در یک دهه گذشته، تغییرات بزرگی در نحوه گوش دادن ما به موسیقی رخ داده است. امروزه اکثر افراد برای شنیدن موسیقی بیش از هر وسیله دیگری از تلفن هوشمند خود استفاده میکنند. همچنین سرویسهای پخش موسیقی مانند اسپاتیفای باعث شدهاند که آسانتر از هر زمانی، به بازهای وسیع از موسیقیهای مختلف دسترسی داشته باشیم. اما کیفیت پخش نهچندان بالای اینگونه از برنامهها و غالب پخشکنندههای موسیقی آفلاین، بسیاری از افراد را به استفاده از پخشکنندههای باکیفیتتر و فایلهای Hi-Res واداشته است. اگر شما نیز از کیفیت صدای فایلهای MP3 و سرویسهای پخش موسیقی عادی مانند اسپاتیفای راضی نیستید، احتمالاً به استفاده از برنامههایی مانند Tidal روی آورده یا فایلهای موسیقی خود را با فرمتهای Hi-Res مانند FLAC و WAV تهیه میکنید.
اما اگر از یک دستگاه اندرویدی برای گوش دادن به موسیقی استفاده میکنید، باید بگوییم که پخشکنندههای عادی موجود در این دستگاهها، قادر به دیکود و پخش فایلهای Hi-Res بهصورت واقعی و نیتیو نیستند و اینگونه از فایلها را با کیفیتی پایینتر از کیفیت حقیقی آنها پخش میکنند.
برای پخش فایلهای Hi-Res در دستگاههای مبتنی بر سیستم عامل اندروید، نیاز به یک پخشکننده موسیقی دارید که از این فرمتها بهصورت حقیقی پشتیبانی کند. در این مقاله به ۶ پخشکننده موسیقی برتر در سیستم عامل اندروید میپردازیم که توانایی پشتیبانی از فرمتهای Hi-Res را نیز دارند.
اما پیش از معرفی پلیرها، لازم است این نکته را یادآور شویم که استفاده از یک نرمافزار پخشکننده موسیقی باکیفیت، تنها یک قدم به سوی تجربه موسیقی بهصورت Hi-Res است و کیفیت فایلها، نحوه اتصال اجزای صوتی به یکدیگر (بیسیم یا باسیم)، دک مورد استفاده در دستگاه شما (یا دک/امپلیفایر هدفون جداگانهای که به آن متصل کردهاید) و هدفونی که استفاده میکنید، همگی تأثیر بسزایی در کیفیت پخش نهایی زنجیره صوتی شما خواهند داشت. پس با فرض اینکه همه این اجزا در زنجیره صوتی شما از کیفیت مناسبی برخوردار هستند، به شما ۶ نرمافزار پخشکننده موسیقی برای تلفنهای اندرویدی معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آنها، میتوانید از شنیدن موسیقی با کیفیتی بالا لذت ببرید.
۱- Poweramp
Poweramp یکی از قدیمیترین و قدرتمندترین پلیرهای اندروید است و در این مدت طولانی، توانسته طرفداران متعصب بسیاری را به خود جذب کند.
این نرمافزار از یک رابط کاربری ساده و کاربردی برخوردار است که به لطف آن، کنترل قابلیتهای متعدد برنامه، در نهایت سادگی صورت میگیرد.
Poweramp که یکی از محبوبترین نرمافزارهای پخش موسیقی میان آدیوفایلها به شمار میرود، دارای امکانات بسیاری است و تقریباً از تمامی فرمتهای صوتی موجود پشتیبانی میکند.
نسخه ۳ Poweramp که در سال ۲۰۱۸ معرفی شد، علاوه بر ظاهر مدرنتر، از خروجی Hi-Res، یک DSP جدید، ایکولایزر ۱۰ باند و قابلیتهای متعدد دیگری بهرهمند است که در کمتر پخشکننده اندرویدی نظیر دارد. اگر تلفن همراه شما دارای چیپ دک Hi-Fi است یا برای شنیدن موسیقی، یک دک/امپ خارجی را به تلفن همراه خود وصل میکنید، به وسیله Poweramp میتوانید فایلهای صوتی با عمق بیت ۲۴ بیت را با کیفیت حقیقی بشنوید.
این نرمافزار از اسکینهای شخصیسازیشده نیز پشتیبانی میکند و میتوانید ظاهر آن را طبق سلیقه خود تغییر دهید.
ایکولایزر داخلی پیشرفته Poweramp، بهترین ایکولایزر موجود در پخشکنندههای اندرویدی است و علاوه بر تنظیمات فراوان، از کیفیت بسیار بالایی نیز برخوردار است.
