در سال ۲۰۱۰ ، بیرداینامیک، کمپانی خوشنام حوزهی هدفونسازی، برای کاربرانی که نیاز به هدفونهای روی گوش داشتند، دو مدل را به بازار عرضه کرد. یکی مدل DT1350 که یک هدفون مانیتورینگ حرفهای بود و توانست به خوبی جای خود را در میان مدلهای مانیتورینگ حرفهای باز کند و کماکان نیز به عنوان یکی از مطرحترین هدفونهای این دسته شناخته میشود و در برترین استودیوهای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و دیگری مدل T50 p در دستهی Consumer، که متاسفانه نتوانست بازخورد خوبی داشته باشد و نظر کاربران را جلب کند.
در این برهه از زمان، هنوز هدفونهای روی گوش چندان مورد توجه نبودند و اکثر کاربران ترجیح میدادند که از ایرفون یا هدفونهای فول سایز دور گوشی که معمولاً ابعاد بزرگتری داشتند، استفاده کنند.
اما بیرداینامیک ناامید نشد و با بازنگری و ارتقای فناوری تسلا که به شکل انحصاری توسط مهندسان آلمانی این شرکت طراحی و تولید شده بود، توانست نقطهی عطفی در تاریخ مهندسی صدا و هدفونسازی ایجاد کند و مرزهای جهان صدا را یک گام به جلو ببرد و اینچنین بود که T51 i/p خلق شد.
مزایا: کیفیت ساخت فوقالعاده – هاردکیس قابل حمل – ایزولیشن عالی – صدای لذتبخش و نرم
معایب: به شدت به سورس وابسته است و کیفیت نهایی خود را با پلیرهای حرفهای و دک/آمپهای های-اند نشان میدهد.
داخل جعبه:
این هدفون نیز همانند دیگر محصولات بیرداینامیک از بستهبندی با کیفیت و شیک اما سادهای برخوردار است.
در داخل جعبه موارد زیر قرار دارد:
- هدفون با میکروفون و ریموت کنترل سازگار با iOS
- هارد کیس برزنتی
- تبدیل فیش ۳.۵ میلیمتری به ۶.۳ میلیمتری
- تبدیل دو شاخهی مناسب استفاده در هواپیما
- تبدیل برای استفاده با موبایلهای اندرویدی یا پلیرهای حرفهای (DAP)
طراحی و ساخت:
به جرات میتوان گفت که تمامی محصولات بیرداینامیک از کیفیت ساخت عالی برخوردار هستند. اما T51 i خاصتر از دیگر هدفونهای این کمپانی است. تمام قطعات از جمله درایور تسلا توسط دست در محل خود قرار میگیرد و در بالای هدبند آلومینیومی نیز عبارت Made in Germany دیده میشود.
در زیر قسمت هدبند، نوار چرمی قرار داده شده که باعث میشود هدفون بسیار راحت و نرم روی سر قرار بگیرد. برای تنظیم ارتفاع هدفون نیز، بالاتر از ایرپدها شیارهایی قرار دارد که با بالا و پایین حرکت دادن آنها و شنیدن صدای کلیک دوست داشتنی، به راحتی قابل تنظیم است.
پدهای این هدفون از چرم و مموری فوم ساخته شده که به مرور زمان حالت نشستن روی گوش کاربر را تشخیص میدهد و به همان شکل و فرم تغییر و حالت میپذیرد.
همانطور که اشاره شد، این هدفون دارای میکروفون بسیار مناسبی است که از قابلیت حذف صداهای مزاحم بسیار خوبی برخوردار است و این میکروفون با تمامی دستگاههای مبتنی بر اندروید، iOS، ویندوز فون و …، سازگاری کامل دارد.
در ضمن، ریموت کنترل صدا که وظیفهی کم و زیاد کردن صدای موسیقی را بر عهده دارد، صرفاً با گجتهای آیاواسی سازگار است.
کاربرانی که از پلیرهای حرفهای استفاده میکنند، میتوانند مدل T51p را انتخاب کنند. تفاوت دو مدل p و i، تنها از لحاظ میکروفون و ریموت میباشد و از نظر صدایی هیچگونه تفاوتی وجود ندارد.
