بخش اول:
مقدمه
۱- معرفی شرکت بیرداینامیک:
برای علاقهمندان موسیقی، این شرکت بزرگ آلمانی نیاز به معرفی ندارد. به عبارت دیگر امکان ندارد سر و کارتان با موسیقی باشد و نام بیرداینامیک به گوشتان نخورده باشد. این کمپانی در سال ۱۹۲۴ در شهر برلین مشغول به کار شد و تا به امروز در حدود ۹۰سال در بالاترین سطح به کار خود ادامه داده است. این شرکت در طی این سالها، در اکثر محصولات خود، تمرکز خود را بر روی “دقت” گذاشته است. استفاده از مهندسان چیرهدست و سختگیر آلمانی در ساخت قطعات باعث شده است که این کمپانی منحصر به فردتر از آن چیزی باشد که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. بیرداینامیک طیف گستردهای از هدفون و ایرفونها را برای سلیقههای مختلف عرضه کرده است و علاوه بر هدفون در ساخت محصولات دیگری نظیر میکروفون و آمپلیفایر نیز موفق عمل کرده است. گفتنیها دربارهی این برند خوشنام و دوستداشتنی زیاد و همینطور بحث دربارهی آن لذتبخش است. اما برای آنکه حوصلهی خواننده سر نرود به همین اندازه توضیح بسنده میکنیم.
۲- تاریخچهی محصول:
این هدفون در سال ۲۰۱۲ به بازار عرضه گردید. این ورژن نسخهی ۳۲ اُهمی از سریِ ۳۲ ،۸۰ و ۲۵۰ اُهمی DT 770 است که هر سه مدل پشت بسته هستند. سریِ DT علاوه بر ۷۷۰، مدل DT 880 که نیمهباز و مدل DT 990 که پشت باز است را نیز شامل میشود و همچنین شامل دو مدل بالاتر یعنی DT 1770 و DT 1990 نیز میگردد که از فناوری تسلا بهره میبرند.
۳- آشنایی با محصول:
DT 770 32 OHM یک هدفون پشت بسته است که رنج فرکانسی این محصول ۵-۳۵۰۰۰ هرتز و حساسیت (SPL) آن ۹۶دسیبل میباشد. کابل این هدفون ۱.۶ متر است که نوع فیش آن ۳.۵ میلیمتری و دارای یک تبدیل ۶.۳۵ میلیمتری میباشد. وزن این هدفون در حدود ۲۷۸ گرم ثبت شده است.
۴- کاربری محصول:
این هدفون با اینکه نسخه ۳۲ اُهمی از سری DT 770 است و تقریباً با اکثر اسمارتفونها میتوان به صدای نسبتاً خوبی دست پیدا کرد، اما در دستهی هدفونهای پرتابل قرار نمیگیرد و کابل ۱.۶ متری و ضخیم هدفون، این محصول را به هدفونی خانگی تبدیل کرده است. البته باید متذکر شد که نمیتوان گفت طول ۱.۶ متر برای کابل هدفون متراژ بالایی است. اما همانطور که اشاره کردم ضخامت بالای کابل باعث شده که استفادهی پرتابل برای کاربر دشوار شود. به طور مثال نمیتوان از این هدفون برای پیادهروی یا هر گونه ورزشی استفاده کرد.
بخش دوم:
بررسی موارد ظاهری
۱- کیفیت بسته بندی و لوازم داخل جعبه:
این هدفون به سادهترین شکل ممکن درون یک جعبهی مقوایی محکم بستهبندی شده است. همهی اطراف جعبه از مقوا پوشیده شده است، به جز یکی از کنارههای آن که طلق پلاستیکی شفاف دارد و از طریق آن میتوان قسمتی از هدفون درون جعبه را مشاهده کرد. جنس مقوا بسیار محکم است و هنگام لمس کردن آن احساس اطمینان خاطر را به شما القا میکند. جعبه را که باز میکنیم به سادگیِ بستهبندی درون جعبه پی میبریم. هدفون بر روی یک ماکت مقوایی قرار دارد که به راحتی میتوان آن را از ماکت جدا کرد و برای سیم هدفون، درون ماکت قسمتی اختصاص داده شده است.
از محتویات درون جعبه میتوان به کیف پارچهای اشاره کرد که برای حمل و نقل هدفون مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین یک تبدیل ۶.۳۵ میلیمتری که کاربریهای متفاوتی را برای فرد فراهم میکند.
کیف هدفون را میتوان به یک کیسه تشبیه کرد که ظاهری کاملاً ساده دارد و رنگ آن مشکی میباشد. به نظر خودم میتوانستند کیفی با کیفیت بهتر برای این محصول در نظر بگیرند که حس یک هدفون حرفه ای را برای کاربر به وجود بیاورد. من شخصاً برای حمل و نقل از این کیف استفاده نمیکنم و دلیل آن احساس خطری است که میتواند هدفون را با برخورد ضربهای تهدید کند.
۲- کیفیت ساخت و ظاهر هدفون:
بدنهی این هدفون از پلاستیک و فلز ساخته شده است و با لمس کردن آن به هیچ عنوان احساس یک جنس چیپ و بیکیفیت را به شما نمیدهد. در اولین تماس با هدفون متوجه هدبند بسیار محکم آن میشویم که از جنس چرم مصنوعی است و قابلیت تعویض شدن دارد. تنظیمکنندهی هدبند از جنس فلزِ محکم میباشد که اطمینان خاطر بالایی را به کاربر میدهد و با طراحی زیبایی به ایرکاپها متصل میشود. به راحتی میتوان هدبند را با توجه به میزان راحتی خود تنظیم نمود و نکتهی دیگر در مورد هدبند این است که هنگام تنظیم آن هیچگونه صدای آزار دهندهای تولید نمیشود که این موضوع برای من حائز اهمیت بود.