یکی از ویژگیهای مثبت دیگر این نرمافزار، بهروزرسانیهای مرتب آن است. به لطف این ویژگی، در صورت وجود یک مشکل یا باگ، میتوان آن را بهسرعت برطرف کرد.
۲- Onkyo HF Player
Onkyo HF Player یک پخشکننده باکیفیت است که به شما امکان پخش فایلهای Hi-Res را در تلفن همراهتان میدهد.
این پلیر دارای رابط کاربری ساده و زیبایی است که امکان مشاهده متن ترانهها نیز در آن وجود دارد.
HF Player از فایلهای صوتی با فرمت FLAC ،ALAC ،WAV ،AIFF و … پشتیبانی میکند. به لطف این امر، شما میتوانید تمام مجموعه موسیقی خود را با هر فرمتی در تلفن همراه خود ذخیره کرده و با کیفیتی بالا به آنها گوش دهید.
این نرمافزار پخش موسیقی، از یک ایکولایزر متفاوت با ۱۶۳۸۴ باند برخوردار است که کاربر میتواند با شکل دادن به منحنی آن، ماهیت صوتی پلیر را طبق سلیقه خود تنظیم کند. همچنین این ایکولایزر دارای پیشفرضهای بهینهسازیشده برای همه سبکهای موسیقی است و کاربر میتواند تنظیمات شخصی خود را نیز در بین آنها بهعنوان یک پیشفرض ذخیره کند.
نسخه مجانی Onkyo HF Player فایلهای صوتی با نرخ نمونهبرداری بالاتر از ۸۸٫۲ کیلوهرتز را به این نرخ نمونهبرداری داونسمپل (downsample) میکند و برای تجربه کیفیت حقیقی فایلهایی با نرخ نمونهبرداری ۱۹۲ کیلوهرتز و عمق بیت ۲۴ بیت، باید نسخه کامل این پلیر را تهیه کنید. برای تهیه نسخه کامل این نرم افزار بهصورت قانونی، باید ۸٫۹۹ دلار بپردازید.
همچنین اگر یک یا چند عدد از لوازم صوتی شرکت Onkyo را در اختیار دارید، میتوانید به امکانات انحصاری پلیر Onkyo برای این لوازم دسترسی داشته باشید.
۳. Neutron Music Player
هر دو موزیک پلیر نامبرده در بالا، از اکثر فرمتهای صوتی Hi-Res پشتیبانی میکنند و از ویژگیهای بسیاری نیز بهرهمند هستند. همچنین رابط کاربری هر دوی آنها بسیار حسابشده طراحی شده است و با وجود تنظیمات و قابلیتهای بسیار، حتی کاربرانی که اطلاعات زیادی در زمینههای صوتی ندارند نیز میتوانند بدون مشکل از تمام قابلیتهای آنها استفاده کنند؛ اما این امر در مورد پلیر سوم این لیست، یعنی Neutron Music Player صدق نمیکند.
برخلاف موارد دیگر موجود در این لیست، نوترون برای افراد عادی که تسلط بالایی بر روی اصطلاحات و تنظیمات پیچیده صوتی ندارند، گزینه مناسبی نیست. رابط کاربری این پلیر دارای پیچیدگیهای زیادی است که تنها آدیوفایلها و افراد فعال در حوزه صوت از آنها سر در میآورند و شاید کمی زمان نیاز باشد تا افراد مبتدی نیز بتوانند با استفاده از این رابط کاربری پیچیده، از تمامی قابلیتهای پلیر استفاده کنند.
این موزیک پلیر از یک موتور صوتی ۳۲/۶۴ بیت بهرهمند است که میتواند فایلهای صوتی را با کیفیت اصلیشان وارد زنجیره صوتی کند. همچنین Neutron از فایلهای صوتی با نرخ نمونهبرداری ۷۶۸ کیلوهرتز و عمق بیت ۳۲ بیت پشتیبانی میکند و از یک ایکولایزر پیشرفته نیز بهرهمند است که میتوان به وسیله آن، ماهیت صوتی و کیفیت صدای زنجیره صوتی را تا حد زیادی بهینهسازی کرد.
یک قابلیت ویژه نوترون، امکان وارد کردن فایل به آن از شبکه به وسیله پروتکل FTP و میدیا سرورهاست که برای بسیاری از افراد، یک ویژگی بسیار کاربردی محسوب میشود.
۴- Foobar2000
اگر بهتازگی با دنیای موسیقی Hi-Res آشنا شدهاید و میخواهید برای اولین بار کیفیت بالای فایلهای FLAC و WAV را با گوشهای خود بشنوید، Foobar2000 بهترین گزینه برای شماست.