صدا:
میدانید چرا این هدفون اینقدر عجیب است؟!!
هدفون روی گوش با چنین صدای پخته و لذت بخشی در دنیا به ندرت وجود دارد!!!
به همین دلیل، در سال ٢٠١۴ این هدفون دوست داشتنی توانست از WHAT HI-FI جایزهی بهترین هدفون پرتابل جهان را دریافت کند.
به طور کلی جنس صدای این هدفون گرم و نرم است. بیس کمی بوست شده که بسیار لذتبخش است. هرچند که این افزایش بوست در حدود فرکانس ۳۰۰ کیلوهرتز کمی مزاحم میدرنج میشود، ولی به طور کلی در توازن صدا تغییری ایجاد نمیکند.
میدرنج در این هدفون روان و پویا است و شفافیت خوبی در اختیار میگذارد. وکال زن کمی جلوتر از ساز قرار میگیرد و داخل صورت حس میشود. به لطف درایورهای تسلا، ساونداستیج بسیار وسیع و ایمیج مثالزدنی را میتوان از این بزرگ هدفون کوچک شنید.
در حوالی فرکانس ١٠ کیلوهرتز، جایی که فرکانسهای بالا قرار دارد، این هدفون در ابتدا عملکرد خوبی نشان نمیدهد و در ولوم بالا به نظر دیستورت شنیده میشود. اما بعد از ٧٠-٨٠ ساعت برن-این شدن هدفون، صدا به کلی زیر و رو میشود و صدایی گرم و پویا شنیده میشود.
این هدفون صدای U-shape دارد و به دلیل استاندارد بودن مهندسی صدا، برای تمامی سبکهای موسیقی مناسب است.
مقایسه:
T 51i vs Audio-Technica ATH-MSR7
صدای T51 نرمتر، روانتر و بیس عمیقتر و پانچیتر است و در مقابل در MSR7، بیس حجیمتر و کمی جلوتر شنیده میشود.
در میدرنج، هر دو هدفون عملکرد بسیار خوبی دارند و میتوان میدرنج هر دو را یکسان دانست. در فرکانسهای بالا، در T51 صدا تمیز و با کیفیتتر شنیده میشود که این امر این هدفون را برای سبکهای راک و متال به گزینه ایدهآلتری تبدیل میکند.
T 51i vs Audio-Technica ATH-M50x
شدت بیس T51 کمتر ولی باز هم عمیقتر و لذتبخشتر است. در مقابل، M50x هدفون هیجانیتر است و بیس جلوتری دارد.
در میدرنج T51 کمی بهتر عمل میکند و نمودار پاسخ فرکانسی آن خطیتر است.
در های فرکانسی نیز roll-off کمتر و عمق و یکپارچگی بیشتری از T51 شاهد هستیم.
T 51i vs Sennheiser MOMENTUM M2
هر دو هدفون از بیس پخته و عمیقی برخوردار هستند. با این تفاوت که بیس مومنتوم کمی از شدت بیشتری برخوردار است.
در فرکانسهای میانی، برتری با T51 است و وکال زندهتر شنیده میشود.
در فرکانسهای بالا، roll-off کمتری از T51 شاهد هستیم که در عمل، وضوح و جزییات بیشتری در اختیار شنونده میگذارد.
نتیجهگیری:
همانطور که قبلاً هم گفته شد، این هدفون با سورسهای مختلف رفتار متفاوتی از خود نشان می دهد که مشخصه هدفونهای های-اند است. کیفیت و تفکیک موسیقی به شرط اینکه علاقمندان به موسیقی از فرمتهای لاسلس (lossless) مثل FLAC یا DSD و همینطور پلیر و دک/آمپهای های-اند استفاده کنند، بسیار بهتر خواهد شد.
این هدفون ظاهر بسیار مدرن و جذاب و همینطور کیفیت ساخت و راحتی بالایی دارد و در استفادهی طولانی، هیچگونه خستگی برای کاربر ایجاد نمیکند.
این هدفون برای آن دسته از کاربرانی که به دنبال شنیدن موسیقی با بالاترین کیفیت ممکن بصورت پرتابل هستند، انتخابی شایسته است.