HiFiMAN Susvara

دیگر کمتر کسی‌ست که به هدفون علاقمند باشد و نام شرکت HiFiMAN را نشنیده باشد. شرکتی که در سال ۲۰۰۷ توسط Fang Bian در نیویورک بنیان گذاشته شد و تقریباً هر سال و با تولید هر محصول جدید، فناوری ساخت هدفون‌ به خصوص هدفون‌های Planarmagnetic را یک گام به جلو می‌برد.

اما شور و میل همیشگی به پیشرفت تیم مهندسی های‌فای‌من، موجب شده است که این شرکت تقریباً هر سال هدفونی گران‌قیمت و رده بالا را معرفی کند که در هر نوبت، معمولاً سطح قیمتی هدفون‌های گران‌قیمت را یک پله بالا می‌برد. این امر می‌تواند موجب پویایی بیشتر تکنولوژی ساخت هدفون و بازار شود ولی از سمت دیگر، نارضایتی بخشی از کاربران را نیز به دنبال دارد.

HiFiMAN Susvara

پرچمدار این شرکت تا سال ۲۰۱۵، هدفون HE-6 بود که حدود 1300 قیمت داشت. سپس، HE1000 با قیمت ۳۰۰۰ دلار جای آن را گرفت. پس از آن، در ماه‌های گذشته، های‌فای‌من خبر از عرضه سیستم هدفون Shangri-la داد که با قیمت ۵۰ هزار دلار، پس از سنهایزر HE-1، گران‌قیمت‌ترین هدفون دنیا محسوب می‌شود. اکنون در نمایشگاه High End مونیخ، این شرکت به مناسبت ده سالگی فعالیتش، از هدفون پشت باز جدیدی رونمایی می‌کند با نام Susvara. محصولی که در مرحله‌ی پیش تولید، Edition 6 نام داشت و بر اساس ظرفیت‌های هدفون HE-6 طراحی شده است. با اینکه این هدفون پرچمدار های‌فای‌من محسوب نمی‌شود و در رده‌ی قیمتی Shangri-la نیست، اما با قیمت ۶۰۰۰ دلاری‌اش، در میان پنج هدفون گران‌قیمت دنیا جای می‌گیرد.

با توجه به بازخوردهای زودهنگام و اندکی که تاکنون منتشر شده است، به نظر می‌رسد، سوسوارا که نامی سانسکریت برای دختران، به معنای خوش‌صداست، نام مناسبی برای این هدفون باشد. هرچند شاید برای اظهار نظر قطعی درباره‌ی کیفیت این هدفون کمی زود باشد.

HiFiMAN Susvara

در طراحی Susvara، مهندسین های‌فای‌من از تکنولوژی جدیدی در ساختار آهنربایی هدفون استفاده کرده‌اند که به شکلی چشمگیر دیستورشن را پایین می‌آورد و منجر به تولید صدایی با خلوص و غنای بی‌مانند می‌شود. های‌فای‌من، به این دلیل که این آهنرباها هیچ تاثیر منفی بر صدا ندارند و "از لحاظ آکوستیکی شفاف" هستند، آنها را Stealth Magnets می‌نامد.

به علاوه، همانند چندین مدل دیگر HiFiMAN، در این مدل نیز از تکنولوژی نانو در ساخت درایورها استفاده شده است تا علاوه بر ضخامت نانومتری، جرم نیز به شکلی قابل توجه پایین آید تا در نتیجه، صدایی با کمترین دیستورشن ممکن و داینامیک رنج حیرت‌آور پدید آید.

در طراحی ظاهری هدفون نیز کوشیده شده است تا در عین زیبایی، بالاترین سطح از ایستایی، مقاومت، راحتی، دوام و توزیع وزن فراهم آید.

HiFiMAN Susvara

HE-6 یکی از سخت-درایوترین هدفون‌های تاریخ بود. به نظر می‌رسد که خلف او، یعنی Susvara نیز با حساسیت ۸۳ دسی بلی و امپدانس ۶۰ اهمی ( که ۱۰ اهم از HE-6 نیز بالاتر است)، چندان خوش-درایو نباشد.

خود های‌فای‌من نیز برای درایو بهینه‌ی این هدفون، دو آمپ EF6 و EF1000 را توصیه می‌کند. آمپلی‌فایر اول که حدود ۱۶۰۰ دلار قیمت دارد، انتخاب اقتصادی خوبی برای درایو سوسوارا محسوب می‌شود و می‌تواند برای هدفون‌های ۶۰ اهمی، حدود ۴ وات قدرت تولید کند که به نظر کاملاً رضایت بخش است.

اما آمپ دوم یعنی EF1000 که با احتساب هدفون، حدود ۱۸ هزار دلار قیمت خواهد داشت، با توان خروجی حیرت آور ۲۰ وات برای هدفون‌های ۳۵ اهمی، حد نهایی کیفیت سوسوارا را نشان خواهد داد. البته این آمپ، در نیمه‌ی دوم سال جاری میلادی به بازار عرضه می‌شود.

این هدفون، اکنون برای خرید در فروشگاه اینترنتی HiFiMAN و آمازون موجود است. اما همانطور که گفته شد، قضاوت درباره‌ی کیفیت این محصول نیاز به زمان و بازخوردهایی مفصل‌تر و بیشتر دارد. باید دید که آیا سوسوارا واقعاً ارزش ۶۰۰۰ دلار را دارد یا نه؟