شاید بیشتر کاربران هدفون، آدیو-تکنیکا را با هدفونهای مانیتورینگ یا های-فای تحسینشدهاش بشناسند؛ اما گیمرهای حرفهای بهخوبی میدانند که این شرکت ژاپنی، یکی از مهمترین تولیدکنندگان هدستهای گیمینگ جهان نیز هست و مدلهای کمنظیری چون ATH-ADG1X را نیز در میان محصولات خود دارد.
در روزهای گذشته، آدیو-تکنیکا از عرضهی دو هدست گیمینگ جدید با نامهای ATH-G1 و ATH-G1WL خبر داد که بر اساس هدفون دوستداشتنی ATH-M50x طراحی شدهاند.
ATH-G1 یک هدفون سیمی است و ATH-G1WL یک هدفون وایرلس که بر اساس فرکانسهای رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز عمل میکند. این دو هدفون، از بسیاری جهات با هم یکسان هستند و از این رو، ابتدا به نقاط اشتراک آنها میپردازیم.
بدنهی این هدستها، همچون M50x از ترکیب پلاستیک و فلز ساخته شده است تا هدفون در عین بهرهمندی از دوام و مقاومت مناسب، وزن پایین و راحتی بالایی داشته باشد. وزن بدنهی ATH-G1، حدود ۲۵۰ گرم و وزن بدنهی ATH-G1WL، حدود ۲۹۰ گرم است که وزنی بسیار مناسب است. هدبند جدید این هدستها از فلز و ایرپدها از ترکیب چرم مصنوعی و پارچه ساخته شدهاند. در نتیجه، احتمالاً مشکلی از بابت گرم شدن و عرق کردن گوش، توزیع نامناسب وزن هدفون روی سر و … وجود نخواهد داشت و کاربر میتواند در کمال راحتی، بهصورت متمادی از هدفون استفاده کند.
هر دو مدل، از میکروفون جداشونده برخوردار هستند. این میکروفون کاندنسر انعطافپذیر، با بهرهگیری از الگوی قطبی هایپرکاردیوید (Hypercardioid) و دریافت خطی صدا، حتی در محیطهای شلوغ نیز امکان برقراری مکالمههای شفاف و بدون نویز را فراهم میآورد. البته میتوان این میکروفون را جدا کرد و از هدفون، بهعنوان یک هدفون معمولی استفاده کرد.
اما همانطور که انتظار میرود، کنترل این میکروفون، در مدل سیمی و بیسیم متفاوت است. در ATH-G1، کنترل عملکردها (کم یا زیاد کردن ولوم و قطع نمودن میکروفون)از طریق ریموت روی کابل صورت میگیرد؛ اما در مدل ATH-G1WL، عملکردها (کم یا زیاد کردن ولوم، قطع نمودن میکروفون و کنترل صدای سوراند) از طریق کنترلر زیر ایرکاپ انجام میپذیرد.
اگر از تشابهات ظاهری دو هدفون بگذریم، باید به سراغ درایور آنها برویم که یک درایور ۴۵ میلیمتری است. این درایور که قرار است کیفیت صدای استودیویی را برای گیمرها به ارمغان بیاورد، امپدانسی برابر با ۴۵ اهم و حساسیتی برابر با ۱۰۱ دسیبل دارد. در نتیجه، شاید برای بهرهگیری از تمام پتانسیل هدفون، بد نباشد که یک کارت صدا یا آمپلیفایر با کیفیت تهیه کنید. پاسخدهی فرکانسی نیز از ۵ هرتز تا ۴۰ کیلوهرتز اعلام شده است.
اکنون که به نقاط مشترک دو هدفون پرداختیم، بیایید به سراغ نقاط تمایز آنها برویم.
همانطور که گفته شد، ATH-G1WL یک هدفون وایرلس ۲.۴ گیگاهرتز است و برای انتقال سیگنال، به یک دانگل ترنسیور (فرستنده-گیرنده) نیاز دارد. در نتیجه، امکان استفادهی بیدردسر از ATH-G1WL، با کنسولهایی نظیر PS4 و Xbox وجود ندارد و این هدفون تنها برای استفاده با کامپیوتر طراحی شده است.
