کمپانی آمریکایی شور (Shure)، از دیرباز به تولید محصولات صوتی حرفهای مشغول بوده است. این شرکت با تولید محصولاتی بینقص همچون میکروفون داینامیک SM57، به یکی از قابل اعتمادترین برندها در میان موزیسینها و مهندسین صدا تبدیل شده است. اما تبحر شور تنها در ساخت میکروفون نیست و ایرفونها و هدفونهای مانیتورینگ این برند نیز در مهمترین استودیوها و اجراهای زنده استفاده میشوند و در میان هنرمندان، به ابزارهایی جانسخت و باکیفیت معروفند.
اگر قصد خرید یکی از هدفونهای استودیویی شور را دارید اما با ویژگیها و ماهیت صوتی آنها آشنا نیستید یا بین انتخاب چند مدل شک دارید، پیشنهاد میکنیم مطالعه این مطلب را ادامه دهید.
در این مطلب، بررسی کوتاهی از تمامی هدفونهای استودیویی دور گوش شرکت Shure خواهیم داشت و به ویژگیهای آنها خواهیم پرداخت. ترتیببندی مدلها در این مقاله بر اساس قیمت و بهصورت صعودی است.
SRH240A
SRH240A که نسل جدید ارزانترین هدفون مانیتورینگ دور گوش شرکت شور، یعنی SRH240 محسوب میشود، از تمامی مشخصههای یک هدفون باکیفیت و مقرونبهصرفه برخوردار است و میتوان آن را از بسیاری جهات برتر از رقبایش دانست.
کیفیت ساخت SRH240A، نسبت به قیمت آن، بسیار رضایتبخش است و میتوان مطمئن بود که در صورت استفاده صحیح، تا سالها میتواند قابل استفاده باقی بماند. ایرپدها بهخوبی گوش کاربر را در بر میگیرند و ایزولیشن بالایی را در کنار راحتی مناسب به ارمغان میآورند. لازم به ذکر است که کیفیت و نرمی ایرپدهای این محصول بهطرز محسوسی از رقبای آن بالاتر است. هدبند SRH240A با وجود ساختار پلاستیکی، از انعطاف و دوام بالایی برخوردار است. همچنین یک روکش از چرم مصنوعی بر روی این هدبند کشیده شده است که باعث فشار کمتر هدفون بر روی سر میشود.
در بخش عملکرد صوتی نیز شور SHR240A امتیاز بسیار خوبی کسب میکند و میتوان آن را رقیبی جدی برای آدیو-تکنیکا M20x دانست. ماهیت صوتی این هدفون کمی از M20x گرمتر و غنیتر است. بیس SRH240A از M20x قدرتمندتر است و عمق، شفافیت و دقت بیس آنها تقریباً یکسان است. میدرنج نیز در این هدفون کمی حجیمتر از رقبایش است؛ اما از لحاظ کیفی میتوان گفت که هر دو مدل از کیفیتی مشابه در این محدوده فرکانسی برخوردارند. عملکرد SRH240A در بخش تربل نیز بسیار راضیکننده است و در عین شفافیت بالا، باعث خستگی گوش کاربر در طولانیمدت نمیشود.
این هدفون پشت بسته، به نسبت رقبای خود، از سانداستیجی نسبتاً وسیع بهرهمند است و ایمیجینگ آن نیز دقت مناسبی دارد.
بهطور کلی میتوان گفت که Shure SRH240A صدایی شفاف و پویا دارد، اما اغراق چندانی در هیچ محدوده فرکانسی ندارد؛ در نتیجه بهخوبی میتواند انتظارات کاربر از یک هدفون مانیتورینگ مقرونبهصرفه را برآورده کند و در عین حال، گزینه مناسبی برای لذت بردن از موسیقی است.
اگر قصد خرید یک هدفون مانیتورینگ اقتصادی را دارید و میخواهید در کنار ساخت موسیقی، از آن برای ضبط صدا و شنیدن موسیقی بهصورت روزمره نیز استفاده کنید، SRH240A بهترین گزینه در این رده قیمتی برای شماست. اما اگر قصد میکس موسیقی به صورت جدیتر را دارید و به صدایی دقیقتری نیاز دارید، پیشنهاد میکنیم که بودجه خود را افزایش داده و مدل بعدی این فهرست را تهیه کنید.
