یکی از اصلیترین ابزارهای موجود در هر استودیوی خانگی یا حرفهای، هدفون مانیتورینگ است. این ابزار طبق نیازهای آهنگسازان، موسیقیدانان، مهندسین صدا، نوازندگان، صدابرداران و سایر افرادی که بهصورت حرفهای با صدا سر و کار دارند، طراحی میشود و باید پاسخگوی نیازهای حرفهای آنها باشد. اما هدفونی که بتوان از آن برای مصارف مانیتورینگ و استودیویی استفاده کرد، باید چه شاخصههایی داشته باشد؟
سه شاخصه اصلی این دسته از هدفونها عبارت است از: ۱- دقت صدا ۲- مقاومت و دوام ۳- راحتی در استفاده طولانیمدت.
در درجه اول، یک هدفون مانیتورینگ باید صدایی دقیق، واضح، شفاف و تا حد امکان خالی از اغراق، رنگشدگی و دیستورشن تولید کند و به اصل صدا وفادار باشد تا کاربر بتواند صدایی واقعی دریافت کند و در زمان کار، بهترین تصمیم ممکن را بگیرد.
از سوی دیگر، کاربران حرفهای به ابزارهایی قابل اعتماد نیاز دارند و هیچکس نمیتواند به هدفونی با کیفیت ساخت و دوام پایین اطمینان کند. هدفونهای استودیویی باید تحمل استفاده هر روزه و ناملایمات معمول را داشته باشند و در نتیجه، باید تا حد امکان خوشساخت و مقاوم باشند.
شاخصه سوم که شاید بدون وجود آن سایر عوامل بیفایده باشند، راحتی است. بهخصوص که کاربران حرفهای برای ساعات طولانی از هدفون استفاده میکند و عدم راحتی هدفون، میتواند بسیار مشکلساز و آزاردهنده باشد. در نتیجه، چنین ابزاری باید از وزن مناسب و هدبند و پدهای نرم برخوردار باشد و فشار کمی روی سر و گوشها وارد کند.
برای کاربریهایی نظیر میکس و مسترینگ میتوان از هدفونهای پشت باز یا پشت بسته استفاده کرد. هدفونهای پشت باز به این دلیل که معمولاً از صدای طبیعیتری برخوردار هستند، گزینه مناسبتری برای این کاربریها به شمار میآیند. اما در حین ضبط فقط میتوان از هدفونهای پشت بسته استفاده کرد؛ زیرا این دسته از هدفونها نشتی صدای بسیار کمتری نسبت به هدفونهای پشت باز دارند و صدای آنها هنگام ضبط، توسط میکروفون بهطور ناخواسته دریافت نخواهد شد.
اکنون که به مقدمات مسئله پرداختیم، نگاهی خواهیم انداخت به بهترین هدفونهای مانیتورینگ. در انتخاب این مدلها حداکثر دقت به عمل آمده است تا علاوه بر سه فاکتور دقت صدا، دوام و راحتی، بهترین کیفیت ممکن نسبت به هزینه را نیز فراهم آورند. لازم به ذکر است که این لیست بر اساس قیمت هدفونها ترتیببندی شده است.
Audio-Technica ATH-M20x
نخستین انتخاب ما، ارزانترین عضو سری هدفونهای M شرکت آدیو-تکنیکا است. این مدل که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، تحسین افراد حرفهای و بسیاری از نشریات تجهیزات استودیویی را برانگیخت.
Audio-Technica ATH-M20x از ارزش خرید بسیار بالایی برخوردار است و میتواند بهعنوان یک هدفون استودیویی اقتصادی، نیازهای بسیاری از کاربران را برآورده کند.
بدنه سبک و مقاوم این مدل از پلاستیک مات و مستحکمی ساخته شده که در برابر خط و خش و ضربات مقاوم است. همچنین هدبند آن از فلز با روکش چرمی ساخته شده است که علاوه بر استحکام بالا، راحتی بسیار خوبی را نیز برای کاربر فراهم میکند. ایرپدهای M20x با چرم مصنوعی روکش شدهاند و بهخوبی دور گوش را فرا میگیرند. نتیجه این عوامل، راحتی و ایزولیشن بسیار خوبی است که در کمتر هدفون مانیتورینگ اقتصادی نظیر دارد.
