بیرداینامیك، برندی خوشنام با بیش از ٩٠ سال قدمت، دست به تولید اولین ایرفون بلوتوثی خود با نام Byron BT زده است. این كمپانی از دیرباز به تولید هدفونهای مانیتورینگ و های-اند معروف است و در دنیا به برند قابل اعتماد و آزمون پسداده شهرت دارد و جوایز متعددی را درو كرده است (برای مثال 770 Dt، حدود ٣٠ سال است با تغییراتی اندک تولید میشود كه نشان از ثبات در این كمپانی دارد. هدفونی که کماکان در بزرگترین استودیوهای دنیا استفاده میشود و میتوان آن را اسطورهای کلاسیک خواند. و یا T 51 كه بهترین هدفون روی گوش حال حاضر دنیا با فناوری تسلاست و جوایز معتبری از جمله بهترین هدفون پرتابل از What Hi-Fi? و EISA را به خود اختصاص داده است).
از سوی دیگر، در سالهای اخیر، به لطف پیشرفت تكنولوژیهای بدون سیم برای انتقال صدای Hi-Res مثل aptX و ظهور گوشیهای هوشمند فاقد جك ۳.۵ میلیمتری، شاهد رشد قابل توجه هدفون/ایرفونهای بلوتوثی هستیم و كمپانیهای بزرگی مثل بیرداینامیک و سنهایزر نیز خود را با مسیر تكنولوژی همراه كردهاند.
(قبل از بررسی از ایران هدفون كمال تشكر دارم كه این ایرفون دوستداشتنی را به مدت یك هفته در اختیار من گذاشت تا برای شما عزیزان بررسی دقیق و صادقانهای انجام دهم).
مزایا: نگهداری شارژ مناسب و استندبای طولانی - صدایی با دقت بالا و ساونداستیج وسیع (با توجه به بلوتوث بودن) - فیت و ایزولیشن عالی - كیف قابل حمل با دوام - مگنتهای انتهای دو سر ایرفون برای نگه داشتن ایرفون روی گردن
معایب: عملکرد متوسط میکروفون در حذف صداهای اطراف در حین مكالمه
داخل جعبه:
بستهبندی این ایرفون بسیار شیك و جذاب است و در همان نگاه اول حس كالای با كیفیت را منتقل میكند.
درون جعبه موارد زیر قرار دارند:
- ایرفون
- یك كیف از جنس چرم مصنوعی كه با رنگ سفید نام Beyerdynamic روی آن نوشته شده و لبههای آن توسط مگنت بهم وصل میشود و هنگامی كه ایرفون درون آن قرار میگیرد، به هیچ عنوان از درون آن بیرون نمیآید.
- یك كابل Micro USB كه برای شارژ كردن ایرفون است.
- ایرتیپهای سیلیكونی با كیفیت - كه پیشنهاد میكنم بر اساس سایز گوش خود مناسبترین آنها را انتخاب كنید، به علاوهی یک جفت قلاب نگهدارندهی سفید رنگ برای ایستایی و فیت هر چه بهتر که برای افرادی با تحرك بالا طراحی شده است.
طراحی و ساخت:
طراحی این ایرفون بینظیر است. درایورها درون قابهای (Shell) آلومینیومی برش خوردهی بسیار با كیفیتی قرار دارند كه کاملاً حس یك ایرفون لوكس و باكیفیت را منتقل میكند. همچنین ایرتیپ سیلیكونی موجود روی ایروفون، از كیفیت خوبی برخوردار است و به راحتی درون لالهی گوش جای میگیرد. دو سر ایرفون از طریق كابل كوتاهی به هم متصل شده است و در سمت راست سیم، كپسولی قرار دارد كه روی آن دكمههای كم و زیاد كردن صدا، میكروفون و همچنین پورت Micro USB (که توسط محافظی روی آن پوشیده شده است) جای گرفته است.
این ایرفون تا ۷.۵ ساعت برای شنیدن موسیقی و ۵ روز حالت استندبای، نگهداری شارژ دارد كه عدد بسیار مناسبی است.
