روز گذشته و طی رویداد CES 2023، شرکت ژاپنی آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) از یک هدست جدید پرده برداشت که با هدف استفاده تولیدکنندگان محتوا و استریمرها طراحی شده است.
این هدست جدید که M50xSTS یا StreamSet نام دارد، همانگونه که از نامش پیداست، در واقع نسخهای ویژه از هدفون مشهور آدیو-تکنیکا، یعنی M50x است که یک میکروفون بوم به ایرکاپ آن متصل شده است.
این محصول در دو نسخه مختلف عرضه میشود که یکی بهصورت آنالوگ و از طریق دو جک، یکی ۳٫۵ میلیمتری و دیگری XLR به دستگاه میزبان متصل میشود و دیگری، اتصالی دیجیتال، از طریق پورت USB با دستگاه برقرار میکند.
اما به جز این، این دو هدست تفاوتی با یکدیگر ندارند و هر دو، بسیار شبیه به نسخه اصلی خود، یعنی هدفون استودیویی ATH-M50x هستند.
M50xSTS در هر دو نسخه خود، به همان درایورهای ۴۵ میلیمتری با آهنربای ویژه و سیمپیچ ساخته شده از آلومینیوم با پوشش مسی تجهیز شده است که در M50x نیز وجود دارد. اما ایرپدها در این هدست، با ایرپدهای ساخته شده از چرم مصنوعی نصب شده بر روی نسخه اصلی M50x متفاوت هستند و در قسمت داخلی خود، جنسی پارچهای و توری شکل، مانند پارچه بهکار رفته در بخش داخلی بندهای کوله پشتی دارند. طبق گفته آدیو-تکنیکا، ایرپدهای تمام چرمی نصب شده بر روی M50x، با تمرکز بر روی کیفیت صدا طراحی شده اند، اما ایرپدهای ویژه M50xSTS، راحتی بسیار بالاتری برای کاربر فراهم میکند و از تعریق سر و گوش در استفادههای طولانی مدت جلوگیری میکنند.
در بخش میکروفون، M50xSTS به یک میکروفون کاندنسر با الگوی قطبی کاردیوید تجهیز شده است که گفته میشود طراحی کپسول آن، شباهت بسیاری به میکروفونهای کاندنسر سری ۲۰ آدیو-تکنیکا دارد و میتواند صدای کاربر را با کیفیتی همانند میکروفونهای استودیویی و حرفهای ضبط کند. این میکروفون، با یک بازویی بوم به ایرکاپ هدست متصل شده است و در جلوی دهان کاربر قرار میگیرد. همچنین، تنها کافیست تا این میکروفون را به سمت بالا بدهید تا غیرفعال شود.
اما نسخه USB هدست M50xSTS به یک قابلیت کاربردی نسبت به نسخه آنالوگ آن مجهز است که sidetone نام دارد. با استفاده از این قابلیت، کاربر میتواند هنگام ضبط صدا، صدای ورودی میکروفون را در هدفون بشنود و آن را پایش کند. حجم صدای این قابلیت نیز، با اسفتاده از یک کنترل ویژه که بر روی ایرکاپ هدست تعبیه شده است، قابل تنظیم است.
نسخه عادی M50xSTS به یک کابل دو متری مجهز است که در انتهای آن، یک سرجک ۳٫۵ میلیمتری جهت اتصال بخش هدفون و یک سرجک XLR جهت اتصال میکروفون آن به کارت صداهای حرفهای وجود دارد.
نسخه USB این هدست نیز، کابلی دو متری دارد؛ اما این کابل به یک کانکتور USB-A منتهی میشود که میتوان از طریق آن، هدست را به انواع کامپیوتر متصل کرد. یک تبدیل USB-A به USB-C نیز همراه با این هدست عرضه میشود که اتصال این محصول را به بازه وسیع تری از دستگاهها ممکن میسازد. همچنین طبق مشخصات اعلامی، این نسخه از این هدست میتواند فایلهای صوتی با کیفیت حداکثر ۹۶ کیلوهرتز/ ۲۴ بیت را ضبط و پخش کند.
اما نکته عجیب در مورد این دو هدست این است که برخلاف نسخه اصلی، یعنی هدفون M50x، کابل هیچ یک از آنها جداشونده نیست. دلیل این امر، احتمالا تغییراتی در بورد داخلی این هدست نسبت به M50x بوده است که تعبیه یک جک بر روی آن را غیرممکن میساخته است.
هدست M50xSTS و نسخه USB آن با نام M50xSTS-USB، بهزودی و با قیمت به ترتیب ۱۹۹ و ۲۲۹ دلار، در بازار جهانی قابل خریداری خواهند بود.
این دو محصول را میتوان اولین هدستهایی در دنیا دانست که بهطور ویژه برای مصارف استریمینگ طراحی شدهاند.