شاید هایفایمن (HIFIMAN) از انگشتشمار کمپانیهای تاثیرگذار در عرصهی هدفون باشد که هنوز هدفون بلوتوث تولید نکرده است. انقلاب بیسیم، همهی هدفونسازان، حتی شرکتهایی نظیر گریدو را نیز واداشته است که با این جریان قدرتمند همراه شوند و حداقل یک محصول اینچنینی در میان تولیدات خود داشته باشند.
اما در روزهای گذشته مشخص شد که سرانجام هایفایمن نیز دست از مقاومت برداشته و به این جریان پیوسته است. اما نه با یک هدفون معمولی و بیاهمیت، بلکه مثل همیشه با یک محصول استثنایی و سطح بالا که به احتمال زیاد، به معیاری برای سایر هدفونسازان بدل خواهد شد. هدفون مورد نظر، نسخهی بلوتوث مدل پلینر مگنتیک Ananda است که Ananda BT نام گرفته است.
Ananda BT که همچون Ananda پشت باز است و در کنار هدفونهایی نظیر گریدو GW100 از معدود هدفونهای بیسیم پشت باز جهان محسوب میشود، از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با مدل سیمی ندارد. یعنی از همان هدبند، همان ایرکاپها، همان ایرپدها و … Ananda بهره میبرد.
حتی با توجه به مشخصات اعلام شده، به نظر میرسد که درایورهای هر دو مدل نیز یکسان هستند و Ananda BT از همان حساسیت ۱۰۳ دسیبلی و پاسخدهی فرکانسی ۸ هرتز تا ۵۵ کیلوهرتزی مدل سیمی برخوردار است تا در نهایت هم از لحاظ راحتی و کیفیت ساخت و هم از لحاظ کیفیت صدا چیزی از مدل سیمی کمتر نداشته باشد.
اما جدای از این تشابهات، به تبع تغییر نوع هدفون از با سیم به بیسیم، برخی تغییرات در مهندسی داخلی هدفون صورت گرفته است.
روشنترین تمایز میان دو مدل، بهرهمندی مدل بیسیم از تکنولوژی بلوتوث برای انتقال امواج است. نسخهی بلوتوث هنوز اعلام نشده است، اما کدکهای مورد پشتیبانی عبارتند از LHDC، aptX HD و SBC.
وجود باتری داخلی نیز امری بدیهی است. این باتری با هر بار شارژ در حدود ۱۳.۵ ساعت استفادهی پیاپی را ممکن میسازد که رقم رضایتبخشی نیست و مثلاً در مقایسه با بیرداینامیک Amiron Wireless که دوام شارژی برابر با ۳۰ ساعت دارد، یک وجه منفی محسوب میشود.
اما از بدیهیات که بگذریم، Ananda BT چیزی در چنته دارد که در کمتر هدفونی میتوان سراغ گرفت. برای آنکه این هدفون حداقل از لحاظ کیفیت صدا در بالاترین سطح ممکن باشد، به یک DAC و آمپلیفایر داخلی مجهز شده است. دک ۲۴ بیتی داخلی، توانایی پردازش فایلهای موسیقی تا سقف ۹۶ کیلوهرتز (در حالت بیسیم) و ۱۹۲ کیلوهرتز (در حالت با سیم) را داراست.
نکتهی جالب اینکه اتصال سیمی از طریق یک کابل USB-C انجام میگیرد و این شاخصه، بهخصوص برای گیمرها، یک امتیاز به حساب میآید.
موارد اشارهشده تقریباً تمام چیزهایی بود که تاکنون در مورد Ananda BT روشن شده است. تنها دو نکتهی دیگر باقی میماند: زمان عرضه و قیمت محصول.
زمان عرضه احتمالاً حدود یک ماه دیگر و در اواخر ماه مارس خواهد بود و قیمت هدفون نیز ۱۱۹۹ دلار تعیین شده است. قیمتی که این هدفون را در کنار ایرفون بیرداینامیک Xelento Wireless قرار میدهد و آن را به گرانقیمتترین هدفون بلوتوث جهان بدل میکند. اکنون باید دید که آیا واقعاً هایفایمن در فروش این مخلوق جذاب موفق عمل خواهد کرد یا نه؟ مخلوقی که طبق ادعای کمپانی، بر اساس استانداردهای آدیوفیلها و نه مهندسان خلق شده است و به همین دلیل، بیش از هر هدفون بلوتوث دیگری با سلیقهی موسیقیدوستان و شنوندگان حرفهای سازگار است.