ایرکاپها از جنس پلاستیک بسیار با کیفیتی هستند که اگر به دقت نگاه کنیم متوجه میشویم که طراحی زیبایی روی آنها نقش بسته است. شخصاً برای اولین بار که هدفون به دستم رسید از طراحی روی ایرکاپها لذت بردم.
پدهایی که برای این هدفون به کار رفته است از جنس چرم مصنوعی است که صرف نظر از مصنوعی بودن چرم آنها از کیفیت بالایی برخوردار هستند و نکتهی بسیار مهم قابلیت تعویضِ آسان پدها میباشد که میتوان به انتخاب خود، آنها را با پدهایی از جنس مخمل که نرمتر هستند تعویض کرد.
همانطور که قبلتر اشاره کردم جنس سیم هدفون بسیار ضخیم و مقاوم است که این نوع کابل معمولاً برای هدفونهای استودیویی و حرفهای به کار میرود.
به طور کلی هیچ ایرادی از کیفیت بدنه و ساخت هدفون نمیتوان گرفت و کاربر با یک بار لمس کردن آن متوجه این مهم میشود.
کابل این هدفون کابلی ساده و فاقد ریموت کنترل یا هر گونه تنظیمکنندهای میباشد. این مسئله کاملاً به سلیقهی کاربر بستگی دارد. برای من نه تنها ریموت کنترل ضرورتی ندارد، بلکه ترجیح میدهم کابل هدفونم کابلی ساده باشد. برای من کابل ساده، حس حرفهایتری را القا میکند.
از لحاظ ظاهری میتوان گفت با هدفونی ساده که میل به مدرن شدن دارد رو به رو هستیم. به طور مثال اگر بخواهیم این هدفون را با COP، یکی دیگر از محصولات بیرداینامیک مقایسه کنیم، باید اذعان کرد که از لحاظ ظاهری هدفون Custom One Pro چهرهی جذابتری دارد و همچنین طیف گستردهای از کاورها که برای ایرکاپهای این محصول در نظر گرفته شده است، نوید برتری ظاهری کامل نسبت به DT 770 32 را میدهد. با این حال به عقیدهی خودم این هدفون ظاهر دلپسندی دارد و با گذشت ۳ سال استفاده از آن، جذابیتش را برای من حفظ کرده است.
۳- راحتی و ایستایی:
اگر بخواهم بعد از گذشت ۳ سال استفاده از این هدفون، دیدگاهم را در رابطه با راحتی آن بیان کنم، ممکن است برای کسی که دفعهی اول این هدفون را تست میکند، کمی تعجبآور باشد و شخصاً به او حق میدهم. اولینبار که این هدفون را تست کردم فشار بسیار زیادی را روی سر و گوشهایم متحمل شدم که در برخورد اول ناامید کننده بود. اما رفته رفته و به مرور زمان این فشار کمتر شد. شاید به این دلیل که از آکبند بودن یا خشک بودن روزهای اول درآمده و یا اینکه من به این فشار عادت کردم. همانطور که قبلاً ذکر کردم جنس هدبند از چرم مصنوعی میباشد که در آن فوم بسیار نرمی به کار رفته است که باعث میشود روی سرتان فشاری را حس نکنید. همچنین ایرپدها بسیار نرم هستند و لمس کردن آنها احساس خوبی به کاربر میدهد. ایرکاپها به اندازهی کافی بزرگ و عمیق هستند و کاملاً گوشها را احاطه میکنند. اما با توجه به پشت بسته بودن این هدفون، چسبندگی و فشار زیادی روی گوشهای خود حس میکنید. بدون تردید از لحاظ راحتی این هدفون در مقابل هدفونهای پشت باز هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
نکتهی منفی که میتوان به آن اشاره کرد، عرق کردن گوشها در استفادهی طولانیمدت میباشد. به طور مثال بعد از ۱ ساعت استفاده، هدفون داغ میشود و گوشها عرق میکنند. اما با توجه به شرایط آب و هوای هر شهر واکنش متفاوتی را در پی دارد. برای من که در شهر اهواز زندگی میکنم این موضوع بسیار آزاردهنده است. به طور کلی میتوانید ۱ الی ۲ ساعت به صورت مداوم از این هدفون استفاده کنید. اما همانطور که اشاره کردم این راحتی بعد از گذشت ۳ سال کم کم برای من اتفاق افتاد و در حال حاضر عقیده دارم با توجه به پشت بسته بودن هدفون از راحتی خوبی برخوردار است.
یکی از بهترین ویژگیهای این هدفون ایستایی آن است. شما میتوانید هدفون را به اندازه دلخواه خود تنظیم کنید و با توجه به اینکه ایرپدها و هدبند از چسبندگی بالایی برخوردار هستند، از ثابت بودن و ایستایی آن لذت ببرید.
بخش سوم:
بررسی موارد مربوط به صدا
این بخش برای دوستداران موسیقی، مهمترین و تخصصیترین بخش از نقد و بررسی هدفون است. من قصد دارم که به زبانی ساده مسائل مربوط به صدای این هدفون را توضیح بدهم. البته استفاده از اصطلاحات تخصصیِ صدا اجتنابناپذیر است، اما تلاش خواهم کرد به گونهای توضیح دهم که افرادی هم که با اصطلاحات تخصصی آشنایی ندارند از این بخش استفادهی کافی را ببرند.
عملکرد این هدفون زمانی خودنمایی میکند که حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ ساعت burn-in شود. در تست اول به هیچ عنوان نمیتوان در مورد صدای این هدفون نظر داد و به شدت به برن-این نیاز دارد یا به زبان ساده هدفون باید آببندی بشود.