از لحاظ صدا نیز آدیو-تکنیکا M20x امتیاز بسیار مناسبی را کسب میکند. صدای شفاف و متوازن و جزئیات و دقت بالای این هدفون، آن را به گزینهای بینظیر برای میکس، مسترینگ، ضبط و شنیدن موسیقی تبدیل میکند. در کل، M20x را میتوان بینقصترین گزینه در این رده قیمتی برای مصارف استودیویی و مانیتورینگ دانست.
اما اگر بودجهای پایینتر برای خرید هدفون در نظر گرفتهاید و به دنبال گزینه اقتصادیتری هستید، AKG K52 را به شما پیشنهاد میکنیم. این مدل که در سال ۲۰۱۶ معرفی شد، علاوه بر جلب نظر کاربران، تحسین نشریات و وبسایتهای معتبر را نیز برانگیخت. K52 با راحتی بالا، کیفیت ساخت و ایزولیشن خوب و صدای نسبتاً متوازن خود، میتواند ارزانترین هدفون قابل استفاده برای مصارف حرفهای باشد.
Sennheiser HD 200 PRO
دومین هدفون این فهرست، یکی از محصولات نامدارترین شرکت هدفونسازی دنیا یعنی سنهایزر است؛ هدفونی پشت بسته که از لحاظ ظاهری به برخی از هدفونهای سری HD 4xx شبیه است، اما از لحاظ صدا چندین پله از آنها بالاتر است.
اولین چیزی که در HD 200 Pro توجه را به خود جلب میکند، وضوح و شفافیت استثنایی صداست. این هدفون با تولید صدایی نسبتاً دقیق و جزئیات-محور با بیس عمیق و کمی برجسته، میدرنج خطی و شفاف، تربل روشن و سانداستیج نسبتاً وسیع، به شما اجازه میدهد که موسیقی را با دقتی بالا بشنوید.
بدنه، ایرپدها و کابل Sennheiser HD 200 PRO، با توجه به قیمت آن، از کیفیت قابل قبول و رضایتبخشی برخوردار هستند. از لحاظ ایزولیشن نیز این مدل عملکرد خوبی دارد و راحتی آن بالاتر از سایر رقباست.
Sennheiser HD 280 Pro New
انتخاب بعدی ما، یک جهش کیفی اساسی از دو مدل قبلی محسوب میشود.
حدود دو دهه است که هدفون پشت بسته سنهایزر HD 280 Pro در حال تولید است و این مدل همواره یکی از برترین هدفونهای استودیویی قلمداد شده است. اکنون این هدفون دستخوش تغییراتی اندک اما مهم مانند افزایش وضوح و شفافیت صدا و بهبود هدبند برای راحتی بیشتر شده است تا به هدفونی استثنایی بدل شود. HD 280 Pro در طول سالهای گذشته، یکی از رقیبان اصلی و شایسته هدفون مشهور بیرداینامیک DT 770 بوده است و با توجه به قیمت فعلی آن، ارزش خرید بسیار بالایی دارد.
درایورهای HD 280 Pro New، توانایی تولید صدایی متوازن، کماغراق و در عین حال پویا را دارند. شاید وضوح، وسعت ساونداستیج و عمق بیس DT 770 بهتر از HD 280 باشد؛ اما در عوض، میدرنج HD 280 کمنقصتر از DT 770 است و تربل آن نیز کمی کنترلشدهتر است و این عوامل موجب میشود که برخی از شنوندگان، صدای HD 280 را به DT 770 ترجیح دهند. بهعلاوه، HD 280 نسبت به هدفون محبوب آدیو-تکنیکا M40x نیز صدای گرمتر و ایزولیشن بهتری دارد.
