روز گذشته، شرکت لاجیتک از یک ایرفون تماماً بیسیم گیمینگ رونمایی کرد.
این ایرفون متفاوت که G Fits نام دارد، از دو ویژگی منحصربهفرد برخوردار است که آن را بیش از هر ایرفون تماماً بیسیم دیگری، مناسب کاربری گیمینگ ساختهاند.
بلوتوث امروزه به متداولترین روش انتقال داده صوتی بهصورت بیسیم تبدیل شده است. اما این فناوری، محدودیتها و نقایصی دارد که استفاده از آن در برخی از شرایط را دشوار میسازد. مهمترین این نقایص، تأخیر انتقال داده در این فناوری است. این امر، هنگام تماشای محتوای صوتی تصویری و یا گیمینگ میتواند باعث عدم هماهنگی صدا و تصویر و در نتیجه، دشوار ساختن درک محتوا شود. برخی از نرمافزارهای پخش ویدیو، تنظیماتی در خود دارند که با اعمال کمی تأخیر بر روی تصویر در حال پخش، آن را با صدای دستگاه بلوتوثی هماهنگ میسازند. همچنین، شرکتهای مختلف، چندین کدک طراحی کردهاند که این تأخیر را به حداقل میرساند. اما این تأخیر، هنوز هم هرچند کم، پابرجاست و میتواند در مواقع حساس بازی، بسیار کلافهکننده باشد. این امر، بهخصوص زمانی بسیار مشهود است که همزمان با استفاده از هدست بلوتوثی، از طریق cloud نیز مشغول بازی باشید؛ در این حالت، هر دکمهای که میفشارید، چند لحظه بعد در بازی نتیجه میدهد.
حال، شرکت لاجیتک ادعا میکند که با فناوری اتصالی ویژهای که در G Fits بهکار برده است، این مشکل را برطرف ساخته است. این ایرفون، همراه با یک دانگل موسوم به Lightspeed عرضه میشود که از طریق پورت USB به دستگاه میزبان متصل شده و داده صوتی را به ایرفون انتقال میدهد. طبق گفته لاجیتک، این فناوری در کنار کاهش تأخیر انتقال سیگنال، بر کیفیت صدای ایرفون نیز میافزاید. گفته میشود که این دانگل تقریباً با تمامی دستگاههای متداول و سیستم عاملها کار خواهد کرد.
مزیت دیگر این دانگل این است که میتوانید با اتصال آن به دستگاههایی که از بلوتوث پشتیبانی نمیکنند (مانند PS5) نیز اتصال بیسیم صوتی را تجربه کنید.
البته که اگر قصد گیمینگ نداشته باشید و تنها بخواهید از ایرفون خود برای شنیدن موسیقی استفاده کنید، میتوانید G Fits را بهآسانی، بدون نیاز به دانگل مذکور و از طریق بلوتوث، به تلفن همراه خود و یا هر دستگاه پشتیبان دیگر متصل کنید. حتی هنگام اتصال این ایرفون از طریق بلوتوث به دستگاه نیز میتوانید با فعالسازی گزینه Low Latency Gaming Mode از نرمافزار اختصاصی آن، تأخیر صوتی کمتری را با استفاده از فناوری بلوتوث تجربه کنید. اما لاجیتک ادعا میکند که دانگل Lightspeed از حالت Low Latency Gaming Mode نیز تأخیر صوتی بسیار پایینتری را رقم خواهد زد.
اما وجه تفاوت اصلی G Fits با دیگر ایرفونهای تماماً بیسیم موجود در بازار، نحوه فیت شدن آن در گوش است. شرکت لاجیتک در ساخت این ایرفون، با زیرمجموعه سازنده ایرفونهای حرفهای خود، Ultimate Ears همکاری کرده است و تکنولوژی بسیار پیشرفته قالبگیری نوری این شرکت را نیز بر روی این محصول بهکار گرفته است. کارکرد این فناوری به اینگونه است که پس از گذاشتن ایرفون در گوش، ایرتیپهای ژلهای آن، شکل داخل گوش کاربر را بهخود میگیرند؛ سپس، با فشار یک دکمه توسط کاربر، نوری درون ایرتیپها شروع به چشمک زدن میکند و با اشعه ویژه خود، ایرتیپ ژلهای را بهحالتی سخت درمیآورد تا شکل خود را حفظ کرده و مانند یک ایرفون کاستوم عمل کند. این فناوری را میتوان پیشرفتهترین فناوری در زمینه ساخت ایرفونهای کاستوم دانست.
در حالی که اکثر ایرفونهای تماماً بیسیم، برای دفع نویز محیط به سیستم نویز کنسلیشن فعال متوسل میشوند، G Fits با ایرتیپهای ویژه خود، صدا را بهصورت فیزیکی از گوش کاربر دفع میکند. امری که لاجیتک ادعا میکند بهاندازه سیستم نویز کنسلینگ فعال و حتی بیشتر از آن، در دفع نویز محیط ثمربخش است.
همچنین از آنجایی که این محصول، یک ایرفون گیمینگ است، چراغهایی که بهصورت دائمی در ایرتیپهای آن، برای سخت نگهداشتن آنها روشن هستند، نوری بهسوی بیرون نیز متصاعد میکنند که بر زیبایی و روح گیمینگ این محصول میافزاید.
در بخش مشخصات فنی، G Fits از یک درایور داینامیک ده میلیمتری در هر ایرپیس خود برخوردار است که طبق گفته لاجیتک، صدایی گرم و پرجزئیات، همراه با بیسی کوبنده و عمیق تولید میکنند. علاوه بر این، در هر ایرپیس، دو میکروفون با فناوری beamforming نیز تعبیه شده است که نوید مکالماتی شفاف و عاری از نویز را میدهند.
دوام شارژ G Fits با استفاده از فناوری بلوتوث، ۱۰ ساعت است که میتوان با شارژ ایرفون با استفاده از کیس شارژ، این مدت زمان را تا ۲۲ ساعت افزایش داد. این ارقام در صورت استفاده از ایرفون به وسیله دانگل Lightspeed، به ۷ و ۱۵ ساعت کاهش پیدا میکنند؛ زمانی که در میان رقبای این محصول، چندان قابل قبول نیست.
ایرفون بلوتوثی Logitech G Fits، از ماه آینده، در دو رنگ مشکی-زرد و سفید-بنفش و با قیمت ۲۲۹ دلار در بازار جهانی قابل خریداری خواهد بود.