مدل DT 770 32 OHM یک هدفون آنالیزی و تفکیکی میباشد و تمرکز آن بیشتر بر روی کیفیت صدا است. بحث کیفیت صدا موضوعات زیادی را در خود دارد که از همین رو میتوان تعاریف و سلیقههای متعددی از کیفیت صدا داشته باشیم. اما به نظر خودم دو مورد جدا نشدنی در مورد کیفیت صدا وجود دارد؛ یکی شفافیت و دیگری جزئیات بالا، که هر دو مورد به طور کاملاً محسوسی در مورد این هدفون صدق میکند. در ادامه به صورت جداگانه به هر یک از مباحث مربوط به صدا می پردازیم:
۱- بیس (Bass):
در این هدفون، بیس متعادل و کنترلشده است. به هیچ عنوان بم بودن یا سنگینی بیس را موقع گوش دادن موزیک احساس نخواهید کرد. به عقیدهی من یکی از دلایلی که باعث شده Mids و Highs در این هدفون کاملاً خودشان را به رخ بکشند، به بیس دقیق و در عین حال لذتبخش آن مربوط میشود. با اینکه صدای هدفون نسبتاً Flat است، اما بیس مقدار کمی اغراقشده است که همین امر، لذت گوش دادن به موزیک را دو چندان ساخته است. البته این نکته را باید متذکر شوم که میزان بیس به سبک موزیکی که گوش میدهید رابطه مستقیم دارد. در تمام سبکهایی که گوش دادم، بیس به طور شگفتانگیزی عملکرد دقیقی داشت و کاملاً با Mids و Highs هماهنگ عمل میکرد. به طور کلی این هدفون در فرکانسهای پایین عملکرد قابل قبولی دارد.
۲- میدرنج (Mids):
اگر بخواهیم یک تعریف ساده از Mids را بیان کنیم، میتوان گفت که قسمتی است که بیشترین اطلاعات و جزئیات موزیک را در خود دارد. در واقع مهمترین بخش برای فردی که به جزئیات اهمیت زیادی می دهد همین بخش است. به نظر من میدرنج در این هدفون عملکرد دقیقی دارد. جزئیات در فرکانسهای میانی کاملاً قابل لمس میباشند و از وضوح و شفافیت بالایی برخوردار هستند. اما نکتهی منفی که میتوان به آن اشاره کرد کمرنگتر شدن صدای خواننده در این قسمت میباشد. در این موقعیت شما مجبورید که صدای موزیک را بالا ببرید که وکال خودنمایی کند، ولی این امر باعث کمرنگتر شدن Detail میشود.
۳- تربل (Treble):
در این هدفون Treble کنترلشده و در عین حال ملایم و لذتبخش است. به همین دلیل در قسمت فرکانسهای بالا هم میتوان جزئیات را به صورت دقیق بشنوید .اما اگر بخواهیم خیلی ریزبین باشیم، بعضی مواقع در قسمت بالا متوجه هارش بودن صدا خواهیم شد که این مسئله میتواند برای بعضی از سبکهای موسیقی آزاردهنده باشد.
به طور کلی این هدفون در سه قسمت بیس، میدرنج و تربل عملکردی کنترلشده با جزئیات بالا دارد که کاربر میتواند تکتک ادوات موسیقی اعم از درامز، گیتار، پیانو، افکتهای کیبورد و … را به راحتی در گوش خود حس کند.
۴- ساونداستیج (Sound Stage):
در مورد Sound stage نمیتوان انتظار بالایی از هدفونهای پشت بسته داشته باشیم و قیاس آنها با هدفونهای پشت باز کاملاً اشتباه است، اما این هدفون ساونداستیج قابل قبولی دارد. همهی عناصر موسیقی شنیده میشود و این برای یک هدفون پشت بسته فوقالعادست. اولین باری که این هدفون را تست کردم با اینکه هنوز burn-in نشده بود، اما متوجه ساونداستیج وسیع آن شدم.
۵- ایزولیشن (Isolation):
ماهیت هدفونهای پشت بسته Isolation بسیار بالای آنهاست که عملکرد هدفونهای مختلف در این موضوع متفاوت میباشد. در مورد این DT 770 باید بگویم که هنگام استفاده از آن کاملاً با محیط قطع ارتباط می کنید و هیچ صدایی به گوش شما نخواهد رسید.
بخش چهارم:
عملکرد هدفون با دک/آمپلی فایر و پلیرهای مختلف
این هدفون با اینکه نسخهی ۳۲ اُهمی است، اما به آمپلیفایر و دک نیاز دارد تا صدای واقعی خود را نشان بدهد و با اسمارتفونها یا لپتاپ نمیتوان به بالاترین حد کیفیت صدای این هدفون رسید. بعد از گذشت تقریباً یک سال و نیم استفاده بدون دک و آمپلی فایر، اولین بار این هدفون را با پلیر FiiO X1 تست کردم. عملکرد متفاوتی را با اسمارتفون و لپتاپ داشت و صدای هدفون به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته بود. ولی کیفیت زیاد تغییر نکرده بود. تست بعدی من با پلیر FiiO X3 2nd gen بود که نسبت به X1 یک سر و گردن بالاتر بود. صدا بسیار گرمتر و هیجانیتر شده بود و در واقع میتوان گفت با کمک این پلیر به ۸۵ درصد کیفیت خود رسیده بود. آن ۱۰ دقیقه تست با X3 برای من بسیار لذتبخش بود.
تست بعدی من با پلیر Astell & Kern AK Jr بود.هنگام گوش دادن با این پلیر تا لحظاتی شوکه بودم و از قدرت پردازش بالای این پلیر شگفتزده شده بودم. حقیقتاً فکر نمیکردم این هدفون تا این اندازه به سورس وابسته باشد.