SRH440
SRH440 نیز مانند SRH240A یک هدفون مانیتورینگ پشت بسته با کیفیت صدا و ساخت بالاست؛ اما از همه لحاظ، یک پله بالاتر از SRH240A قرار دارد. البته این امر با توجه به تفاوت قیمت این دو مدل کاملاً قابل انتظار است.
Shure SRH440 نیز از ساختاری پلاستیکی برخوردار است؛ اما اندازه ایرکاپهای آن از SRH240A بزرگتر است و تمامی اجزای آن نیز کیفیت ساخت و استحکام بالاتری دارند. ایرپدهای بزرگ SRH440 از چرم مصنوعی نرم ساخته شدهاند و بهخوبی گوش را در بر میگیرند؛ این امر علاوه بر ایجاد ایزولیشن بسیار خوب، باعث راحتی بالاتر این هدفون از رقبایی مانند آدیو-تکنیکا M40x شده است. هدبند SRH440 نسبت به SRH240 از ضخامت و نرمی بالاتری برخوردار است که باعث تقسیم وزن بهتر و در نتیجه، فشار کمتر به سر میشود.
در بحث کیفیت صدا و ماهیت صوتی، SRH440 عملکردی بسیار خوب در تمامی طیف فرکانس صوتی ارائه میکند و میتوان پاسخدهی فرکانسی آن را تا حد زیادی هموار و فلت دانست که نکتهای مثبت برای یک هدفون مانیتورینگ به شمار میرود. بیس در این هدفون با عمقی بسیار خوب و در عین حال با اغراق کم تولید میشود و از سرعت مناسبی نیز برخوردار است. میدرنج SRH440 کمی حجیمتر و گرمتر از رقیب آن، M40x به گوش میرسد و به همین دلیل ممکن است که برخی از کاربران، این هدفون را به M40x ترجیح دهند. تربل در SRH440 کاملاً کنترلشده است و در استفادههای طولانیمدت، باعث خستگی گوش کاربر نمیشود. سانداستیج این هدفون وسعت مناسبی نسبت به یک مدل پشت بسته دارد و از سانداستیج اعضای سری M آدیوتکنیکا وسیعتر است. اما ایمیجینگ آن نسبت به M40x از دقت کمتری برخوردار است. جزییات صوتی در این هدفون در مقایسه با M40x در یک سطح قرار دارد؛ اما در M40x این جزییات به شکلی متفاوت و با تمرکزی بالاتر به گوش میرسند که ممکن است برای برخی جذاب و برای برخی خستهکننده باشد. در SRH440 جزییات صوتی با ملایمت بیشتری بازتولید میشوند و در نتیجه، باعث خستگی گوش کاربر نمیشوند. در نهایت، ماهیت صوتی این هدفون را میتوان خنثی اما کمی گرم و ملایم ارزیابی کرد. به نظر ما، شور SRH440 از گزینههای بسیار مناسب در این رده قیمتی برای مانیتورینگ، میکس و ضبط صداست و به لطف ماهیت صوتی ملایم آن، میتوان ساعتها از آن برای شنیدن موسیقی نیز استفاده کرد.
اگر قصد خرید یک هدفون مانیتورینگ پشت بسته با بودجه حدود ۳ میلیون تومان را دارید، SRH440 کمنقصترین گزینه موجود در بازار ایران است.
SRH840
SRH840 از نظر ظاهری شباهت بسیاری به SRH440 دارد و از همان ساختار پلاستیکی اما مستحکم بهرهمند است. این هدفون دور گوش حدود پنجاه گرم از SRH440 سنگینتر است؛ اما هدبند ضخیمتر آن بهخوبی از پس تقسیم وزن اضافه هدفون بر روی سر بر میآید و حتی موجب میشود که SRH840 از نظر راحتی امتیاز بالاتری از SRH440 کسب کند.