Foobar2000 یک پلیر رایگان اما باکیفیت است که از یک رابط کاربری بسیار ساده و روان بهره میبرد. به لطف طراحی عالی این رابط کاربری، از لحظه اول استفاده از پلیر میتوانید تمامی قابلیتها و تنظیمات آن را درک کنید.
این اپلیکیشن از اکثر فرمتهای صوتی Hi-Res پشتیبانی کرده و از ویژگیهای کاربردی بسیاری برخوردار است.
سادگی Foobar2000 به معنای کمبود تنظیمات و قابلیتهای آن نیست. این اپلیکیشن از قابلیتهایی مانند ایکولایزر و تنظیمات DSP دیگر برخوردار است و مانند برخی از پلیرهای دیگر این لیست، قابلیت شخصیسازی اسکین و امکان وارد کردن فایل از طریق شبکه را نیز دارد؛ اما تمام این قابلیتها به گونهای در نرمافزار تعبیه شدهاند که مبتدیترین افراد نیز میتوانند بهآسانی از آنها استفاده کنند.
با وجود این همه مزایا، Foobar2000 یک پلیر رایگان است و میتوانید آن را بهصورت قانونی، بدون پرداخت هیچ مبلغی از طریق سایت سازنده آن دریافت کنید.
۵- AIMP
AIMP نیز یک پخشکننده موسیقی رایگان و بسیار محبوب است.
این پلیر از فرمتهای FLAC ،OGG ،WAV و بسیاری فرمت دیگر پشتیبانی میکند و از یک ایکولایزر ۲۹ باند و قابلیت کنترل توازن میان کانالهای صدا نیز بهرهمند است. علاوه بر این، AIMP از توانایی استریم زنده از HTTP و یکسانساز حجم صدای فایلها نیز برخوردار است.
این نرمافزار قابلیت تغییر تم را نیز داشته و میتوانید ظاهر و رنگهای رابط کاربری آن را طبق سلیقه خود تغییر دهید. همچنین در صورت نیاز، AIMP میتواند متن ترانه را نیز هنگام پخش موسیقی به شما نشان دهد.
۶- USB Audio Player Pro
USB Audio Player Pro یا به اختصار UAPP، یک پلیر ساده و قدرتمند است که مانند فوبار، از یک رابط کاربری ساده و بینقص بهره میبرد.
این پلیر میتواند فایلهای صوتی با نرخ نمونهبرداری تا ۳۸۴ کیلوهرتز و عمق بیت ۳۲ بیت را دریافت کرده و آنها را با کیفیت حقیقی پخش کند.
در میان پلیرهای این لیست، UAPP از کاملترین بازه پشتیبانی فرمت برخوردار است. این پلیر از فرمتهای DSD ،FLAC ،WAV ،ALAC و بسیاری از فرمتهای دیگر پشتیبانی کرده و شما میتوانید تقریباً تمامی فایلهای صوتی را به وسیله آن بشنوید.
UAPP از یک ایکولایزر ۱۰ باند نیز بهرهمند است که ویژگیهای بسیاری ندارد، اما از پس تنظیمات صوتی ساده بر خواهد آمد.
در میان ویژگیهای بسیار این اپلیکیشن، امکان کنترل از راه دور به وسیله UPnP خودنمایی میکند. این قابلیت به شما اجازه میدهد که از دستگاه خود بهعنوان یک پخشکننده شبکهای استفاده کرده و پخش موسیقی توسط آن را از راه دور کنترل کنید.
ویژگی جذاب دیگر UAPP، امکان پخش بهصورت Gapless است. با فعال کردن این قابلیت، فضای خالی میان ترکهای موسیقی توسط پلیر حذف شده و دیگر سکوتی بین پایان ترک و شروع ترک بعدی وجود نخواهد داشت. ویژگی Gapless طرفداران بسیاری دارد و حس شنیدن یک میکس موسیقی را به شنونده میدهد.
در صورتی که بخواهید این پلیر را بهصورت قانونی تهیه کنید، باید از طریق Google Play، با پرداخت ۷٫۹۹ دلار، آن را دریافت کنید.
در حالی که امروزه سرویسهای پخش موسیقی مانند Tidal و Quboz به شما امکان دسترسی به فایلهای Hi-Res بهصورت آنلاین را میدهند، بسیاری از افراد هنوز شنیدن موسیقی بهصورت آفلاین را به استفاده از آنها ترجیح داده و مجموعهای بزرگ از فایلهای Hi-Res در دستگاه خود دارند. اگر شما یکی از این افراد هستید، میتوانید با استفاده از پلیرهای نامبرده، از شنیدن موسیقی Hi-Res در تلفن همراه اندرویدی خود لذت ببرید.