اما با توجه به اینکه استفادهی من از هدفون ثابت و خانگی بود، تصمیم گرفتم یک دک/آمپ را خریداری کنم. در آن زمان بودجهی من حق انتخاب را برایم محدود کرده بود و من میبایست از بین FiiO E10K و Fiio Q1 یکی را انتخاب کنم که در آخر E10K را ترجیح دادم. و اما تجربهی من با این دک/آمپ؟؟
با توجه به قیمت آن فکر میکنم یکی از بهترین انتخابها برای ارتقا صدا و کیفیت است. صدای E10K کاملاً از X1 بهتر بود و تا اندازهای به X3 نزدیک بود. البته نمیتوانم نظر درستی در این مورد بدهم. چون که فقط ۱۰ دقیقه X3 را تست کردم، اما فکر میکنم فیو X3 لذت موسیقی بیشتری را بوجود میآورد و صدای فانتری داشت.
صدای این هدفون با E10K به قدری افزایش پیدا میکند که شما نمیتوانید صدای موزیک را تا آخرین حد بالا ببرید و همینطور شفافیت و جزئیات بالا کاملاً حس میشود.
اما موضوع دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، فرمتهای موزیک میباشد. برای رسیدن به کیفیت بالای صدا ۳ اصل وجود دارد که عبارتند از: ۱. فرمت موزیک ۲. دک/آمپ و ۳. هدفون.
فرمتهای فشرده مانند mp3 با بیتریتهای ۱۲۸ و ۳۲۰ و …، به دلیل کمحجم بودن و دسترسی آسان از محبوبیت بالایی برخوردارند. اما این نوع فرمت بسیار فشرده میباشد و جزئیات آهنگ را به صورت فشرده به گوش شما میرساند که همین امر باعث میشود جزئیات حذف بشوند. حتی اگر با یک هدفون هزار دلاری از فرمتهای فشرده استفاده کنید، باز به کیفیت صدای بالایی نخواهید رسید. پس برای رسیدن به بالاترین حد کیفیت این ۳ اصل را باید رعایت کرد.
بخش پنجم:
عملکرد هدفون در سبکهای مختلف موسیقی
سبک مورد علاقهی من در وهلهی اول متال و بعد از آن به ترتیب راک و بلوز است که هر ۳ سبک هدفونی تفکیکی و شفاف را میطلبد.
سبک “متال” شاخههای بسیار زیادی دارد و نمیتوان صرفاً در یک جمله خلاصه کرد که “بله این هدفون برای سبک متال مناسب میباشد!!”. اما اگر نخواهیم بحث را تخصصی کنیم با توجه به اینکه متال یک سبک شلوغ است و از ادوات موسیقی زیادی در آن استفاده میشود، باید عرض کنم که این هدفون به طرز شگفتانگیزی در اکثر شاخههای متال من را به وجد آورده است. ریف های سنگین گیتار، سولو نوازیهای گیتار، پاساژهای درام و لاینهای گیتار بیس همگی قابل شنیدن هستند و میتوان لذت بسیار بالایی را با این هدفون تجربه کرد.
در سبک “راک” هم این هدفون عملکرد بسیار قابل قبولی دارد. نمیتوان گفت که سبک راک و متال مثل هم هستند، اما وجه اشتراکی آنها این است که هر دو سبک به هدفونی با تفکیک بالا نیاز دارند که در مورد این هدفون صدق میکند.
در سبک “بلوز” با توجه به مسکوت بودن این سبک و آرام بودن آن در قسمتهای زیادی از یک اهنگ، میتوان گفت برای کسانی که بلوز سبک اول آنهاست، هدفون مناسبی نیست. اما برای من که گاهی بلوز گوش میدهم راضیکننده است. نظر خودم برای این سبک، هدفونهای پشت باز است.
در سبک “پاپ” با توجه به پانچی بودن نسبی بیس هدفون، میتوان گفت عملکرد خوبی دارد. اما با توجه به اینکه سبک پاپ در اکثر موارد بیس محور است، این هدفون نمیتواند گزینهی اول برای دوستداران این سبک باشد. حتی میتوان با قیمت کمتر به هدفون مناسبتری برای این سبک دست پیدا کرد.
در سبک “هیپهاپ” این هدفون عملکرد قابل قبولی نداشت و کاملاً طبیعی است که یک هدفون حرفهای برای این سبک مناسب نیست.
بخش ششم:
مقایسه هدفون DT 770 32 ohms با محصولات دیگر
این بخش میتواند برای کسانی که میخواهند اطلاعاتی از قبیل صدا، ایستایی، راحتی و جزئیات در مورد هدفونهای دیگر در مقایسه با این هدفون به دست بیاورند، مفید باشد. اما در مورد بحث صدا باید عرض کنم که آستانهی شنواییِ هر فردی با فرد دیگر متفاوت است. صرف نظر از حقیقت صدای یک هدفون، میتوان مبحث صدا را کاملاً سلیقهای دانست و من هم از این قاعده مستثنی نخواهم بود. پس اطلاعاتی که اینجا ذکر خواهم کرد، فقط تجربهی شخصی من از تستهایی است که چندینبار در فروشگاه “ایران هدفون” کردم. اما با این حال سعی خواهم کرد که اطلاعات دقیقی را برای شما عرضه کنم. موضوعی که همیشه در بحث مقایسه هدفونها در میان است، مسئلهی قیمت هر محصول میباشد. به طور مثال در دنیای هدفون، منطقی نیست که یک کالای هزار دلاری با یک کالای صد دلاری مقایسه شود، اما بعضی مواقع ثابت شده است که یک هدفون یا ایرفون ارزش بسیار بالاتری نسبت به قیمتی که برای آن در نظر گرفته شده است دارد. هدفون DT 770 32 ohms مصداق همین موضوع است. این هدفون با توجه به قیمت نه چندان زیاد خود از کیفیت بالایی برخوردار است و این اجازه را خواهد داد که هم با هدفونهای هم رده و هدفونهایی که در ردهی بالاتر قرار میگیرند، مقایسه شود. در ادامه به صورت جداگانه این هدفون را با محصولات دیگر مقایسه خواهم کرد.