ایرپدهای نرم این دو مدل نیز شباهت بسیاری دارند. اما در جعبه SRH840، یک جفت ایرپد یدکی نیز وجود دارد که در صورت فرسوده شدن ایرپدهای نصبشده بر روی هدفون، میتوانید آنها را به آسانی تعویض کنید. این امر امتیازی بسیار مثبت برای SRH840 به شمار میرود و عمر آن را افزایش میدهد.
ماهیت صوتی SRH840 نیز مانند بدنه آن، شباهت بسیاری به SRH440 دارد؛ اما این هدفون همان ماهیت صوتی خنثی، ملایم و کمی گرم را با کیفیت و دقتی بسیار بالاتر ارائه میکند.
بیس SRH840، عمیقتر، کنترلشدهتر و دقیقتر از SRH440 است. این امر در مورد تربل نیز صادق است و صداهای موجود در محدوده فرکانسی تربل، با دقت، وضوح و کنترلی بسیار بالاتر تولید میشوند. عملکرد این هدفون در بخش میدرنج تقریباً بینقص است و میتوان آن را از این حیث، بیرقیب دانست. صداهای موجود در محدوده فرکانسی میدرنج با رنگی طبیعی بازتولید میشوند و این امر، SRH840 را به گزینهای بسیار مناسبتر برای ساخت موسیقی و میکس نسبت به رقبایی همچون بیرداینامیک DT770 Pro تبدیل میکند. سانداستیج بهطرز محسوسی وسیعتر از SRH440 است و میتوان گفت که حس یک هدفون پشت بسته را به کاربر نمیدهد. در Shure SRH840 ایمیجینگ از دقت بسیار خوبی برخوردار است و از رقبایی چون آدیوتکنیکا M50x نیز کمی بهتر است.
ماهیت صوتی خنثی، ملایم، کمی گرم و دقیق SRH840، آن را به گزینهای ایدهآل برای تمامی مصارف تبدیل کرده است. تیم ما از میان هدفونهای پشت بسته مانیتورینگ موجود در این رده قیمتی، این مدل را جهت میکس و مسترینگ به کاربران پیشنهاد میکند.
SRH840 برای به نمایش گذاشتن حداکثر کیفیت صدای خود، به یک امپلیفایر یا کارت صدای استودیویی نیاز دارد.
SRH940
مورد چهارم این لیست، SRH940 است که تفاوتهای بسیاری چه از لحاظ ظاهری و ساختاری و چه از لحاظ عملکرد صوتی با دیگر همخانوادههایش دارد.
SRH940 نیز از یک ساختار تمام پلاستیکی برخوردار است؛ اما طراحی آن به کلی با دیگر همخانوادههایش فرق دارد. برای مثال، محل اتصال هدبند به ایرکاپ در این هدفون به لولاهایی مجهز است که میتوان به وسیله آنها، ایرکاپها را بهطور کامل در داخل هدبند و بر روی یکدیگر جمع کرد. البته این امر در سایر هدفونهای مانیتورینگ شور نیز ممکن است؛ اما در این مدل بهنحوی بهتر انجام میشود و نقاط اتصال آن نیز از کیفیت بالاتری برخوردارند.
هدبند SRH940 دارای روکشی چرمی و چهار بخش اسفنجی است که در کنار هم، وزن و فشار هدفون را تا حد خوبی بر روی سر خنثی میکنند.
ایرپدها از جنس پارچه مخملی هستند که بدون فدا کردن ایزولیشن، راحتی بسیار بالاتری را نسبت به ایرپدهای چرمی برای کاربر فراهم میکنند. همچنین این ایرپدها در استفادههای طولانیمدت باعث داغ شدن و تعریق گوش نمیشوند و به تهویه بهتر فضای داخل ایرکاپ کمک میکنند. لازم به ذکر است که SRH940 نیز مانند SRH840 از یک جفت ایرپد یدکی در بستهبندی خود بهرهمند است. استفاده از ایرپدهای پارچهای و مخملی در هدفونهای پشت بسته معمولاً باعث وسیعتر شدن سانداستیج و در کل، تولید صدایی طبیعیتر میشود و این محصول نیز از این قاعده مستثنی نیست و صدایی بسیار شفاف، طبیعی و وسیع تولید میکند.
