توجه
این نقد بدون داشتن هرگونه تعصب به یک برند خاص و صرفاً جهت شرکت در مسابقه فروشگاه ایران هدفون و کاملاً صادقانه و بدور از هر گونه غلو (چه مثبت چه منفی) به نگارش درآمده است. همچنین سعی شده است از نقد و بررسیهای دیگر اشخاص که در سایتهای مختلف دربارهی این هدفون وجود دارد استفاده نگردد و تجربیات شخصی نگارنده در اختیار دوستداران موسیقی قرار گیرد.
مقدمه
بر خلاف تصور، انتخاب یک هدفون مناسب در ردههای بالا (High‐end) صرفاً از طریق تست شنیداری، ما را به نتیجه مطلوب نمیرساند!؟ چرا که پارامترهای شنوائی گوش انسان با تمرین و ممارست قابلیت ارتقاء دارد (دقیقاً همان چیزی که گوش یک آدیوفایل را از گوش یک فرد عادی متمایز می کند).
در هنگام تست شنیداری یک هدفون، ابتدا به ساکن ممکن است برخی از شاخصههای صدائی آن برایمان مطلوب بنظر نرسد. این بدین مفهوم نیست که قطعاً هدفون مورد نظر در آن باند فرکانسی نارسائی جدی دارد. چنانچه هدفون درست مهندسی شده باشد سیستم عصبی گوشمان به مرور زمان سازگاری بیشتری با آن پیدا نموده و کیفیت شنیداری آن شاخصهها به میزان قابل توجهی توسط گوش ما بهبود مییابد (البته توجه دارید که این مکانیزم با پدیدهی Burn-in که معمولاً پس از چند ساعت استفاده از هدفون اتفاق میافتد، کاملاً متفاوت است).
مطالب فوقالذکر بالعینه برای اینجانب به اثبات رسیده است. داستان از این قرار است که بنده این هدفون را بنا به نظر و توصیهی یکی از کارشناسان خبرهی صدا و موسیقی و بدون تست شنیداری همهجانبه، از فروشگاه ایران هدفون خریداری نمودم. در روزهای اول به کلی از شخصیت صدائی آن در باند فرکانسی بیس نا امید شدم، به حدی که به فکر فروش آن افتادم. باز هم مسئله را با همان کارشناس عزیز در میان گذاشتم و توصیهی اکید “عجله نکن پدر جان” ایشان را به کار بستم. پس از گذشت کمتر از یک سال از آن زمان، باند فرکانسی بیس که زمانی توسط گوش بندهی حقیر، نا امید کننده ارزیابی شده بود هم اکنون عالی (البته نه فوقالعاده) تلقی میشود!
خلاصه آنکه در تصمیمگیری برای خرید یک هدفون رده بالا از نظرات کارشناسان خبره و مطالعه نقد و بررسیهای ایشان هرگز غافل نشوید که صلاح در اینست.
بخش اول (مشخصههای فیزیکی)
– بستهبندی
کارتن محتوی هدفون میتوانست با کیفیتتر و با ضخامت بیشتری تولید شود. در وهلهی اول که آنرا از دست فروشنده میگیرید ممکن است تصور دیگری از کیفیت ساخت محتویات داخل آن (درست بر خلاف تبلیغات موجود) پیدا نمایید، ولی بلافاصله پس از باز کردن کارتن و بیرون آوردن کیف محتوی هدفون نظرتان برمیگردد و متوجه میشوید که زود قضاوت کردهاید.
نقطهی مقابل کیفیت بستهبندی این مدل را میتوان در هدفونهای برند بیتس مشاهده نمود. بکار بردن عبارت لاکشری واقعاً زیبندهی این شاخصه از محصولات دکتر دری می باشد. بطوریکه در دست گرفتن جعبهی این محصولات بلافاصله حس دلنشین کیفیت (هر چند ظاهری) را به مغز ما مخابره میکند. برندهای دیگری همچون سنهایزر نیز در این بخش خیلی بهتر عمل کردهاند.
