آتش‌بازی فیو در گوانگ‌ژو

تقریباً ده سال از زمانی که کمپانی چینی فیو در شهر گوانگ‌ژو شروع به کار کرد، می‌گذرد. شرکتی که می‌توان آن را یکی از موثرترین و مهمترین بازیگران عرصه‌ی تجهیزات صوتی قابل‌حمل خواند.

در روزهای گذشته، این شرکت در جریان نشست تابستانه‌اش در شهر گوانگ‌ژو، از محصولات جدید خود رونمایی کرد. محصولاتی که این شرکت را یک گام به جلو می‌برد تا جای پای خود در بازار را محکم‌تر از قبل نماید و مجدداً سقف کیفی کالاهای خوش‌قیمت را یک پله‌ی دیگر بالا ببرد. این چهار محصول شامل نسل دوم پلیر X7، نسل سوم پلیر X3، نسل دوم آمپ/دک Q1 و یک ایرفون به نام F9 می‌شود.

پلیر موسیقی X7MKII

پلیر موسیقی X7MKII

اولین و شاید مهمترین این تولیدات، نسل دوم پلیر X7 است. محصولی که پرچمدار فیو در عرصه‌ی پخش‌کننده‌های موسیقی محسوب می‌شود و اکنون با بهبودهایی که روی آن انجام گرفته، به کالایی جذاب‌تر و قدرتمندتر مبدل گشته است.

نخست از تغییرات ظاهری آغاز می‌کنیم. فیو در طراحی نسخه‌ی جدید X7، از دستاوردهایش در طراحی X5MKIII بهره گرفته و در نتیجه، بدنه‌ی X7 اندکی ظریف‌تر و دلنشین‌تر شده است.

۱۰ گرم از وزن و حدود ۱ میلی‌متر از قطر و طول آن کاسته شده و از گردونه‌ی کنترل‌کننده‌ی چند منظوره‌ای که در نسل سوم X5 به کار گرفته شد نیز استفاده شده است. در کل، با وجود تغییرات اندک، می‌توان X7 جدید را اندکی خوش‌دست‌تر و زیباتر خواند.

صفحه‌ی نمایشگر دستگاه نیز، حداقل روی کاغذ، تغییری نسبت به نسل قبل نداشته است و همان نمایشگر ۴۸۰ در ۸۰۰ پیکسلی لمسی پیشین است که البته کاملاً هم کافی و رضایت‌بخش است.

پلیر موسیقی X7MKII

اما مهمترین تغییر صورت گرفته، تغییر تراشه‌ی دک از ES9018 به ES9028 PRO است. تراشه‌ای ۳۲ بیتی که در OPPO HA-2SE و TheBIT Opus#2 نیز به کار رفته و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. این تراشه، توانایی پردازش فایل‌های PCM‌ تا سقف ۳۸۴ کیلوهرتز و پردازش نیتیو فایل‌‌های DSD تا سقف DSD256 را داراست و طبق ادعای فیو، وضوح، دینامیکز و ساونداستیج بهتری از تراشه‌ی قبلی به ارمغان می‌آورد.

طراحی ماژول‌های X7 Mark II نیز اندکی تغییر یافته است. البته کماکان می‌توان از ماژول‌های قبلی نیز استفاده کرد.

در قلب X7MKII که از سیستم عامل اندروید ۵.۱.۱ و رابط کاربری جدید بهره می‌برد، ۲ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی داخلی جای گرفته است تا دستگاه عملکردی بسیار روان و ظرفیت ذخیره‌سازی مناسبی داشته باشد. البته دو درگاه نیز در کنار بدنه تعبیه شده که هر یک از آنها، تا سقف ۲۵۶ گیگابایت از کارت حافظه‌ی خارجی پشتیبانی می‌کند تا در نهایت، هیچ مشکلی از بابت فضای ذخیره‌سازی وجود نداشته باشد.

پشتیبانی از بلوتوث ۴.۱، aptX، وای-فای ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز، قابلیت شارژ سریع (۲.۷ برابر سریع‌تر از نسل اول) و دوام شارژ ۸ ساعته، از سایر ویژگی‌های دستگاه است.

قیمت فروش X7MKII به همراه ماژول آمپلی‌فایر بالانس AM3A، حدود ۶۵۰ دلار در نظر گرفته شده است.

پلیر موسیقی X3MKIII

پلیر موسیقی X3MKIII

دومین محصول معرفی شده، نسل سوم پلیر X3 است که مدلی نسبتاً اقتصادی محسوب می‌شود و از عرضه‌ی نسل دومش حدود دو سال می‌گذرد.

آشکارترین تغییر X3 جدید، ظاهر آن است. در طراحی X3 Mark III، از شاخصه‌های ظاهری نسل سوم X5 و نسل دوم X1 بهره گرفته شده و نتیجه، ابزاریست چشمگیر، مدرن‌ و خوش‌دست‌.

