بدون شک، یکی از بزرگترین نامها در عرصه ایرفون، Jerry Harvey است. کسی که بسیاری از نوآوری های این حوزه با نام او گره خورده است و اگر ایده های بدیع او نبود، جهان هدفون با آن چیزی که اکنون می شناسیم، متفاوت بود.
از سال ۱۹۹۹ که هاروی برای نخستین بار برای الکس ون هیلن، یکی از موسسان گروه ون هیلن (Van Halen)، یک ایرفون سفارشی (CIEM) با یک درایور برای تولید فرکانس های پایین و یک درایور برای تولید فرکانس های بالا طراحی کرد، به این کار مشغول است و در طول این سال ها، تقریباً هر سال، شاهد نوآوری دیگری از او در زمینه هدفون های داخل گوش بوده ایم.
هفته گذشته در نمایشگاه CanJam SoCal، محصولی جدید از کمپانی JH Audio معرفی شد با نام Lola. ایرفونی که نام خود را از آهنگی به همین نام از گروه راک انگلیسی د کینکز وام گرفته است.
اما تفاوت JH Audio Lola با خیل محصولات مشابه موجود در بازار در چیست؟
برای روشن کردن این مساله، نخست باید کمی به مانیتورهای داخل گوش سفارشی یا Custom In-ear Monitors بپردازیم. برای ساخت این دسته از ایرفون ها، ابتدا قالبی از گوش فرد تهیه می شود و سپس با استفاده از آن، محصول ساخته می شود. در نتیجه، ایرفون ایستایی، راحتی و ایزولیشن بسیار بهتری از ایرفون های معمولی را ایجاد می کند. به علاوه، ظاهر این نمونه ها را می توان بر اساس هر سلیقه ای تغییر داد و در نهایت، یک ایرفون کاملاً سفارشی و منحصربفرد تهیه کرد. اما از طرف دیگر، فرآیند سفارش و تولید این نوع از محصولات طولانی تر و پیچیده تر است و هزینه بالاتری نیز در پی دارد.
معمولاً ایرفون های سفارشی موجود در بازار، برای رسیدن به صدایی با کیفیت سطح بالا و در عین حال استفاده اقتصادی از فضای موجود درون بدنه، از درایورهای Balanced Armature یا آرمیچر متوازن استفاده می کنند و هنگامی هم که طراحان به طراحی های هیبریدی روی می آورند، عمدتاً ترجیح می دهند که از درایورهای داینامیک، تنها به عنوان منبع تولید فرکانس های بیس استفاده کنند. دو شیوه ای که به نظر هاروی، تاکنون، موجب تولید ایرفون هایی خالی از گرما و ظرافت لازم در فرکانس های میانی (از ۲۰۰ هرتز تا ۳ کیلوهرتز) شده است.
پس او دست به کار شده و تکنولوژی جدیدی به نام D.O.M.E (مخفف Dual Opposed Mid Enclosure) را ابداع کرده است که به ادعای او، به شکلی عمیق، تجربه شنونده از میدرنج را غنا می بخشد.
با استفاده از این تکنولوژی، هاروی موفق شده تا با ساخت یک محفظه که توسط چاپگرهای سه بعدی تهیه شده است و قرار دادن و ترکیب دو درایور ۴٫۹ میلی متری در آن، یک درایور ۹٫۸ میلی متری که وظیفه تولید میدرنج دارد را درون بدنه ایرفون جای دهد.
این درایور، در کنار دو درایور آرمیچر متوازن که تولید صداهای دامنه ۱۰ هرتز تا ۲۰۰ هرتز را عهده دار هستند و چهار درایور آرمیچر متوازن که از ۳ کیلوهرتز تا ۲۰ کیلوهرتز را پوشش می دهند، وظیفه تولید صدا را بر عهده دارند.
نتیجه، خلق هدفونیست که به ادعای طراحش، نه تنها فرکانس های بیس و تربل را به بهترین شکل و با بالاترین وضوح تولید می کند، بلکه میدرنجی بی نقص نیز ارائه می کند.
این ایرفون ۱۶ اهمی، همانند بسیاری دیگر از مدل های JH Audio، از قابلیت تنظیم بیس (تا سقف ۱۵ دسی بل) برخوردار است و ایزولیشنی تا سقف ۲۶ دسی بل را نیز فراهم می آورد که رقمی بسیار رضایت بخش است.
Lola، ماه آینده میلادی، در یک نسخه سفارشی با قیمت ۱۷۴۵ دلار و یک نسخه غیرسفارشی و معمولی با قیمت ۱۶۰۰ دلار، به بازار عرضه خواهد شد.