– لوازم جانبی
انتظار لوازم جانبی و اضافی زیادی را در درون بسته بندی نداشته باشید. نهایتاً باید با یک تبدیل فیش کوچک به بزرگ بر روی آمال خود سرپوش گذاشته و راه قناعت پیشه سازید. البته یک کیف نه چندان کوچک ولی با کیفیت نیز در داخل کارتن وجود دارد. نکتهی منفی در ارتباط با این کیف اینست که علیرغم استفاده از متریال با کیفیت از همان اول به کهنگی میزند! با عنایت به اینکه امکان اتصال از نوع بالانس جزو ویژگیهای شاخص این هدفون محسوب میشود و قسمتی از مطالبهی وجه بالای آن نیز به همین ویژگی بر میگردد، حداقل انتظار میرفت یک کابل از نوع بالانس در بستهبندی وجود داشته باشد تا سخاوت بیرداینامیک در این زمینه مورد تردید قرار نگیرد.
– ظاهر
مطمئناً این هدفون جزو هدفونهای لاکشری و جذاب قلمداد نخواهد شد (کافیست نیم نگاهی به آدیزی LCD-XC بیندازید تا مفاهیم تجهیزات لاکشری دوباره در ذهن شما بازسازی شود)، ولی پس از گذشت مدت زمانی نه چنان زیاد به تیپ و قیافه آن عادت میکنید و متوجه میشوید آنطور که قبلاً هم تصور میکردید نیست و پس از گذراندن وقت بیشتر و مانوس شدن با ایشان نظرتان کاملاً عوض میشود. بنظر میرسد دلیل آن اینست که به مرور زمان زیبائیهای درونی آن برایتان آشکار میشود و دیگر جذابیتهای ظاهری برایتان مهم نخواهد بود.
زاویهدار بودن درایورها در داخل محفظهی هدفون نیز از آن مواردی است که بلافاصله در بررسیهای اولیه بچشم میخورد و ذهن را درگیر چراهای زیادی میکند تا بعداً متوجه شوید برتری نسبی برخی از شاخصههای صدائی این هدفون نسبت به رقبای خود، مرهون همین زاویهی اندک میباشد.
– قابلیت حمل
بنظر میرسد قابل حمل بودن این هدفون بر میگردد به درایو شدن راحت آن توسط سورسهای معمولی مانند گوشیهای موبایل، وگرنه با توجه به ابعاد و وزن آن هرگز انتظار مشایعت همیشگی آن را نداشته باشید. مضاف بر اینکه ایزولاسیون این هدفون نیز همانطور که بعداً به آن اشاره خواهد شد گواه بر این ادعا میباشد.
– کیفیت ساخت
بهمحض آنکه کیف حمل و نگهداری هدفون را باز میکنید و دستتان به هدفون میخورد، متوجه آن کیفیتی که صحبتش را در کوچه و بازار شنیده بودید میشوید و مهر تائیدی بر نظر نقادان در ذهنتان نقش میبندد. هدبند و پدهای چرمی فوقالعاده لطیف با مموری فوم بسیار نرم و راحت و صد البته بوی دلانگیز چرم (البته مصنوعی).
تنها نکتهی منفی که ممکن است امتیاز کیفی این هدفون را از فوقالعاده به عالی تنزل دهد قاب در برگیرندهی درایورها است که بنظر پلاستیکی میزند (البته احساس اینجانب اینست که جنس آن باید فلز باشد که روی آن با یک لایهی نرم از جنس پلاستیک یا پی وی سی روکش شده است).
– راحتی و ارگونومی
یکی از نقاط قوت این هدفون، ارگونومی فوق العاده آن بمنظور کاهش خستگی و افزایش راحتی در استفاده های طولانی مدت است بطوریکه باوجود جثه بزرگ و وزن نسبتا زیاد آن پس از مدتی که آنرا بر روی سر قرار میدهید وجود آن دیگر احساس نمیشود ، تنها مسئله ای که ممکن است باعث شود دوباره متوجه حضور آن بروی سر خود شوید تعریق گوش در زیر پدهای آن آنهم در فصل تابستان می باشد.
در مقام مقایسه با هدفون فول سایز AKG K240 MKII که مطمئناً یکی از فلسفههای وجودی آن راحتی در کار طولانیمدت در استودیو بوده است، T5P با وجود آنکه محکمتر گوش شما را در بر میگیرد ولی درد نواحی اطراف گوش بخصوص در قسمت پایین لالهی گوش، در دراز مدت کمتر احساس میشود و در نتیجه خستگی دیرتر به سراغتان خواهد آمد.