طراحی Sennheiser HD 280 Pro New بهنحوی انجام گرفته که یکی از شگفتانگیزترین ایزولیشنهای ممکن را فراهم آورد؛ یعنی ایزولیشنی ۳۲ دسیبلی تا کاربر بتواند در پُر سر و صداترین شرایط هم بر روی موسیقی تمرکز کند. این هدفون که در آلمان طراحی و در رومانی ساخته میشود، دارای دوام و طول عمری استثنایی است؛ بهطوری که نمونههای ده الی پانزده ساله این هدفون هنوز بهوفور در استودیوهای سراسر جهان استفاده میشوند.
بهرغم امپدانس ۶۴ اهمی HD 280، درایو بهینه این هدفون چندان سخت نیست و برای دریافت حداکثر کیفیت آن به مشکل زیادی بر نخواهید خورد. با این حال، اگر میخواهید تمام تواناییهای HD 280 را دریافت کنید، باید به فکر تهیه یک کارت صدا یا امپ خوب باشید.
Shure SRH440
شور SRH440 یکی از هدفونهای کمتر دیدهشده اما بسیار ارزشمند است که میتوان از آن برای ساخت موسیقی و ضبط صدا استفاده کرد.
این هدفون در کنار آدیو-تکنیکا M40x و سونی MDR-7506، از بهترین هدفونهای پشت بسته مانیتورینگ موجود در محدوده قیمتی ۱۰۰ دلار محسوب میشود.
SRH440 به لطف ساختار تماماً پلاستیکی خود، وزنی سبک دارد. اما این امر به این معنا نیست که با هدفونی ظریف و شکننده طرف هستیم؛ بلکه میتوان SRH440 را هدفونی بسیار مستحکم دانست که بهخوبی تاب فشارهای استفاده روزمره را خواهد آورد.
ایرپدهای Shure SRH440 از جنس چرم مصنوعی هستند و با در بر گرفتن کامل گوش، راحتی و ایزولیشن بسیار خوبی را برای کاربر فراهم میکنند. این ایرپدها از خروج صدای هدفون به بیرون نیز به بهترین نحو جلوگیری میکنند و به همین دلیل، SRH440 گزینهای ایدهآل برای ضبط صدا به شمار میآید. تلفیق چهار عامل وزن پایین، طراحی حسابشده، هدبند روکششده با چرم مصنوعی و ایرپدهای نرم، راحتی کمنظیری را رقم میزند.
از نظر عملکرد صوتی، این هدفون مانیتورینگ صدایی با ماهیت بسیار طبیعی دارد و از اغلب رقبای همقیمت خود برتر است. تمام فرکانسها بهنحوی طبیعی، کنترلشده و در عین حال دقیق بازتولید میشوند و کاربر میتواند به درک بسیار خوبی از موسیقی و ایرادات آن دست پیدا کند. بیس SRH440 عمیق و کماغراق است و صداهای محدوده میدرنج بسیار غنی و طبیعی به گوش میرسند. تربل این هدفون نیز بسیار شفاف و جذاب و در عین حال طبیعی است. سانداستیج در SRH440، مانند سایر هدفونهای پشت بسته این رده قیمتی، وسعت چندانی ندارد؛ اما از ساونداستیج مدل M40x کمی وسیعتر است و دقت سانداستیج نیز تحسینبرانگیز است.
امپدانس شور SRH440 حدود ۴۴ اهم است و در صورت اتصال به دستگاههایی چون موبایل، لپتاپ و تبلت نیز میتوان کیفیت صدای خوبی را تجربه کرد. اما در صورت استفاده از کارت صداهای استودیویی یا امپلیفایر هدفون، کیفیت بسیار بهتری را دریافت خواهید کرد.
Sennheiser HD 25
تنها هدفون روی گوش این لیست، یکی از مشهورترین هدفونهای دیجی/مانیتورینگ تاریخ، یعنی Sennheiser HD 25 است. این هدفون را میتوان روی گوش بسیاری از صدابرداران، دیجیها، آهنگسازان و نوازندگان مشهور جهان مشاهده کرد.
HD 25 از یک بدنه خوشساخت، هدبند خلاقانه دو-تکه و پدهای نرم بهره میبرد که مقاومت، ایستایی، ایزولیشن و راحتی بسیار خوبی به آن میبخشند. بهخصوص در مورد هدبند این محصول باید گفت که HD 25 احتمالاً یکی از بالاترین سطوح ایستایی در یک هدفون را برای کاربر به ارمغان میآورد.