بسیاری از نشریات معتبر، جزییات و شفافیت صدای Shure SRH940 را تحسین کردهاند و آن را یکی از برترین هدفونهای مانیتورینگ پشت بسته دانستهاند.
عملکرد SRH940 در دامنه بیس، بسیار واقعی، بدون اغراق و با عمقی مناسب است. در محدوده میدرنج، این هدفون عملکردی بسیار خوب ارائه میکند و جزییات اصوات این دامنه را به شکلی دقیق و متمرکز بازتولید میکند. اما یکی از نقاط قوت اصلی SRH940، عملکرد آن در بخش تربل است. شفافیت و دقت فرکانسهای تربل در این هدفون بینظیر است و تمامی ایرادات و جزئیات موجود در این فرکانسهای به آسانی به گوش کاربر میرسد؛ بهطوری که اگر برای اولین بار با SRH940 به موسیقیهای مورد علاقه خود گوش کنید، متوجه جزییاتی از آنها خواهید شد که پیش از این هرگز قادر به شنیدن آنها نبودهاید. سانداستیج این هدفون مانیتورینگ از وسعتی بسیار خوب برخوردار است و حس صدایی طبیعی و باز را به شنونده میدهد. SRH940 در بخش ایمیجینگ و تفکیک صدا نیز عملکردی کمنظیر دارد و میتواند تمامی صداهای یک موسیقی را در لایههای مختلف و در یک فضای مشخص و متمایز از یکدیگر پخش کند؛ امری که میتواند کمک شایانی به کاربر در میکس و مسترینگ کند.
ماهیت صوتی SRH940 را میتوان سرد، تفکیکی و شفاف دانست و تیم ما آن را گزینهای بسیار مناسب برای یافتن ایرادات میکس و مسترینگ در موسیقی میداند. در نظر داشته باشید که برای تجربه حداکثر کیفیت این هدفون باید آن را به یک امپ یا کارت صدای مناسب وصل کنید.
SRH1440
شور در حال حاضر دو هدفون پشت باز در میان هدفونهای فول-سایز خود دارد که SRH1440 مدل اقتصادیتر این دو محسوب میشود.
بدنه SRH1440 از پلاستیک ساخته شده است و وزن بسیار سبکی دارد؛ اما دو بخش در این هدفون فلزی است: ساختار هدبند و توری ایرکاپها. در کل این هدفون از کیفیت ساخت بسیار خوبی برخوردار است و میتواند به آسانی ناملایمات روزمره در استودیو و خانه را تاب بیاورد.
در بحث راحتی، SRH1440 از هدبند ضخیم و ایرپدهایی قطور و مخملی برخوردار است که وزن هدفون را بسیار خوب بر روی سر تقسیم میکنند و حتی در استفادههای طولانی نیز باعث ناراحتی سر و گوش کاربر نمیشوند. البته گفتنیست که فشار گیرهای این هدفون به سر کمی زیاد است و شاید مدتی طول بکشد که به آن عادت کنید.
از آنجایی که یکی از رقبای اصلی SRH1440 را میتوان Beyerdynamic DT880 Pro دانست، این هدفون را در بخش صدا با هدفون مذکور مقایسه خواهیم کرد.
در عملکرد بیس، SRH1440 با شدتی کمتر عمل میکند، اما جزییات عمق بیس آن بسیار نزدیک به DT880 است. عملکرد SRH1440 و DT880 در محدوده میدرنج را میتوان تفاوت اصلی این دو هدفون دانست. SRH1440 صداهای موجود در این محدوده را بسیار غنی و قابل لمس تولید میکند، در حالی که این محدوده در تمامی نسخههای DT880، هرچند طبیعی و دقیق، اما سرد بازتولید میشود. البته این هویتیست که اکثریت هدفونهای بیرداینامیک از آن برخوردارند. بازتولید محدوده تربل در SRH1440 بسیار شفاف است؛ اما هیچگاه زننده و تیز ظاهر نمیشود. در DT880 تربل با شدتی بیشتر پخش میشود و همین امر نیز شفافیت و تفکیک بهتری به صدای این هدفون نسبت به SRH1440 میدهد. سانداستیج SRH1440 کمی وسیعتر از DT880 است. عملکرد این دو هدفون در بخش ایمیجینگ کمی متفاوت است؛ اما دقتی بسیار مشابه با یکدیگر دارند.