در پشت shell هر دو سمت ایرفون، آهنربا وجود دارد و كاربران میتوانند زمانی كه از ایرفون استفاده نمیکنند، آن را بر روی گردن خود بهم بچسبانند كه به نظرم بسیار کارآمد و جذاب است.
صدا:
به جرات میتوان گفت كه این ایرفون به لطف پشتیبانی از فناوری aptX كه در اكثر گوشیهای هوشمند پرچمدار امروزی یا در پلیرهای Hi-Res، به شكل aptX HD وجود دارد، كیفیت صدای بسیار نرم و دقیقی را ارایه میكند و كاربر میتواند فایلهای lossless را با كیفیت بالا منتقل كند.
تا به حال، تقریباً هر ایرفون بلوتوثی كه تست كرده بودم، صدایی v-shaped و بیسی داشت كه صرفاً تاكید آن روی بلندی و حجم صدا بود و عملاً میدرنجی وجود نداشت!
اما ایرفون Byron BT تمام معادلات را در این دسته از ایرفونها بهم میزند. صدا بسیار بالانس، با میدرنج شفاف و بیس عمیق، ترد، پانچی و حجیم شنیده میشود و در ولومهای بسیار بالا كمترین دیستورشنی شنیده نمیشود.
به علاوه، Byron BT در بخش بالایی میدرنج (Upper Midrange)(صدای وکال زن) نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و برخلاف بسیاری از ایرفونهای بلوتوثی موجود، صدای دلخراش و ناراحتکنندهی سین/شین در آن شنیده نمیشود و میتوان این بخش از صدا را، در کنار بیس عمیق، از نقاط قوت این ایرفون به حساب آورد.
در فركانسهای بالا، Roll off كمی شاهد هستیم و به لطف حساسیت بسیار بسیار مناسب ٩٠ دسی بلی این ایرفون، كاربر میتواند بدون خستگی و یا احساس کلافگی، در مدت زمان طولانیتری به موسیقی گوش كند.
مقایسه:
Beyerdynamic Byron BT vs 1More iBFree
soundstage وسیعتر و ایمجینگ دقیقتر Byron، شنیدن سبکهای خاصی مثل پاپ یا راک را به تجربهای لذتبخشتر بدل میکند و شنونده صدای ٣ بعدیتری را میشنود. در فركانسهای پایین (بیس)، Byron عمق و iBFree شدت و بلندی بیشتری دارد. در فركانسهاي بالا (تربل)، Byron صداي نرمتري دارد و به دليل حساسيت مناسبي كه دارد، صدا در ولومهاي بالا تيز و آزاردهنده نميشود.
Byron BT vs Everest 100
هر دو مدل soundstage يكساني دارند، اما بيس در مدل Everest 100 كمي حجيمتر و پرتر است و در مقابل Byron پانچيتر و دقيقتر. ميدرنج هر دو ایرفون نيز تقريباً مشابه است. با اين تفاوت كه Byron صداي وكال زندهتر و روانتري دارد. از نظر جزییات صدا، براي گوش من، كماكان برتري با Byron است و لذت شنيدن موسيقي، خصوصاً در مدت زمان طولانيتر را بهتر منتقل ميكند.
نتیجهگیری:
این ایرفون برای آن دسته از كسانی كه به دنبال خلاص شدن از سیم و همینطور شنیدن صدای با کیفیت، نرم و زنده در یک ایرفون بلوتوث هایفای هستند پیشنهاد میشود.
از آنجایي كه كيفيت خود موسيقي هم نقش مهمي در كيفيت صدا دارد، به دوستاني كه از موبايل براي شنيدن موسيقي استفاده ميكنند پيشنهاد ميكنم از سرويسهاي آنلاين موسيقي مثل Tidal يا Spotify (نسخهی پولي) استفاده كنند كه بتوانند از فرمتهاي lossless نيز بهرهمند شوند و تجربهی موسيقي شنيدنشان را ارتقا دهند.
همچنین دوستانی كه كاربری ورزشی دارند، در صورتی كه داخل عمق لاله گوش از تعرق خیس نمیشود، میتوانند از این ایرفون استفاده كنند.