Beyerdynamic DTX 501P:
این هدفون در لیست هدفونهایی که قرار است در این بخش مقایسه شوند، پایینترین قیمت را دارد. تقریباً یک سال پس از خرید هدفون DT 770 32 ohms به فروشگاه ایران هدفون مراجعه کردم و مشغول تست کردن هدفونهای مختلف شدم. باید اعتراف کنم این برای من یکی از لذتبخشترین کارهای دنیاست. بعد از چند بار تست کردن، تصمیم به خرید هدفون DTX 501P کردم و در حال حاضر به مدت دو سال از این هدفون استفاده میکنم.این هدفون با توجه به وزن سبُک آن و همینطور ظاهر جمع و جور، هدفونی کاملاً پرتابل محسوب میشود. DTX 501P با توجه به روی گوش بودن آن، بعضی مواقع فشار زیادی را روی گوشها میآورد. به طوری که وقتی هدفون را بعد از یک ساعت از روی گوش خود بر میدارید، درد زیادی را بر روی غضروف گوشهای خود حس میکنید. با توجه به هدبند نه چندان مقاوم، این هدفون از ایستایی بالایی برخوردار نمیباشد و در مقابل DT 770 نمیتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. از لحاظ صدا این هدفون صدای فانی دارد. بیسِ پانچی و دوستداشتنی و در عین حال تفکیک قابل قبول باعث شده است این هدفون برای اکثر سبکها مناسب باشد و در مقایسه با DT 770 32 از هیجان بالاتری برخوردار است. این هدفون بر خلاف DT 770 32 به راحتی با اسمارتفونها به بالاترین کیفیت صدای خود میرسد. اما ترکیب آن با پلیر Fiio M3 صدای بسیار لذتبخشتری را تولید میکند.
جمعبندی:
– پرتابل بودن DTX 501P نسبت به DT 770 32
– ایستایی پایین DTX 501P نسبت به DT 770 32
– راحتی کمتر DTX 501P نسبت به DT 770 32
– بیس بیشتر، جزئیات و تفکیک کمتر DTX 501P نسبت به DT 770 32
Beyerdynamic DT 770 80 Ohms:
این هدفون همانطور که از نامش پیداست، نسخهی دیگری از سری DT 770 میباشد. از لحاظ راحتی و ایستایی این هدفون با نسخهی ۳۲ اُهمی کاملاً شبیه هم عمل میکنند. با این تفاوت که پدهای نسخهی ۸۰ اُهمی از جنس مخمل است. اما این مسئله باعث نمیشود که فشار هدفون روی سر و گوشها کمتر شود، ولی نسبت به چرم مصنوعی حس بهتری را القا میکند. تفاوت دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، کابل ۳ متری نسخهی ۸۰ اُهمی میباشد که در مقابل کابل ۱.۵ متری نسخه ۳۲ اُهمی دو برابر بیشتر است. این هدفون از لحاظ صدا تفاوتهایی را با نسخهی ۳۲ اُهمی دارد، به طوری که میتوان گفت بیس در نسخهی ۳۲ اُهمی بیشتر و پانچیتر میباشد، اما در ۸۰ اُهمی بیس کمی فلتتر به نظر میرسد. اما نمیتوان گفت که میزان بیس کم است. برای کسانی که علاقه به بیس پانچی دارند نسخهی ۳۲ اُهمی عملکرد بهتری دارد. در نسخهی ۸۰ اُهمی Mids جزئیات بیشتری را داراست و در فرکانسهای میانی عملکرد بهتری نسبت به نسخهی ۳۲ اُهمی دارد. به طور کلی نسخهی ۸۰ اُهمی برای گوش دادن به موزیک مناسب نیست و بیشتر استفادهی استودیویی دارد. در مقابل نسخهی ۳۲ همی از لذت موسیقایی بیشتری برخوردار است.
جمعبندی:
– استفادهی ثابت و خانگی و عدم استفادهی پرتابل در هر دو مدل
– راحتی و ایستایی بالا در هر دو مدل که عملکردی مشابه دارند
– کاربریِ حرفهایتر نسخهی۸۰ اُهمی نسبت به ۳۲ اُهمی
– لذت گوش دادن به موسیقی در نسخهی ۳۲ اُهمی بالاتر است
– هر دو مدل برای نشان دادن کیفیت صدای خود به دک/آمپلی فایر نیاز دارند
Beyerdynamic DT 770 250 Ohms:
این هدفون نسخهی ۲۵۰ اُهمی از سری DT 770 است که از لحاظ راحتی و ایستایی مشابه دو نسخهی ۳۲ و ۸۰ اُهمی عمل میکند. تفاوت دو نسخهی ۳۲ و ۲۵۰ اُهمی از لحاظ ظاهری در پدها و کابل آنها قابل مشاهده است. پدهای ۲۵۰ اُهمی از جنس مخمل میباشد و همینطور کابل این هدفون به دلیل فنری بودنِ آن، نسبت به نسخهی ۳۲ اُهمی از استحکام بالاتری برخوردار است. نکته دیگری که میتوان به آن اشاره کرد یک طرفه بودن کابلها در هر سه نسخه است. از لحاظ صدا، زمانی که این هدفون را تست کردم، Sound Stage وسیع آن با توجه به پشت بسته بودن من را به وجد آورد. این هدفون ساونداستیج بزرگتری نسبت به نسخهی ۳۲ اُهمی دارد و همینطور از جزئیات بالاتری برخوردار است. نکتهی منفی که در هر سه مدل میتوان مشاهده کرد، تربل تیز آنها است که باعث شده است در فرکانسهای بالا عملکرد قابل قبولی نداشته باشند.