در نهایت میتوان SRH1440 را هدفونی گیراتر و تهاجمیتر از DT880 دانست و در مقابل، DT880 هدفونی با رویکردی ملایمتر و صدایی دقیق و سرد است. اگر به بازهای وسیع از موسیقی گوش میکنید، SRH1440 با عملکرد بسیار خوبی که در تمامی سبکهای موسیقی دارد، انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. اما اگر بیشتر به موسیقی کلاسیک و آکوستیک گوش میدهید، DT880 گزینه مناسبتری برای شما خواهد بود. لازم به ذکر است که SRH1440 با اتصال به یک امپلیفایر ضعیف عملکردی بسیار بهتر از نسخه ۲۵۰ اهمی DT880 خواهد داشت و در کل، حساسیت کمتری به سورس و امپلیفایر دارد.
در بخش بستهبندی، میتوان SRH1440 را بهترین هدفون استودیویی موجود در این رده قیمتی دانست. این هدفون همراه با یک هارد کیس زیپی مقاوم، دو کابل جداشونده و یک جفت ایرپد اضافه عرضه میشود. در واقع تمامی لوازمی که برای استفاده از هدفون خود تا سالها نیاز خواهید داشت در بستهبندی آن وجود دارد. ایرپدهای یدکی موجود در بستهبندی این محصول، طول عمر آن را تا چندین سال آینده تضمین میکنند.
SRH1540
به گرانقیمتترین هدفون پشت بسته این لیست، یعنی SRH1540 میرسیم.
SRH1540 با وجود هدبند آلومینیومی و ایرکاپهای مستحکم خود، وزنی بسیار سبک دارد و به هیچ نقطهای از سر و گوش فشار وارد نمیکند. ایرپدهای این هدفون از جیر ساخته شدهاند و از دوام و نرمی بسیار خوبی برخوردار هستند. این ایرپدهای باکیفیت در عین راحتی بسیار بالا، از ورود و خروج صدا جلوگیری میکنند تا ایزولیشن عالی و نشتی صدای بسیار پایینی حاصل شود و بتوان از این هدفون برای ضبط صدا نیز استفاده کرد. نکته جذاب دیگر که در برخی از مدلهای مانیتورینگ شور وجود دارد و بهخودیخود تا چند سال به عمر مفید آنها میافزاید، وجود یک جفت ایرپد یدک در جعبه آنهاست. SRH1540 نیز از این قاعده مستثنی نیست. انتظار داریم که در صورت استفاده روزانه، ایرپدها تا سه-چهار سال قابل استفاده باقی بمانند؛ اما اگر عمر ایرپدهای نصبشده بر روی هدفون تمام شد نیز میتوان بهراحتی و در عرض چند دقیقه، ایرپدهای مستعمل را با ایرپدهای یدکی موجود در جعبه عوض کرد.
اما نقطه قوت اصلی SRH1540 عملکرد صوتی آن است که در میان هدفونهای پشت بسته کمنظیر است. این هدفون استودیویی توانایی تولید بیسی بسیار عمیق و بدون اغراق را دارد؛ امری که در مورد بسیاری از هدفونهای پشت بسته، خصوصاً رقبایی چون بیرداینامیک DT 1770 Pro بهسختی صدق میکند. صداهای محدوده فرکانسی میدرنج و تربل نیز بسیار طبیعی، شفاف، دقیق و با جزئیات بالاتری نسبت به رقیب آن، DT1770 بازتولید میشوند.
سانداستیج و ایمجینگ Shure SRH1540، وسعت و دقتی بیشتر از اغلب رقبای پشت بسته خود دارد. به عقیده ما، این هدفون همهفنحریف، بهترین مدل پشت بسته موجود در بازار ایران برای میکس و مسترینگ است و با داشتن آن در استودیوی خود، به هیچ هدفون دیگری نیاز نخواهید داشت.
