با آنکه ایرفونها و هدفونهای بلوتوث، بخش عظیمی از بازار هدفون را در اختیار گرفتهاند و بسیاری از کاربران، آنها را به نمونههای باسیم ترجیح میدهند، اما همچنان شنوندگان سختگیر موسیقی به این دسته از هدفونها اطمینان نکردهاند و سطح کیفی آنها را پایینتر از مدلهای باسیم میدانند. امری که تا حد زیادی صحت دارد و معمولاً هدفونهای باسیم از هدفونهای بیسیم، کیفیت بالاتری را ارائه میکنند.
اما در دو-سه سال اخیر، برخی کمپانیها مانند بیرداینامیک، آدیو-تکنیکا، شور، RHA، هایفایمن و …، تلاش کردهاند که این فاصله را کم و کمتر کنند و در این مسیر، دستاوردهای چشمگیری نیز کسب نمودهاند. از سوی دیگر، ظهور کدکهایی چون LHDC ،LDAC ،aptX HD و … نیز دستیابی به بیتریتهای بالاتر را ممکن ساخته است.
در همین راستا، امروز کمپانی آلمانی سنهایزر از عرضهی یک ایرفون بلوتوث خبر داد که برای آدیوفایلها و شنوندگان سختگیر طراحی شده است؛ ایرفونی به نام IE 80S BT که نسخهی بیسیم ایرفون سیصد و پنجاه دلاری IE 80S است و “نخستین هدفون داخل گوش بلوتوثی آدیوفایل” سنهایزر محسوب میشود.
تا این لحظه، سنهایزر جزئیات زیادی در مورد مهندسی درایور IE 80S BT منتشر نکرده است و تنها به ذکر مشخصات کلی بسنده نموده است؛ اما احتمال زیادی وجود دارد که درایورهای این ایرفون با درایورهای نسخهی سیمی یکسان باشد.
طبق مشخصات اعلامشده، این ایرفون از درایورهای داینامیک ۱۰ میلیمتری با حساسیت ۱۱۰ دسیبل برخوردار است و بازهی فرکانسی ۱۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز را پوشش میدهد.
انتقال امواج بیسیم در این محصول، از طریق بلوتوث ۵ کلاس ۱ صورت میگیرد که خبر بسیار خوبی است. بهعلاوه، برای آنکه بالاترین کیفیت صدا حاصل شود، IE 80S BT از کدکهای باکیفیتی مانند LHDC ،aptX LL و aptX HD پشتیبانی میکند تا کاربر بتواند موسیقی را با کیفیتی نزدیک به فایلهای کامپرسنشده و با کمترین تأخیر ممکن بشنود.
بهجز این موارد، IE 80S BT از یک دک داخلی از کمپانی ژاپنی AKM بهرهمند است که طبق ادعای سنهایزر، میتواند کیفیت و دقت صدای بالاتری به ارمغان بیاورد. البته مدل این دک اعلام نشده است.
در این ایرفون، شاهد بهکارگیری مکانیزم تغییر صدای IE 80S نیز هستیم. بهلطف این مکانیزم مکانیکی، میتوان میزان بیس را تغییر داد و بهنوعی صدا را شخصیسازی کرد.
البته میتوان از طریق اپلیکیشن Sennheiser Smart Control و EQ پنج باند تعریفشده در آن نیز صدا را تغییر داد.
از جنبههای صوتی ایرفون که بگذریم، به جنبههای ظاهری آن میرسیم.
بدنهی IE 80S BT، تفاوت مشهودی با IE 80S ندارد؛ اما بهجای اینکه سیم دور گوش کاربر حلقه شود، از دو قلاب منعطف در طراحی استفاده شده است که دور گوش قرار میگیرند و ایستایی بالاتری را ایجاد میکنند.
نکبند نیز با نکبند مدلهایی چون CX 7.00 BT متفاوت است و طراحی ظریفتر، شکیلتر و راحتتری دارد. علاوه بر آن، میتوان نکبند را بهراحتی از بدنه جدا کرد و با تهیهی کابل ایرفون، از آن بهصورت سیمی استفاده کرد.
روی نکبند، چهار دکمه قرار گرفته است که برای کنترل موسیقی، تماسهای تلفنی و دستیارهای صوتی (گوگل اسیستنت، سیری و …) مورد استفاده قرار میگیرد.
باتری داخلی IE 80S BT، یک باتری ۱۲۰ میلیآمپری است که با هر بار شارژ، حدود ۶ ساعت استفادهی پیاپی یا ۳۶۰ ساعت استندبای را ممکن میسازد. دوام شارژ ۶ ساعته را میتوان بزرگترین نقطه ضعف این محصول دانست.
در نهایت، به میکروفون IE 80S BT میرسیم. این ایرفون، از دو میکروفون امنی دیرکشنال با قابلیت کاهش نویز بهرهمند است و احتمالاً مکالمههایی شفاف و باکیفیت ارائه میکند.
سنهایزر IE 80S BT، به همراه سه جفت ایرتیپ سیلیکونی، سه جفت ایرتیپ Comply، سه جفت ایرتیپ Lamellar، ابزار تنظیم بیس/تمیزکننده، کابل شارژ و کیس نگهداری، از چند روز دیگر و به قیمت ۵۰۰ دلار آمریکا به بازار عرضه خواهد شد.