جمعبندی:
ایستایی و راحتی بالا در هر دو مدل
ساونداستیج وسیعتر نسخهی ۲۵۰ اُهمی نسبت به نسخهی ۳۲ اُهمی
جزئیاتl بیشتر نسخهی ۲۵۰ اُهمی نسبت به نسخهی ۳۲ اُهمی
بیس کمتر نسخهی ۲۵۰ اُهمی نسبت به نسخهی ۳۲ اُهمی
لذت گوش دادن به موسیقی در نسخهی ۳۲ اُهمی بالاتر است
نیاز شدید به آمپلی فایر یا کارت صدای حرفهای در نسخهی ۲۵۰ اُهمی
Beyerdynamic DT 880 32 Ohms:
در نقد و بررسیهای مختلف، بارها خواندهام که DT 880 32 نسبت به DT 770 32 برتریِ کامل دارد و اصلاً قابل مقایسه نیست. من هدفون DT 880 32 را سه بار در زمانهای مختلف تست کردم، اما هیچوقت من را شگفتزده نکرده است. نکتهی بسیار مثبت هدفون DT 880 32، این است که با توجه به نیمه باز بودن آن از راحتی بسیار بالایی برخوردار است. به طوری که هنگام استفاده از آن احساس نمی کنید ۲۹۰ گرم هدفون روی سر شما قرار دارد. از این لحاظ DT 880 32 نسبت به DT 770 32 برتری کامل دارد. من این هدفون را با پلیر Astell & Kern Ak jr تست کردم و با اینکه این پلیر توانایی پردازش بسیار بالایی دارد، اما هدفون عملکرد امیدوار کنندهای با توجه به قیمت آن برای من نداشت. البته نمیتوان منکرِ ساونداستیج وسیع،بیس نرم و دقیق و همینطور شفافیت و وضوح بالای این هدفون شد. اما شخصاً صدای DT 770 32 را بیشتر میپسندم. به نظرم سطح Detail در DT 770 نسبت به DT 880 بالاتر است.از لحاظ کیفیت ساخت هر دو هدفون از کیفیت بالایی برخوردارند. از لحاظ ایستایی DT 770 عملکرد بسیار بهتری نسبت به DT 880 دارد، اما نمیتوان به ایستاییِ DT 880 هم چندان ایرادی گرفت.
جمعبندی:
کیفیت ساخت فوقالعاده هر دو هدفون
وضوح و شفافیت بالا در DT 880 32 که به نظرِ من کمی بهتر از DT 770 32 میباشد.
جزئیات در DT 770 32 نسبتاً بهتر است
ایستایی و پایداری بالاتر DT 770 32 نسبت به DT 880 32
راحتی فوقالعاده در DT 880 32 با توجه به نیمه باز بودن آن
هر دو هدفون نیاز شدید به Source قدرتمند دارند
Beyerdynamic Custom One Pro PLUS:
یکی دیگر از شاهکارهای بیرداینامیک در این رنج قیمتی مدل Custom One Pro است. این هدفون تفاوتهای بسیار زیادی با DT 770 32 دارد. از شکل ظاهریِ آن گرفته تا قابلیتها و نوع صدا و حتی عملکرد. اولین تفاوت آشکار بین این دو هدفون شکل ظاهری آنهاست. هدفون COP ظاهر بسیار زیبایی دارد و طرح کاورهای هدفون ظاهر متفاوتی را رقم زده است. از تفاوت دیگر میتوان به ریموت کنترل کابل هدفون کاستوم وان اشاره کرد که از طریق آن میتوان به تماسهای تلفنی پاسخ داد و همچنین موزیک را Play و Stop کرد که این قابلیتها با توجه به کابل سادهی DT 770 32 امکانپذیر نیست. کابل هدفون COP بر خلاف DT 770 32 قابلیت جدا شوندگی دارد. این هدفون دارای یک کابل ۱٫۲ متری با ریموت کنترل و یک کابل ۱٫۵ متری ساده میباشد. از قابلیتهای دیگر آن میتوان به اسلایدرهایی که برای تنظیم میزان بیس اختصاص داده شده اشاره کنیم.از لحاظ ایستایی عملکرد مشابهی با DT 770 32 دارد و همچنین کیفیت ساخت هر دو مدل شبیه به هم است. از لحاظ صدا DT 770 32 صدای فلتتری دارد. موضوعی که من در هر شرایطی آن را ترجیح میدهم. در مقابل صدای کاستوم وان از صدایی هیجانی با بیس لذتبخش برخوردار است .بیس این هدفون به هیچ عنوان آزار دهنده نیست. اما برای سبکهای راک و متال به عقیدهی من DT 770 32عملکرد بهتری دارد و از سوی دیگر، در سبک پاپ COP عملکرد بهتری دارد. تربل در این هدفون به نظرم کمی تیز است و از نظر من در فرکانسهای بالا عملکرد قابل قبولی نداشت. با اینکه امپدانس این هدفون ۱۶ اهم است، اما تا حدی به سورس وابسته است.