بخش دوم (صدا و مشخصههای آن)
همانطور که میدانیم بسیاری از هدفونها در مواجهه با سورسهای مختلف شخصیت صدایی متفاوتی را از خود بروز میدهند. به همین دلیل است که در نقد و بررسیهای حرفهای باید از سورسهای رفرنس یا بهعبارت دیگر سورسهایی که باندهای فرکانسی آنها فلت طراحی شده استفاده نمود، که البته بهدلیل گرانقیمت بودن، این تجهیزات در دسترس اکثر نقادان قرار ندارد. لذا ذکر سورس مورد استفاده در بررسی و نقد یک هدفون برای درک بهتر شخصیت صدایی آن هدفون توسط خواننده ضروری بنظر میرسد. غالب نتایج بدست آمده در بخش سوم این نوشتار با استفاده از موزیک پلیر AK300 از کمپانی خوشنام Astell & Kern حاصل شده است، ولی جهت امکان مقایسه تاثیر سورسهای مختلف بر شخصیت صدایی این هدفون از چند سورس دیگر که در اختیار اینجانب بوده نیز نتایجی ارائه شده است.
همچنین ذکر این نکته نیز ضروری بنظر میرسد که ارزیابی و نتیجهگیریهای انجام شده در هر بازهی فرکانسی مطلق نبوده، بلکه نسبت به هدفونهای همردهای که در اختیار اینجانب بوده، صورت پذیرفته است.
– محدودهی بیس
بیس بازتولید شده توسط درایورهای این هدفون در زمان اتصال به AK300، بیسی است بدون اغراق و در عین حال دقیق که مقدار آن در ولومهای بالا، متوسط رو به بالا و کافی (با عنایت به حساسیت گوش اینجانب در شنیدن صداهای بم) ارزیابی میشود. ولی در ولومهای پایین، مقدار آن متوسط و متوسط رو به پایین است. این محدوده دقیقاً همان جائیست که گوش افراد آدیوفایل با افراد عادی شخصیت صدایی متفاوتی را تجربه میکند و چالش اصلی این هدفون مابین طرفداران آن نیز از همین نقطه شروع میشود، بهطوری که خیلی از دوستداران موسیقی، مقدار بیس این هدفون را کم و ناکافی و از نوع خنثی ارزیابی کردهاند.
استفاده از دک-امپ E17 K از برند Fiio کمی معادلات بالا را بهم میریزد. بیس ایجاد شده کمی اغراق آمیز شده (بخصوص اگر میزان بیس را توسط این دک به بالاتر از ۶ ببریم) و از دقت آن به میزان محسوسی کاسته میشود. ولی نوع بیس کماکان بومی و میزان آن، با توجه به تنظیم مقدار بیس، میتواند به بیش از حد کافی رسیده و به آستانه اعوجاج و تداخل نزدیک شود. همچنین پدیده خستگی گوش نیز در تنظیمات حداکثری بیس، قدم نا مبارک خود را به تجربهی شنیداری شما باز خواهد کرد.
بیس باز تولید شده توسط این هدفون با اتصال به پلیر Fiio X5 2nd Gen، با اختلاف ناچیزی نسبت به Ak300 فقط کمی عمیقتر بهگوش میرسد. در مابقی شاخصههای صدایی در این محدودهی فرکانسی، تفاوت محسوسی بین این دو سورس احساس نمیشود. از اتصال این هدفون به آمپلیفایر استریوی Marantz مدل PM7001 KI که از سری آمپهای دستساز است و شخصاً توسط آقای “کن ایشی واتا” کالیبره شده است، صداهای بیس به صورت حیرتانگیزی نسبت به AK300 دقیقتر، واضحتر و با مقدار بیشتر به گوش میرسد. همچنین بیس با وجود حداکثر کردن ولوم تنظیم بیس دستگاه، کماکان دقیق بازتولید میشود و حتی در ولومهای بالا نیز هیچگونه عدم توازن یا اعوجاجی حاصل نمیشود. از نتایج بالا چنین بر می آید که محدودهی فرکانسی بیس در این هدفون تا حدودی وابسته به سورس میباشد و استفاده از سورسهای مختلف باعث ایجاد شخصیت صدایی متفاوت در این بازه خواهد شد.