منبع: Technology Personalized
نویسنده: Yash Wate
مترجم: امیر تولی
۵ نظرات
من از poweramp استفاده میکنم واقعا صداش فرق میکنه با پخش کننده های دیگه
حیف که نمیشه رجیسترش کرد
هر بار که میخوام استفاده کنم برنامه رو clear data میکنم و از unloucker استفاده میکنم.
اگه راه حلی دارید راهنمایی کنید لطفا
تنها راه دائمی خرید قانونی هست
من سه سال پیش ۶۰ تومن دادم از سایت ایرانی خریدم تو سه سال هیچ مشکلی نداشتم
رامین عزیز خرید اکانت مادالعمر حتما هم ایمیل شخصی رو وارد کن که شماره داکنت رو همیشه داشته باشید بخاطر تغییر گوشی و نصب رو گوشی جدید لازمت میشه
ولی به نظرم برای پخش موسیقی آفلاین، musicolet بهترینه. به شرطی که برای اکولایزر و بقیه تنظیمات خروجی صدا، در کنارش RE Equalizer 10-Band رو نصب کنید و در حالت گلوبال از کیفیت خروجی صدای گوشی (بلوتوث و آنالوگ و کست) لذت ببرید.
Jet Audio
درود
مقاله ارزشمند و بکری است اما …
اما در این مقاله به مانند بیشتر مقالات دیگر در حق اپلیکیشن جتآئودیو کملطفی شده است.
برخی از ویژگیهای این اپ که در کمتر پخش کننده موسیقی خواهید یافت:
(اگر هم بیابید در بیشتر موارد از نگاه کاربردی بسیار سخت و پیچیده هستند. اطمینان داشته باشید کمترین اپلیکیشنی توانایی شکست دادن جتآئودیو را در رقابت داراست.)
۱. رابطه کاربری بسیار پیشرفته و به روز، در عین حال ساده
۲. ویژگیهای حرفهای شخصیسازی صدای ورودی و خروجی
_۲.۱ تنها برای نمونه به دو مورد اشاره میکنم:
__۲.۱.۱ اکولایزر ۱۰ باند که به روشن کردن یک گزینه گستره ان به ۲۰ باند دگرگون خواهد شد
__۲.۱.۲ آمپلیفایر درونی (نرمافزاری) که صدای خروجی را دو برابر میکند
۳. Tag Editor
۴. ویژگی شخصیسازی نما یا همان اسکین و تم (حتی امکان ویرایش نمای نوتیفیکیشن)
۵. Screen Lock با ویژگی شخصیسازی مستقل از اپلیکیشن اصلی
و دهها ویژگی دیگر که در هنگام استفاده از این اپلیکیشن حرفهای به مرور و بر حسب نیاز به مرور با آنها آشنا خواهید شد.
نمیگویم اپلیکیشن Power Amp خوب نیست اما بیش از اندازه درباره آن اغراق میشود.
پیشنهاد میکنم جتآئودیو را نصب کنید و مدتی از آن استفاده کنید آنگاه در خواهید یافت چرا نباید اپلیکیشنی که بیش از دو دهه از عمر ورژن ویندوزی و بیش از یک دهه از ورژن اندرویدی آن گذشته است را دست کم گرفت و لااقل لایق یک فرصت است!
در پایان:
موسیقی در هنگام و پس از رکورد (چه در استودیو چه زنده) دارای ویژگیهایی است که سازندگان آن هدفی از آنها داشتهاند. برای درک بهتر میزان شفافیت و آشکاری صدایی که از هر ساز به گوش میرسد. کاربر (جدا از سیستم مورد استفادهاش) توانایی ایجاد تغییر در این اصوات را دارد.
اما پخش کنندهای باید در بالاترین جایگاه قرار گیرد که توانایی پخش خروجی مورد نظر سازندگان موسیقی مورد نظر در هنگام و پس از رکورد را دارا باشد.
برای نمونه یکی از پخشکنندههایی که کمتر کسی به آن توجه کرده، میکند و خواهد کرد پخشکننده درونی اپلیکیشن گوگل کروم است!
آری، همین مرورگری که احتمالا هماکنون در حال استفادهاش هستید.
پخشکننده این اپلیکیشن با اینکه هیچگونه ویژگی جز پخش و توقف موسیقی را ندارد دارای یک توانایی منحصر به فرد است که حتی Power Amp و Jet Audio هم در حالت پیشفرض پس از نصب از آن بیبهره هستند، پخش استاندارد موسیقی.
سخن بسیار است زندگی کوتاه
بدرود