتر بتوانند هدفونهای برندهای تجاری نظیر بیتس را به چالش بکشند و در خارج از مرزهای چین نیز کاربران را به خود جلب کنند.
پس این شرکت، در سال ۲۰۱۵، دست به اقداماتی جدی زد. نخست در آمریکا شعبهای افتتاح کرد و نظر لوکا بینیاردی (Luca Bignardi)، مهندس صدا و تهیهکنندهی موسیقی و برندهی جایزهی گرمی را برای همکاری جلب نمود. بینیاردی همکاری با موزیسینهایی نظیر لارا فابیان و آندرهآ بوچلی را در کارنامهی کاری داشت و شهرت و اعتبار بینالمللی او میتوانست به این شرکت نوپا کمک کند.
گام بعدی و مهمتر، عرضهی چهار ایرفون جدید بود. این چهار مدل عبارت بودند از مدل ۳۰ دلاری ۱M301، مدل ۴۰ دلاری EO301 که به کریستالهای سواروسکی مزین بود، مدل ۸۰ دلاری EO323 که از دو درایور برخوردار بود و هدفون دور گوش ۸۰ دلاری MK801.
نکتهی مشترک این چهار محصول، به جز کیفیت ساخت و طراحی بسیار خوب و بستهبندی چشمگیر، قیمت مناسب آنها بود. این عوامل در کنار تبلیغات هدفمند وان مور، موجب شد این شرکت به سرعت به نامی شناختهشده بدل شود.
بهخصوص که با آغاز سال ۲۰۱۶، ایرفون E1001 (یا Triple Driver) که دارای سه درایور در هر ایرپیس بود معرفی شد. این ایرفون در ازای قیمت ۱۰۰ دلاریاش، کیفیت ساخت، کیفیت صدا و زیبایی ظاهری را به ارمغان میآورد که در کمتر محصول همقیمتی دیده میشد. انتشار نقد و بررسیهای سراسر مثبت در وبسایتهای اثر گذار که گاه چندان هم با واقعیت منطبق نبودند، به تثبیت نام ۱MORE بیش از پیش کمک کرد.
در طول سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، این کمپانی محصولات دیگری نظیر هدفون بلوتوث MK802، ایرفون بلوتوث پر فروش iBfree و ایرفون E1010 (یا Quad Driver) را تولید نمود و جوایز معتبری از قبیل CES Innovation، Red Dot، iF و … را به خود اختصاص داد.
در نهایت امر به سال ۲۰۱۸ میرسیم. سالی که طی آن محصولاتی نظیر هدست گیمینگ Spearhead VR، هدفون H1707 (یا Triple Driver Over-Ear)، نسخهی بلوتوث ایرفون E1001 و ایرفون کاملاً بیسیم Stylish TWS به بازار عرضه شد و سقف قیمتی محصولات وان مور به ۲۰۰ دلار رسید.
البته این سقف قیمتی دوام چندانی نداشت. همین دو-سه هفته پیش بود که این شرکت خبر از عرضهی مدل Penta Driver داد که نه تنها از پنج درایور در هر ایرپیس بهره میبرد و امکان اتصال سیمی یا بیسیم را به کاربر میدهد، بلکه با قیمت ۳۰۰ دلاری خود به پرچمدار جدید شرکت بدل خواهد شد.
امروز، دیگر نمیتوان ۱MORE را یک تازهوارد خواند و این کمپانی توانسته با تولید محصولاتی هدفمند و با کیفیت و اتخاذ تصمیماتی درست، به نامی کاملاً شناختهشده در جهان هدفون بدل شود و سهمی قابل توجه از جوایز و بازار را به خود اختصاص دهد.
۱ نظر
ممنون… استفاده میبریم… خیلی خوب…