پلیر موسیقی X3MKIII

بدنه‌ی آلومنیومی آن باریک‌تر شده و طول محصول حدود ۲۰ درصد و وزن نیز حدود ۱۰ گرم کاهش یافته است. از سوی دیگر، گردونه‌ی لمسی X1 جای گردونه‌ی فیزیکی قبلی را گرفته است. مساله ای که ممکن است به مذاق برخی کاربران خوش نیاید.

X3، در درون نیز تغییراتی مثبت داشته است. تراشه‌ی دک از مدل ۲۴ بیتی Cirrus Logic CS4398 به مدل ۳۲ بیتی Texas Instruments PCM5242 تغییر یافته است. تراشه‌ای که پیش‌تر در نسل دوم X1 نیز استفاده شده بود. به‌خصوص که فیو، به جای یک تراشه، از دو تراشه استفاده نموده و در نتیجه، به نظر می‌رسد کیفیت صدا و توانایی پردازش صدا، بهبود قابل توجهی یافته باشد.

همچنان از حافظه‌ی داخلی خبری نیست. اما سقف پشتیبانی از کارت حافظه‌ی خارجی به ۲۵۶ گیگابایت افزایش یافته است. اضافه شدن بلوتوث ۴.۱ و پورت بالانس ۲.۵ میلی‌متری به دستگاه نیز بسیار خوشایند و سودمند است.

X3MKIII، احتمالاً در ماه آگوست، در دو رنگ قرمز و مشکی و به قیمت ۲۰۰ دلار عرضه خواهد شد.

آمپ/دک Q1MKII

آمپ/دک Q1MKII

سومین محصول جدید، نسل دوم آمپ/دک قابل حمل Q1 است. مدلی که یکی از موفق‌ترین و بهترین آمپلی‌فایر/دک‌های فیو قلمداد می‌شود.

از لحاظ ظاهری، Q1 Mark II به شکل چشمگیری بهبود یافته است و اکنون به محصولی بدل شده که از رقبای هم‌قیمتش یک سر و گردن بالاتر است.

آمپ/دک Q1MKII

Q1MKII، از بدنه‌ی بسیار ظریف و زیبای فلزی برخوردار است که خمیدگی‌ها و قوس‌هایی همانند نسل دوم X1 دارد و آن را بسیار خوش‌دست‌تر از نسل قبلی ‌می‌نماید.

تراشه‌ی دک نیز از Texas Instruments PCM5102 به AKM AK4452 تغییر یافته است تا دستگاه توانایی پردازش فایل‌های ۳۲ بیتی و فایل‌های DSD تا سقف DSD256 را داشته باشد.

به‌علاوه، پورت بالانس ۲.۵ میلی‌متری نیز به دستگاه افزوده شده است تا توانایی تولید صدایی با کیفیت‌تر با ساونداستیجی وسیع تر را داشته باشد.

آمپ/دک Q1MKII

اما اگر بخواهیم به دو نکته‌ی منفی درباره‌ی این مدل جدید اشاره کنیم، یکی کاهش دوام شارژ از ۳۰ ساعت به ۲۰ ساعت است و دیگری کاهش شدید توان خروجی از پورت غیر بالانس.

Q1MKII که با تمامی دستگاه‌های مبتنی بر iOS و بیشتر دستگاه‌های اندرویدی سازگار است، با قیمت ۱۰۰ دلار به فروش خواهد رسید.

ایرفون F9

ایرفون F9

آخرین محصول جدید، ایرفون F9 از خانواده ایرفون‌های F است که پس از مدل EX1 (که در حقیقت ساخته‌ی شرکت Dunu بود) و ایرفون F5، بلندپروازانه‌ترین تلاش فیو برای عرضه‌ی یک ایرفون‌ درجه یک است.

در درون بدنه‌ی فلزی و آیرودینامیک این مدل که گرانترین ایرفون تولید شده از جانب فیو محسوب می‌شود، دو درایور بالانس آرمیچر (یا آرمیچر متوازن) و یک درایور داینامیک قرار گرفته است. درایور ۹.۲ میلی‌متری داینامیک آن، وظیفه‌ی تولید فرکانس‌های پایین را بر عهده دارد و دو درایور دیگر، تولید فرکانس‌های میانی و بالا را عهده‌دار هستند.

ایرفون F9

در ساخت دیافراگم نیز از نانو کامپوزیت‌های پلیمری استفاده شده که طبق ادعای فیو، مقاومت، سرعت و سبکی بهتری از نمونه‌های تیتانیومی و بریلیومی به ارمغان می‌آورد.

ایرفون به لطف قلاب‌های انعطاف‌پذیر پشت گوش و قرارگیری زاویه‌دار در گوش، راحتی و ایستایی مناسبی در گوش ایجاد می‌کند.

F9 به همراه دو کابل معمولی و بالانس، یک کیس مقاوم ضد آب و شش عدد ایرتیپ، در دو رنگ قرمز و مشکی و با قیمت ۱۰۰ دلار در دسترس خریداران قرار خواهد گرفت.