Sennheiser HD 25 از صدایی شفاف با بیس قدرتمند و عمیق و میدرنج و تربل کمنقص برخوردار است و در میان هدفونهای روی گوش حرفهای، تقریباً بیرقیب است.
حساسیت بسیار بالای ۱۲۰ دسیبلی این هدفون مانیتورینگ موجب میشود که در زمان اتصال به امپ، پلیر و آدیو اینترفیس، توانایی تولید صدایی بسیار بلند را داشته باشد. از سوی دیگر، به لطف این حساسیت بالا، میتوان از آن با دستگاههای معمولی مثل موبایل و تبلت نیز کیفیت قابل قبولی دریافت کرد.
Audio-Technica ATH-M50x
اگر در جستجوی یک هدفون همهفنحریف هستید، بهسختی میتوانید گزینهای بهتر از Audio-Technica ATH-M50x پیدا کنید. این هدفون از چنان شهرتی برخوردار است که نیاز چندانی به معرفی ندارد و جزو پرفروشترین هدفونهای مانیتورینگ تاریخ به شمار میآید.
بگذارید از صدای M50x آغاز کنیم. این هدفون از صدایی جذاب با بیس نسبتاً برجسته و تفکیک خوب برخوردار است و بیشک نمیتوان صدای آن را فلت دانست. اما رنگشده بودن صدای M50x شاید برای برخی از کاربران مانند دیجیها، نوازندگان سازهایی چون گیتار الکتریک و … یک مشکل تلقی نشود. بهخصوص که M50x برای شنیدن موسیقی نیز انتخابی درخشان است و به همین دلیل آن را یک هدفون همهفنحریف میدانیم.
کیفیت ساخت بالا، بدنه تاشو، راحتی رضایتبخش، ایزولیشن مناسب و عدم نیاز مبرم به امپ، آدیو-تکنیکا ATH-M50x را برای استفاده در محیطهای خارجی نیز بسیار مناسب میسازد.
یک نسخه بیسیم نیز از این هدفون تولید شده است که M50xBT نام دارد و جزو معدود هدفونهای مانیتورینگ بلوتوثی بازار محسوب میشود. کیفیت صدا و کیفیت ساخت M50xBT و M50x بسیار نزدیک است.
Shure SRH840 / Beyerdynamic DT770 Pro
SRH840 یک هدفون مانیتورینگ پشت بسته از شرکت شور است که با صدای دقیق، ایزولیشن بالا، راحتی مناسب و بدنه مقاوم خود میتواند ابزاری بسیار کارآمد در هنگام ساخت موسیقی باشد.
این مدل مانند تمامی محصولات شور از دوام و کیفیت ساخت بسیار خوبی برخوردار است و در صورت نگهداری درست، میتوان سالها از آن استفاده کرد. SRH840 یکی از راحتترین هدفونهای پشت بسته این فهرست است و ایرپدهای چرمی و هدبند عریض آن، راحتی بسیار خوبی را برای کاربر فراهم میکنند. همچنین این هدفون از نظر ایزولیشن نیز امتیاز بسیار خوبی کسب میکند.
Shure SRH840 از صدایی متوازن با سانداستیجی کوچک اما دقیق، بیس طبیعی و شفاف، میدرنج غنی و واضح و تربلی عمیق و کنترلشده بهرهمند است و جزئیات و دقت بسیار خوبی را در اختیار کاربر میگذارد. پاسخدهی فرکانسی این هدفون به منحنی فرکانسی ایدهآل هارمن بسیار نزدیک است و میتوان گفت که یکی از طبیعیترین صداها را در میان هدفونهای مانیتورینگ پشت بسته دارد.
اما اگر به هدفونی با بدنه مقاومتر نیاز دارید یا به بیس قویتر و صدایی زندهتر علاقهمند هستید، بیرداینامیک DT 770 را به شما پیشنهاد میکنیم. DT 770 یک هدفون کلاسیک است و بهرغم گذشت حدود ۳ دهه از تولید آن، همچنان با شایستگی تمام در این فهرست جای میگیرد. این هدفون افسانهای در بزرگترین استودیوهای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان آن را نماد هدفونهای استودیویی دانست.