این هدست، در کنار تولید صدای استریو، توانایی شبیهسازی صدای ۷٫۱ سوراند را نیز دارد که با فعالسازی آن، میتوان کمی به هیجان و لذت بازی افزود؛ شاخصهای که ATH-G1 از آن بیبهره است.
علاوه بر این موارد، برخلاف مدل سیمی که از یک کابل دو متری جداشونده با سرجک ۳٫۵ میلیمتری بهرهمند است، کابل جداشوندهی ATH-G1WL، یک کابل USB دو متری است که هم نقش کابل شارژ و هم نقش کابل صدا را ایفا میکند.
ATH-G1WL، از یک باتری ۳٫۸ ولتی لیتیوم پلیمر بهره میبرد که با هر بار شارژ، ۱۵ ساعت استفادهی پیاپی را ممکن میسازد. مدت زمان شارژ کامل حدود ۷ ساعت است که چندان رضایتبخش نیست. البته میتوان با استفاده از کابل USB، بهصورت سیمی از هدفون استفاده کرد.
لوازم همراه ATH-G1، شامل یک کابل صدای ۲ متری جداشونده، یک میکروفون جداشونده، کابل اسپلیتر استریو و میکروفون و یک بادگیر میکروفون است؛ در حالی که لوازم همراه ATH-G1WL، یک کابل USB دو متری، یک میکروفون جداشونده، دانگل USB، یک بادگیر میکروفون و یک جفت ایرپد اضافه را شامل میشود.
هر دو هدفون در ماه جاری میلادی به بازارهای بینالمللی عرضه خواهند شد. قیمت ATH-G1، حدود ۱۶۹ دلار و قیمت ATH-G1WL حدود ۲۴۹ دلار خواهد بود که با توجه به تواناییها و لوازم جانبی کاملتر، منطقی به نظر میرسد.
۴ نظرات
سلام و خسته نباشید
تو برنامتون هست که موجودش کنید؟ هم چنین یه بررسی تخصصی و مقایسه ازش بگذارید؟ ممنون
وقت بخیر،
موجودی کالا به عملکرد شرکت تامینکننده وابسته است و متاسفانه نمیتوان با اطمینان از چند و چون آن سخن گفت؛ اما ما حداکثر تلاش خود را خواهیم نمود که در صورت امکان، این هدفونها را در فروشگاه ایران هدفون عرضه نماییم و آنها را مورد نقد و بررسی تخصصی قرار دهیم.
با سپاس
بسیار عالی، من یه M50X دارم، این مدل مطمئنا بهتر از M50X نخواهد بود، ولی قصد دارم وارد دنیای گیمینگ انلاین بشم، به همین دلیل میکروفون نیاز دارم. حالا فعلا پیشاپیش به نظر شما هدفون خودمو نگه دارم و یه میکروفون جداگونه بخرم؟ و اگر بله چه میکروفونی؟ یا فکر میکنید کیفیت نسبتا مشابهی با M50X ارائه می کنه و میشه کلا جایگزین کرد؟
وقت بخیر،
۱- هنوز نمیتوان در مورد سطح کیفی این محصولات داوری کرد، اما به احتمال زیاد، کیفیت صدای خوبی ارائه خواهند کرد. ۲- احتمال اینکه این محصولات در آیندهی نزدیک وارد بازار ایران شوند، کم است و از این رو، اگر قصد دارید در یکی-دو ماه پیش رو یک هدست گیمینگ یا میکروفون تهیه کنید، بهتر است این کار را انجام دهید. ۳- طبیعتاً یک میکروفون جداگانه مانند Blue Snowball، به نسبت میکروفونهای هدستها، سطح کیفی بالاتری را به ارمغان میآورد، اما هزینهی بسیار بیشتری را نیز در پی دارد. بهعلاوه میتوان گزینههایی چون Audio-Technica ATH-ADG1x و یا Sennheiser GSP 500 را نیز در نظر داشت.
موفق باشید