جمعبندی:
کیفیت ساخت فوقالعاده در هر دو هدفون
ظاهرِ مدرنتر Custom One Pro نسبت به DT 770 32
قابلیت ریموت کنترل در کابل هدفون Custom One Pro
کابل جدا شونده در هدفون Custom One Pro
قابلیت تنظیم میزان بیس در هدفون Custom One Pro
راحتی و ایستایی بالا در هر دو هدفون
Flat بودن صدای DT 770 32 در مقابل صدای هیجانی Custom One Pro
Beyerdynamic T 51:
این هدفون در دو نسخهی p و i تولید شده است و تفاوت آنها در ولوم کنترلر و میکروفون در نسخهی i میباشد. این هدفون از فناوری تسلا بهره میبرد و به شدت به یک آمپ/دک قدرتمند نیاز دارد. در غیر این صورت نمیتوان در مورد صدای آن نظر درستی داد. من دفعهی اول این هدفون را با تبلت تست کردم که صدای نسبتاً خوبی تولید میکرد. اما تقریبا ۲ سال بعد با پلیر Ak Jr این هدفون را تست کردم و باید اعتراف کنم واقعاً صدای لذت بخشی داشت.از لحاظ لذت گوش دادن به موسیقی به مراتب عملکرد بهتری نسبت به DT 770 32 دارد، اما با توجه به روی گوش بودن آن، من هدفونی با مدل دور گوش را ترجیح می دهم. از لحاظ ایستایی عملکرد ضعیفتری نسبت به DT 770 32 دارد، اما با این حال در بین هدفونهای on ear از ایستایی بالایی برخوردار است. جنس پدهای این هدفون از چرم بسیار با کیفیت است و همچنین راحتیِ بالایی را بر روی گوشهای خود حس میکنید. تفکیک و Sound Stage این هدفون بسیار عالیست، اما حقیقتاً نمیتوانم بگویم از بین DT 770 32 و T 51 کدام عملکرد بهتری دارد. فکر میکنم اگر به طور مثال T 51را با آمپ/دک Chord Mojo ترکیب کنیم به عملکردی فوقالعاده دست پیدا خواهیم کرد.
جمعبندی:
بهرهمندی T 51 از تکنولوژی تسلا
ایستایی بهترِ DT 770 32 نسبت به T 51
وضوح و شفافیت بالا در هر دو هدفون
تفکیک عالی و ساونداستیج وسیع در هر دو هدفون
نیاز شدید و مبرم هدفون T 51 به سورس قدرتمند
Audio Technica ATH-M40x:
این هدفون یکی از هدفونهای مورد علاقهی من است که شباهت بسیار زیادی در قسمتهای مختلف به DT 770 32 دارد. از لحاظ صدا این هدفون عملکرد فوقالعاده دقیقی دارد و حتی در بعضی مواقع از DT 770 32 عملکرد بهتری دارد. ساونداستیج این هدفون بسیار وسیع میباشد و عملکرد فوقالعادهی خود را در فرکانسهای میانی و بالا به وضوح نشان میدهد. کمتر هدفونی را تست کردم که مانند آدیو-تکنیکا ATH-M40x در قسمت Highs عملکرد چشمگیری داشته باشد. از لحاظ ایستایی این هدفون کاملاً شما را راضی میکند و با توجه به پدها و هدبند آن که از چرم مصنوعی ساخته شده است، از راحتی خوبی برخوردار است. این هدفون دارای کابل جدا شونده است و دارای دو کابل ۲ متری صاف و فنری میباشد. کیفیت ساخت بدنه همچون DT 770 32 فوقالعاده میباشد.
جمعبندی:
کیفیت ساخت بدنه در هر دو هدفون فوق العاده است
هر دو هدفون از ساونداستیج و جزئیات خوبی برخوردارند
هر دو هدفون از لحاظ ایستایی عملکرد مشابهی دارند
Audio Technica ATH-M50x:
این هدفون مدل بالاتر ATH-M40x است که یکی از بهترین هدفونها در این رنج قیمتی محسوب میشود. این هدفون از لحاظ کیفیت بدنه تقریباً مشابه مدل ATH-M40x است، اما از لحاظ صدا با هم تفاوت دارند. ATH-M50x از بیس بسیار لذت بخشی بهره میبرد که نه تنها این بیس آزار دهنده نیست، بلکه در کنار تفکیک و شفافیت بالا عملکرد فوقالعادهای در سبکهایی مانند پاپ دارد. اما این هدفون در سبک راک و متال نمیتواند با DT 770 32 رقابت کند. صدای این هدفون هیجانی است و در مقابل صدای DT 770 32 صدایی فلت است. ایستایی این هدفون عالی است و با توجه به چسبندگی هدبند و پدها از پایداریِ خوبی برخوردار است. این مدل را ۲ کابل همراهی میکند که کاربر را از هر لحاظ بینیاز مینماید.
جمعبندی:
کیفیت ساخت فوقالعاده در هر دو هدفون
صدای هیجانی و بیس پانچی ATH-M50x در مقابل صدای فلت و تفکیکی DT 770 32
ایستایی بالا در هر دو هدفون
Audio Technica ATH-AVA400:
این دقیقاً همان هدفونی است که اشاره کردم بعضی از هدفونها از قیمتی که برای آنها در نظر گرفته شده ارزش بسیار بالاتری دارند. این هدفون یکی از فوقالعادهترین محصولاتی است که در فروشگاه ایران هدفون وجود دارد و در عین حال به آن بسیار کم لطفی شده است. طراحی این هدفون پشت باز میباشد و همین امر باعث شده است از راحتی بسیار بالایی برخوردار باشد. پدهای این هدفون بسیار نرم است و همینطور در هدبند این هدفون از پارچهی بسیار نرم و در عین حال با کیفیت استفاده شده است. از لحاظ راحتی این هدفون یک سر و گردن از DT 770 32 بالاتر است و در این مورد جای هیچ گونه بحثی را باقی نمیگذارد. از لحاظ ایستایی این هدفون عملکرد فوقالعادهای دارد که در کنار DT 770 32 میتوان گفت عمکرد بسیار خوبی دارند. اما DT 770 32 به دلیل پشت بسته بودن عملکرد بهتری دارد. در مورد صدا باید گفت ATH-AVA400 با توجه به قیمت آن صدای بینظیری دارد. این هدفون در بخش سانداستیج به طرز عجیبی شگفتانگیز عمل میکند، در فرکانسهای پایین و میانی تمامیِ جزئیات شنیده میشوند و همینطور تربل، بسیار شفاف عمل میکند. کابل این هدفون ۲ متر است و به قدری ضخیم است که خیال شما را از هر جهت راحت میکند. با توجه به تفاوت قیمتی این دو هدفون به نظرم ATH-AVA400 عملکرد بسیار بهتری دارد. اگر به گذشته بر میگشتم از بین DT 770 32 و این هدفون قطعاً آدیو-تکنیکا ATH-AVA400 را انتخاب میکردم.