قبل از اتصال این غول متین به سورسهای معمولی و گوشیهای موبایل، اندکی تأمل نمایید. مطمئناً پس از اتصال، در توصیف صدای بگوش رسیده و بیان شاخصههای آن چیز زیادی به ذهنتان نخواهد رسید.
– محدودهی میدرنج
صداهای میدرنج ازAK300 با جزئیات کافی و طبیعی، بخصوص در محدودهی صدای خوانندگان، بگوش میرسد. صدای وکال در چیدمان ادوات مختلف موسیقی موجود در آهنگ کاملاً در جلو شنیده میشود . جنس صدا نرم و دلنشین و بدون هیس (یا بسیار اندک) توصیف میشود. ریزه کاریهای آهنگ نیز بدون آنکه دچار ناهنجاری شوند، کامل بگوش میرسد که این نشأت گرفته از بازهی دینامیکی وسیعی است که درایورهای این هدفون قادر به تولید آن میباشند. بطور کلی عملکرد بازه میدرنج عالی و بدون نقص ارزیابی میشود.
بازتولید صداهای میدرنج در اتصال به E17 K کمی گرمتر به همراه رنگشدگی بیشتر اتفاق میافتد. مزیتی که این مشخصه بوجود میآورد اینست که امکان گوش دادن به طیف وسیعتری از ژانرهای موسیقی را فراهم میکند.
PM7001 KI و X5 (در مقایسه با AK300) تفاوت چندانی را در شخصیت صدای T5P در این محدوده ایجاد نمیکند، و یا اینکه گوش اینجانب قادر به تشخیص آن نبوده است.
– محدودهی تربل
صرف نظر از سورس مورد استفاده، جزئیات بسیار زیاد و بدون ناهنجاری و کاملاً دقیق توصیفی است که میتوان برای این بازه بهکار برد. در واقع میتوان گفت نقطه عطف کیفی این هدفون در این محدوده اتفاق میافتد.
تفاوت در سطح کیفی عمومی اصوات بگوش رسیده در این بازهی فرکانسی، تنها حاصل از به کارگیری سورسهای مختلف در تجربهی شنیداری این هدفون میباشد، بطوریکه بیشترین درجه وضوح و شفافیت توسط PM7001 و سپس با X5 ii، AK300 و E17K حاصل میشود. ولی شخصیت و جنس صدا تغییر محسوسی نمیکند.
میزان خستگی گوش در این محدوده کاملاً مهندسی شده و ناچیز است. بهطوریکه حتی در ولومهای بالا و زمانهای طولانی استفاده، اصوات باز تولید شده در این بازهی فرکانسی گوش شما را آزار نمیدهد و در اصطلاح عامیانه اعصاب شما را بهم نمیریزد.
– دیستورشن (اعوجاج) و ناهنجاری صدا
به یمن استفاده از تکنولوژی تسلا در درایورهای این هدفون، میزان دیستورشن و ناهنجاری صدا در محدودهی میدرنج و بخصوص تربل کم و ناچیز ارزیابی میشود و برانگیختگی صدا در ولومهای بالا به سختی اتفاق می افتد. بهطوریکه در صورت اصرار و ابرام شما بر برانگیختن این غول متین باید متحمل هزینهی خرید یک آمپ پر قدرت شوید. چرا که با سورسهای پرتابل هرگز قادر به انجام آن نیستید. همچنین استفاده از متریال با کیفیت در ساخت این هدفون، باعث شده لرزشهای ناخواسته در هنگام پخش صدا به حداقل ممکن کاهش پیدا نماید.
-سانداستیج و تفکیکپذیری ادوات موسیقی
با عنایت به پشت بسته بودن این هدفون نباید انتظار ساند استیجی به وسعت هدفونهای پشت باز از آن داشت. با این وجود تیم مهندسی بیرداینامیک کار خود را در این زمینه به خوبی انجام دادهاند و در مقایسه با دیگر هدفونهای پشت بسته موفق به ایجاد یک ساند استیج نسبتاً وسیع در حد یک سالن کنسرت متوسط گردیدهاند. به نظر میرسد رمز موفقیت آنان، طراحی و اجرای زاویهدار درایورهای هدفون باشد.
تفکیک ادوات موسیقی بسیار عالی و محل قرارگیری آنها بسیار دقیق مهندسی شده است. بهطوریکه تجربهی گوش دادن به یک صدای سه بعدی در گوش شنونده تداعی میشود. امکان تجربهی چنین صدایی کمتر در هدفونهای پشت بسته وجود دارد.
