کمپانی آمریکایی مایکروسافت نیازی به معرفی ندارد و تقریباً هر کسی که با تکنولوژی سر و کار داشته باشد آن را میشناسد. شرکتی ۴۳ ساله که بخش قابل توجهی از دستاوردهای تکنولوژی در قرن بیستم و بیست و یکم مدیون فعالیتهایش است. اما به رغم طیف گستردهی محصولات Microsoft، این شرکت هیچوقت به عنوان یک هدفونساز تراز اول قلمداد نشده و عمدهی هدفونهای تولید شده توسط این کمپانی، هدستهایی ارزانقیمت برای مکالمه و کاربریهای کامپیوتری است.
اما امروز مایکروسافت در جریان یک رویداد رسانهای در منهتن، در کنار محصولاتی مانند نسل جدید کامپیوترهای سرفیس و …، یک شگفتی نیز برای هدفوندوستان داشت. یک هدفون وایرلس نویز کنسلینگ با نام Surface که اهدافی بسیار بلندپروازانهتر از هدفونهای قبلی این شرکت نامدار در سر دارد و خیال رقابت با هدفونهای نویز کنسلینگ غولهای صنعت صدا یعنی سونی و بوز را دارد.
هدفون دور گوش مایکروسافت Surface که طبق ادعای کمپانی سازنده، حاصل بیش از سه سال کار مهندسان و طراحان این شرکت است، از درایورهای داینامیک ۴۰ میلیمتری برخوردار است که از فناوری Free Edge بهرهمند هستند. فناوری که پیشتر در هدفونهای دنون و کلیپش نیز استفاده شده بود و موجب بهبود حرکت دیافراگم و در نتیجه، کاهش دیستورشن و افزایش داینامیک رنج میشود. این درایورها بازهی فرکانسی ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز را پوشش میدهند و حساسیت آنها، در حدود ۱۱۵ دسیبل است. با توجه به بازخوردهای اندک منتشر شده، به نظر میرسد که این هدفون همانند اکثر هدفونهای بلوتوث، بیس و تربلی تقویتشده دارد و میدرنج کمی به نسبت دو بازهی فرکانسی دیگر، عقب است.
انتقال امواج بیسیم از طریق نسخهی ۴.۲ فناوری بلوتوث صورت میگیرد و کدکهای صوتی مورد پشتیبانی هدفون هنوز اعلام نشدهاند.
اما درون بدنهی شکیل سرفیس ۲۹۰ گرمی که ۱۰-۲۰ درصد هم به نسبت رقبایش سنگینتر است، اوضاع کمی جذابتر است و مایکروسافت، برای نبرد با غولها، حداکثر تلاش خود را به خرج داده است.
در درجهی نخست، Surface از نویز کنسلیشن بسیار کارآمدی بهرهمند است که کنترل آن به کمک یک کنترلر چرخشی که روی ایرکاپ سمت چپ قرار گرفته صورت میگیرد. به کمک این کنترلر، میتوان میزان حذف نویز را با توجه به محیط و موقعیت، در ۱۳ سطح مختلف تنظیم نمود و به طور مثال، در مواقعی که کاربر میخواهد صدای محیط را به شکلی روشن بشنود، میزان آن را کم کند و در مواقع پر سر و صدا، میزان آن را زیاد کند.
روی ایرکاپ سمت راست نیز یک کنترلر چرخشی دیگر قرار گرفته که وظیفهی تنظیم ولوم را بر عهده دارد. به علاوه، کنترل عملکردهایی نظیر توقف یا پخش موسیقی، تعویض قطعهی موسیقی و پاسخدهی به تماسهای تلفنی، با ضربه زدن روی ایرکاپ صورت میگیرد.
افزون بر موارد یاد شده، Surface یک برگ برندهی جذاب نیز در اختیار دارد: کورتانا. برخلاف سایر هدفونهای مشابه که از دستیارهای صوتی گوگل یا سیری پشتیبانی میکنند و معمولاً فعالسازی دستیار صوتی در آنها از طریق یک دکمه صورت میگیرد، در سرفیس، کورتانا همیشه فعال و آماده به خدمت است و به نظر میرسد که در مرحلهی فعلی، امکان خاموش نمودن آن وجود ندارد.
چهار میکروفون داخلی که از تکنولوژی بیمفورمینگ بهرهمند هستند، وظیفهی برقراری ارتباط با کورتانا و مکالمات تلفنی، با حداکثر کیفیت را بر عهده دارند.
باتری قدرتمند هدفون، با هر بار شارژ کامل که حدود ۲ ساعت به طول میانجامد، در زمان استفاده به صورت بیسیم و فعال بودن نویز کنسلیشن و کورتانا، حدود ۱۵ ساعت و در زمان استفاده به صورت سیمی و روشن بودن نویز کنسلیشن حدود ۵۰ ساعت دوام شارژ را به ارمغان میآورد. شارژ از طریق درگاه USB-C انجام میگیرد و به لطف قابلیت شارژ سریع نیز با یک شارژ ۵ دقیقهای، میتوان یک ساعت از هدفون استفاده نمود. گفتنیست که در صورت اتمام شارژ، میتوان با اتصال کابل به صورت سیمی از هدفون استفاده کرد.
قطع و پخش خودکار موسیقی با برداشتن و گذاشتن هدفون، امکان اتصال به چندین دستگاه، امکان شخصیسازی صدای هدفون از طریق اپلیکیشن همراه و امکان اتصال سریع به دستگاههای مبتنی بر ویندوز ۱۰ با استفاده از قابلیت Swift Pair، از دیگر قابلیتهای این محصول است.
هدفون نویز کنسلینگ وایرلس مایکروسافت Surface، در یک رنگ خاکستری، به همراه کیس نگهداری و حملونقل، یک کابل شارژ و یک کابل ۳.۵ میلیمتری، پاییز امسال و به قیمت ۳۵۰ دلار آمریکا به بازار عرضه خواهد شد. قیمتی که دقیقاً برابر با قیمت سونی WH-1000XM3 و بوز QuietComfort 35 II است و قطعاً وضعیت رقابت در بازار هدفونهای نویز کنسلینگ رده بالا را دگرگون خواهد کرد. البته شایان ذکر است که در مرحلهی نخست، این محصول تنها در بازار آمریکا قابل خریداریست و هنوز وضعیت عرضهی آن در بازارهای بینالمللی مشخص نشده است.
۱ نظر
به هیچ عنوان به ۱۰۰۰xm3 سونی نمیرسد با توجه به قیمت و کارایی نامناسب نسبت به سونی