جمعبندی:
کیفیت ساخت فوقالعاده در هر دو هدفون
راحتی بسیار بالاتر ATH-AVA400 نسبت به DT 770 32
هر دو هدفون ساونداستیجی عالی دارند، به خصوص ATH-AVA400
تربل بسیار شفافتر ATH-AVA400 نسبت به DT 770 32
وضوح و شفافیت عالی در هر دو هدفون
Sennheiser HD 380 Pro:
دو سال پیش که تصمیم گرفتم یک هدفون حرفهای بخرم، بین این مدل و DT 770 32 شک داشتم که کدام یکی را انتخاب کنم. این هدفون یک انتخاب بسیار حرفهای است که هر کسی نمیتواند در تست اول با صدای آن ارتباط برقرار کند و دلیل آن بیش از حد Flat بودن آن است. در طی این نقد و بررسی بارها به فلت بودن DT 770 32 اشاره کردم، اما به عقیدهی من هدفون HD 380 Pro صدای فلتتری دارد. این هدفون در فرکانسهای پایین، میانی و بالا عملکرد قابل قبولی دارد. اما نمیتوان گفت که فوقالعادست. جزئیات به خوبی به گوش شما میرسد، اما به نظرم انگار که چیزی کم دارد. بیس این هدفون کم است که همین امر باعث میشود خیلی از سبکهای موسیقی برای این هدفون حذف بشوند. از لحاظ کیفیت نمیتوان از برند سنهایزر ایرادی گرفت و این هدفون هم از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. شخصاً طراحی و ظاهر DT 770 32 را بیشتر میپسندم و همینطور نحوهی قرار گرفتن روی سر برای من در DT 770 32 خوشایندتر است. اما این مسئله کاملاً سلیقهای است و نمیتوان برچسبی رو آن گذاشت. ایستایی HD 380 Pro بسیار خوب است. ایرکاپها بسیار عمیق هستند و به راحتی گوشها را در خود جای میدهند. کابل این هدفون فنری میباشد که قابلیت آن را دارد که تا ۲ متر کش بیاید.
جمعبندی:
کیفیت بدنهی فوقالعاده در هر دو هدفون
فلت بودن DT 770 32 نسبت به HD 380 Pro
Detail بسیار بالا در هر دو هدفون
لذت گوش دادن به موسیقی در DT 770 32 بسیار بالاتر است
هدفون HD 380 Pro با توجه به امپدانس ۵۱ اُهمی به آمپلیفایر نیاز دارد
ایستایی و پایداری بسیار خوب هر دو هدفون
بخش هفتم:
نتیجهگیری
به طور کلی این هدفون را به کسانی پیشنهاد میکنم که میخواهند صدایی حرفهای را تجربه کنند. اگر به دنبال بیس کاذب و بوم بومهای بیتس هستید، اصلاً به فکر خرید این هدفون نباشید.
شفافیت، تفکیک بالا، میدرنج فوقالعاده، بیس پانچی و کنترلشده و … همهی این خصوصیات خبر از یک هدفون حرفهای میدهد. من نمیتوانم ادعایی داشته باشم که فردی حرفهای در زمینهی موسیقی هستم، اما بعد از گذشت سه سال میتوانم به جرأت بگویم که موسیقی را به صورت حرفهای تری گوش میدهم و گوشهایم بسیار دقیقتر شدهاند یا به عبارت دیگر تربیت شدهاند. در کنار این هدفون یک پلیر یا آمپ/دک با توجه به نیاز خودتان تهیه کنید تا نهایت کیفیت صدای آن را بتوانید حس کنید. از فرمتهای حرفهای نظیر FLAC و همچنین DSD استفاده کنید تا گوشهایتان به صدای واقعی عادت کند. تجربهی شخصی من میگوید بعد از گذشت یک سال، دیگر هر صدایی شما را راضی نمیکند.
اگر بخواهم نکتهی منفی در مورد این هدفون بگویم، فشاری است که تا چند ماه اول روی سر و گوشهایتان حس میکنید. اگر مثل من دچار سر دردهای میگرنی و روزانه هستید، احتمال دارد بیشتر از یک ساعت نتوانید در طی روز از آن استفاده کنید.
این هدفون برای استفادهی ثابت و خانگی مناسب است و به سختی میتوان از آن به عنوان یک هدفون پرتابل و مسافرتی استفاده کرد.
برای دوستداران سبک راک و متال این هدفون عملکرد فوق العادهای دارد، به طوری که از تفکیک سازها شگفتزده خواهید شد.
با توجه به قیمت هدفون میتوان اذعان کرد که در این رنج قیمت، یکی از بهترینها برای کسانی است که به دنبال انتخابی حرفهای هستند.
امیدوارم که از این نقد و بررسی لذت برده باشید.
“با آرزوی بهترین ها برای شما دوستداران موسیقی”