-میزان نشتی و ایزولاسیون صدا
میزان نشتی صدا، در ولومهای بالا، در این هدفون متوسط رو به بالا ارزیابی میشود. بهطوریکه اگر با صدای بلند در حال گوش دادن به موزیک هستید، مطمئناً طولی نخواهد کشید که هماتاقی شما با حرکات دست و پا به شما خواهد فهماند که برای آرامش او مزاحمت ایجاد کردهاید. ولی در ولومهای متوسط، نشتی صدا قابل تحمل بوده و مشکل خاصی ایجاد نمیکند .
ایزولاسیون صدای این هدفون در مکانهای عمومی شلوغ و پر سر و صدا مطلوب نبوده و صدای محیط تا حدودی به داخل آن نفوذ کرده و مانع از شنیدن با کیفیت موسیقی خواهد شد. اینجاست که در مفهوم قابل حمل بودن آن، کمی شبهه ایجاد میشود.
عملکرد در ژانرهای مختلف موسیقی
علیرغم آنکه این هدفون را میتوان یک مدل همه فن حریف و بلا منازعه در مواجهه با طیف وسیعی از سبکهای موسیقی بهحساب آورد، ولی همانطور که انتظار میرود هر هدفونی قابلیت پخش بدون نقص برخی از ژانرها را داراست.
با عنایت به تواناییهای این هدفون در بازتولید صداهای بازههای فرکانسی مختلف، میتوان عملکرد آنرا در ژانرهای مختلف با سه امتیاز خوب، عالی و فوقالعاده به شرح ذیل مورد ارزیابی قرار داد. علت اینکه اثری از امتیاز متوسط در ارزیابیهای صورت گرفته وجود ندارد، اینست که واقعاً عملکرد این هدفون در هیچ ژانری به مرز پایینتر از خوب نمیافتد، که این خود جزو ویژگیهای منحصر به فرد آن محسوب میشود.
– سبک Dance و Techno
نیاز به بیس قوی و درام کوبشی و نزدیک به فلت ماندن صدا در محدوده فرکانسی میدرنج و کمی تقویت در بازهی تربل از مشخصههای بارز این سبک میباشد. با توجه به شخصیت صدایی این هدفون، که قبلاً در ابتدای بخش دوم مفصلاً بیان شد، عملکرد آن در این ژانر خوب توصیف میشود.
– سبک کلاسیک
بدلیل آنکه غالب ادوات به کار رفته در این سبک از نوع آکوستیک میباشد، صدای بینقص در محدودهی میدرنج و بخش پایین تربل مورد نیاز است که تولید آن بهراحتی از عهده درایورهای T5p بر می آید. ولی در عین حال ادوات درام گروه ارکسترا مقادیر کمی بوست (تقویت) را در بخش بالایی بیس طلب میکند که درایورها در تولید آن کمی تعلل میکنند. لذا این ژانر موفق به کسب امتیاز عالی از این ارزیابی میشود.
– سبک راک
بیس قوی و بیپایان لازمه لذت بردن از این سبک است. ولی بسیاری از ادوات موسیقی در این سبک مانند گیتارها و صدای خوانندگان، فقط محدوده میدرنج را میشناسند و انتظارشان از درایورهای هدفون در باز تولید صدایشان در این بازه، بسیار زیاد است که البته انتظار بیجایی هم نیست. محدودهی تربل خیلی شبیه سبک تکنو بوده و به راحتی به نیازها پاسخ داده میشود. با لحاظ جمیع جهات، امتیاز خوب به جناب راک تعلق میگیرد.
– سبک هیپهاپ و R&B
نیازهای این سبک خیلی شبیه سبک راک است. بجز اینکه طیف پاسخدهی در محدودهی بالایی میدرنج، نسبت به سبک راک کمی پایینتر نگه داشته میشود تا از عدم وجود بهم ریختگی و اغتشاش که لازمهی این سبک از موسیقی است، اطمینان حاصل شود. امتیاز خوب به این دو سبک تعلق میگیرد.