امپدانس SRH1540 معادل ۴۳ اهم است و میتوان با اتصال آن به منابع صوتی معمولی نیز کیفیت قابل قبولی را دریافت کرد؛ اما این هدفون نیز برای به نمایش گذاشتن حداکثر کیفیت خود و عملکردی بهینه، به یک دک/امپ یا کارت صدای حرفهای نیازمند است. همانطور که گفتیم، SRH1540 به نظر ما گزینهای بینقص برای استفاده جهت آهنگسازی است؛ اما اگر قصد خرید یک هدفون مانیتورینگ پشت باز را دارید و صدایی سردتر و تفکیکیتر را میپسندید، SRH1840 گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
SRH1840
گل سرسبد هدفونهای استودیویی شور، مدل پشت باز SRH1840 است که نمونه بارز یک هدفون بینقص برای ساخت موسیقی به شمار میآید و در کنار رقبایش، سنهایزر HD600 و بیرداینامیک DT 1990 Pro، یکی از بهترین گزینهها برای تنظیم، میکس و مسترینگ است.
این مدل نیز از همان ساختار کلی و هدبند آلومینیومی SRH1540 برخوردار است؛ با این تفاوت که پشت ایرکاپها در این هدفون، باز است و با یک توری فلزی پوشیده شده است.
ایرپدهای SRH1840 از جنس پارچه مخملی نرم هستند و به نسبت ایرپدهای SRH1540، حس و راحتی بهتری به کاربر میدهند. بهعلاوه، یک جفت ایرپد یدکی نیز در بستهبندی محصول قرار دارد.
به بخش صدای SRH1840 میرسیم. منحنی پاسخدهی فرکانسی این هدفون بسیار هموار است و فراز و نشیب شدیدی در آن دیده نمیشود. فرکانسهای بیس در SRH1840 با دقت و سرعتی بینظیر و کمی شبیه به HD600 بازتولید میشوند؛ اما شدت بیس از HD600 کمی پایینتر است. در بخش میدرنج، این هدفون عملکردی بسیار طبیعی و خنثی دارد و کمترین اغراقی در آن شنیده نمیشود. در مقایسه با HD600، میدرنج SRH1840 کمی سردتر است؛ اما هر دو مدل را میتوان ابزارهایی بسیار قابل اطمینان برای پایش این محدوده فرکانسی دانست. عملکرد Shure SRH1840 در محدوده فرکانسی تربل نیز بسیار طبیعی و خنثی و متمرکزتر از HD600 است. این دو هدفون را میتوان از نظر تفکیک صوتی همسطح دانست.
سانداستیج SRH1840 وسعتی نهچندان زیاد اما دقتی بسیار بالا دارد. ایمیجینگ و لایهبندی صدا نیز بسیار دقیق انجام میشود و هنگام شنیدن موسیقی، تمامی صداهای موجود، فضایی منحصر به خود دارند.
در نهایت، میتوان SRH1840 را هدفونی با ماهیت صوتی خنثی و طبیعی دانست که هنگام میکس و مسترینگ، صدا را همانگونه که هست و با تمامی ایرادات آن به گوش کاربر میرساند.
با اینکه این هدفون مانند HD600 با اتصال به یک امپ قدرتمند دچار تغییری اساسی در عملکرد صوتی نمیشود، اما برای نشان دادن تواناییهای واقعی خود به یک کارت صدا یا امپلیفایر نیاز دارد.
به اعتقاد تیم ما، SRH1840، در کنار Sennheiser HD600، از طبیعیترین ماهیت صوتی در میان هدفونهای مانیتورینگ پشت باز میانرده موجود در بازار ایران برخوردار است و میتوان آن را گزینهای بسیار قابل اطمینان برای میکس و مسترینگ دانست.
امیدواریم با خواندن این مطلب، با هدفونهای مانیتورینگ دور گوش کمپانی شور آشنا شده باشید و در انتخاب میان آنها و رقبایشان، به شما کمک کرده باشیم.