– سبک فولک
تمرکز این سبک بر روی صدای خوانندگان، گیتار و دیگر ادوات میدرنج-محور میباشد و نیازی به تولید مقادیر قابل توجه بیس و درام نیست. لذا طیف پاسخ محدودهی فرکانسی بیس و تربل در دو طرف طیف بصورت ناگهانی بسمت پایین میل میکند. امتیاز این سبک بدون شک فوق العاده ارزیابی میشود. جا دارد در همین جا یادی هم از زندهیاد جناب آقای لئونارد کوهن سردمدار این سبک بنمائیم.
– سبک New Age
این سبک از موسیقی اصلاً برای تولید اصوات ملودیک بوجود آمده است، لذا بازهی میدرنج تنها محدوده درگیر در این سبک میباشد. پس ای بزرگسالان معاصر امتیاز فوقالعاده مبارکتان باد (توضیح: این سبک به Adult Contemporary هم معروف است).
– سبک پاپ
توانایی تولید اصوات در دو طرف طیف صدا، به بهترین نحو ممکن، تنها خواستهی این ژانر محترم از درایورهای گرامی میباشد. جواب رد بازهی ساب بیس به این درخواست، باعث میشود این سبک موفق به دریافت امتیاز عالی از سوی هیات داوران شود.
– سبک متال
عدم نیاز به صداهای بیس عمیق و تمرکز بر روی صداهای ناحیه پایین تربل (پرزنس) باعت درخشندگی کامل درایورهای این هدفون در بازتولید صداهای مورد انتظار این ژانر بیشفعال و پر سر و صدا میگردد .
لذا امتیاز فوقالعاده بدون هیچگونه تردیدی به آقای متال داده میشود.
مژده به دوستداران سبک متال. خود را برای درک یک تجربهی شنیداری اعجاببرانگیز آماده کنید. مطمئن باشید آهنگهائی که هزاران بار آن را شنیدهاید با ریزهکاریهایی همراه خواهد شد که ناخودآگاه دست دعای شما را برای تشکر و قدردانی از تیم مهندسی بیرداینامیک به آسمان خواهد برد. صداهای پرزنس در بدو شروع قطعات مورد علاقه اینجانب از گروه جاودانه “آیرون میدن”، همیشه باعث خنده بیاختیار بنده حقیر میشود. البته از روی تعجب!!
رقبای جدی
تنها رقیب جدی که حتی در رده قیمتی پایینتر، میتواند در تمامی شاخصههای فوقالذکر (البته بغیر از ایزولاسیون و نشتی صدا)، حریف خود را از میدان بیرون کرده و با یک پله اختلاف در سکوی نفر اول ایستاده و به مقام نخست نایل آید، برادر تنی همین هدفون یعنی مدل T1 است. اولینبار در فروشگاه ایران هدفون بود که با کمالات و شخصیت ایشان آشنا شدم و کاملاً بخاطر دارم که صداها در تمام محدودههای فرکانسی یک سر و گردن با کیفیت بیشتری از درون درایورهای آن پخش میشد و به گوش میرسید.
بیس بسیار قدرتمند از نوع پانچی در عین حال دقیق و رسا، صداهای پرزنس و بریلینس خارج از تصور، توصیفی است که در همان چند دقیقهی اول تجربه شنیداری در داخل فروشگاه به ذهن متبادر میشد.
دو دلیل در برتری T1 نسبت به T5P در زمانی که در فروشگاه برای تست موجود بود ، قابل ذکر است: نخست آنکه T1 یک هدفون پشت باز با امپدانس بالاست (یعنی در دنیای دیگری نسبت به T5P سیر میکند) و دوم اینکه درایو شدن آن توسط یک آمپلیفایر بلامنازعه یعنی بیرداینامیک A2 صورت پذیرفته بود.
لذا پاسخ به سوال “پس کدام بهتر است و ارزش خرید بالاتری دارد؟” زیاد مشکل نخواهد بود. اگر میخواهید از هدفون، در سطح کیفی توصیف شده ، فقط در منزل استفاده نمایید و صد البته بودجه خرید یک امپ ۶ میلیون تومانی را هم دارید، به سراغ T1 بروید و سالها از مصاحبت با آن لذت ببرید ، در غیر اینصورت از خرید T5P پشیمان نخواهید شد.
بخش سوم (نتیجه گیری)
حال بپردازیم به سئوالی که اکثر خوانندگان محترم مقالات نقد و بررسی، پس از مطالعهی متن بلند بالای نگارنده، انتظار پاسخش را دارند :
” آیا این هدفون با سلیقهی موسیقیایی من سازگار است و ارزش خرید دارد؟”
لطفاً خودتان به قضاوت بنشینید:
مزایا:
– کیفیت ساخت عالی و مثالزدنی بجز شبههای که در مورد متریال بکار رفته در قاب دربرگیرندهی درایورها وجود دارد.
– راحتی فوقالعاده در استفادهی طولانیمدت
– کابل جداشونده مستحکم
– امکان اتصال از نوع بالانس
– قابلیت درایو شدن آسان به یمن امپدانس پایین
– توازن صدا بین تمام باندهای فرکانسی
– صدای دقیق و رسا بخصوص در باند فرکانسی تربل
– داینامیک رنج گسترده. هر صدایی که در هنگام ضبط آهنگ به میکروفونها رسیده باشد، با این هدفون قابل شنیدن است.
معایب:
– کابل بالانس با ورودی ۲.۵ میلیمتری برای آن در بازار موجود نیست.
– قیمت بالا در مقایسه با رقبای همکلاس خود
– ایزولاسیون صدای نه چندان قابل قبول برای یک هدفون قابل حمل
– بازتولید صدا در باند فرکانسی بیس تا حدودی وابسته به سورس مورد استفاده است و نیاز برخی از افراد غیر آدیوفایل را برآورده نمیکند.
خرید این هدفون به چه کسانی توصیه میشود:
– اگر شما یک آدیوفایل هستید و در ضمن برای سلامتی گوش خود ارزش زیادی قائلید و میخواهید بدون خستگی مفرط گوش، مدت زمان زیادی را با صدای بلند به لذت بردن از موسیقی مورد علاقهتان سپری نمائید.
– اگر بهدنبال بازتولید صداهای دقیق، درست مطابق آنچه آهنگساز مد نظر داشته میگردید.
– اگر مالک یک سورس خوب هستید (اعم از پلیر، دک یا امپ) ولی هدفونهای فعلی شما انتظارات شما را در تولید یک صدای با کیفیت برآورده نمیکنند.
– اگر بدنبال یک هدفون همه فن حریف میگردید تا طیف وسیعی از ژانرهای موسیقی را با آن گوش نمائید و بودجهی موردنیاز برای خرید هدفونهای مختلف و مناسب هر ژانر را ندارید.
– اگر توازن، شفافیت، تفکیکپذیری و داینامیک رنج صدای بازتولید شده توسط هدفون اولویت بالائی در تصمیمگیری خرید شما دارد.
– اگر به یک ساند استیج در حد یک سالن متوسط قانع هستید.
– اگر بودجهی شما محدود است ولی با کمی ریاضت از عهده پسانداز مبلغ موردنیاز برای خرید آن برمی آئید و میخواهید سالیان دراز بدون تحمیل هزینه اضافی از داشتن یک هدفون با کیفیت لذت ببرید.
– و در انتها اگر بودجهی نامحدودی دارید و بدنبال کامل کردن کلکسیون تجهیزات صوتی با کیفیت خود هستید.
خرید این هدفون به چه کسانی توصیه نمیشود:
– اگر از گوش دادن به موسیقی با تجهیزات فعلی خود راضی هستید.
– اگر عاشق صداهای رنگشده هستید.
– اگر عاشق دل باختهی صدای هدفونهای برند بیتس میباشید.
– اگر انتظار احساس صداهای باند فرکانسی بیس، به جای شنیدن آنها را دارید.
– اگر قابل حمل بودن هدفون از اولویتهای اول انتخاب شما محسوب می شود.
– اگر میخواهید آنرا به سورسهای معمولی و یا گوشیهای موبایل متصل کنید.
– اگر ترکهای با فرمت mp3 غالب آرشیو شما را بخود اختصاص داده است.
– اگر بودجهی شما برای تهیه یک هدفون با کیفیت قابل قبول در تمام باندهای فرکانسی، محدود است.
– و در انتها اگر منحصر به فرد بودن برخی از شاخصههای صدا برای شما از اهمیت چندانی برخوردار نیست، با بودجه به مراتب کمتر میتوانید بدنبال یک هدفون با کیفیت باشید.
جدول امتیازات
۲ نظرات
سلام
نقد زیبایی بود
سپاس
نقد بسیار جذابی بود با تشکر از نویسنده عزیز