بیرداینامیک DT 770 که در آلمان تولید میشود، از چنان دوام و ماندگاری برخوردار است که در صورت نگهداری درست، میتوان دههها از آن استفاده کرد. بهخصوص که تمام قطعات این مدل قابل تعویض هستند و میتوان آنها را بهصورت جداگانه تهیه و تعویض کرد.
Beyerdynamic DT 770 از صدایی نسبتاً متوازن با بیس قدرتمند و شفاف، میدرنج واضح، تربل کریستالی و سانداستیج نسبتاً وسیع بهرهمند است و جزئیات و دقت بسیار خوبی را در اختیار کاربر میگذارد. عملکرد صوتی این هدفون در محدوده میدرنج نسبت به Shure SRH840 کمی ضعیفتر است و ماهیت طبیعی هدفون مذکور را به نمایش نمیگذارد. به همین دلیل بسیاری از افراد، SRH840 را برای استفاده جهت میکس و مسترینگ به DT 770 ترجیح دهند. اما این امر به این معنا نیست که DT 770 کیفیت صدای پایینی دارد. در واقع، جزئیات و داینامیک صوتی این هدفون کمنظیر است و میتوان در کنار ساخت موسیقی، از آن بهعنوان یک هدفون روزمره برای شنیدن موسیقی نیز استفاده کرد.
Beyerdynamic DT 770 در چهار نسخه اصلی در بازار وجود دارد: ۱- نسخه ۳۲ اهمی که از پدهای چرمی برخوردار است و برای کاربریهای عمومی و استفاده با دستگاههای پخش معمولی طراحی شده است، ۲- نسخه ۸۰ اهمی با پدهای پارچهای که برای کاربرانی با دستگاههای پخش یا کارت صداهایی با قدرت متوسط طراحی شده است، ۳- نسخه ۲۵۰ اهمی که برای همراهی با امپلیفایرها و دستگاههای حرفهای ساخته شده است و ۴- یک مدل ویژه به نام DT 770 M که برای درامرها طراحی شده است و بالاترین ایزولیشن ممکن (تا سقف ۳۵ دسیبل) را فراهم میآورد. از لحاظ کیفیت صدا، مدل ۲۵۰ اهمی در سطح نسبتاً بالاتری قرار دارد و مدل ۸۰ اهمی از قویترین بیس و در کل هیجانیترین صدا برخوردار است.
Sennheiser HD 400 PRO / Beyerdynamic DT 880 PRO
هدفون پشت باز HD 400 PRO که اخیراً توسط سنهایزر به بازار عرضه شده است، یکی از بینقصترین مدلهای مانیتورینگ موجود در بازار محسوب میشود.
مواردی چون وزن بسیار سبک، ایرپدهای مخملی، فشار پایین به گوشها و هدبند نرم HD 400 Pro، آن را به هدفونی با راحتی استثنایی بدل کردهاند.
بدنه HD 400 PRO که شباهت زیادی به هدفونهای سری ۵ سنهایزر دارد، از جنس پلاستیک ساخته شده است. این امر ممکن است موجب نگرانی خریداران از بابت دوام و ماندگاری هدفون شود؛ اما این بدنه پیشتر آزمون خود را در هدفونهای سری ۵ پس داده است و سنهایزر نیز سابقه درخشانی در ساخت هدفونهای پلاستیکی مستحکم دارد. به این دو دلیل، انتظار داریم که HD 400 نیز در صورت استفاده اصولی، تا سالها مانند روز اول قابل استفاده باشد.
و اما به بخش صدا میرسیم. میتوان بهجرأت گفت که Sennheiser HD 400 PRO یکی از باکیفیتترین و طبیعیترین صداها را در میان هدفونهای موجود در بازار دارد. تمام صداها از جمله وکال، سازها و … در دقیقترین حالت ممکن بازتولید میشوند. این هدفون پشت باز از تربل دقیق و کنترلشده، میدرنج غنی و بسیار طبیعی، بیس بدون اغراق و عمیق و سانداستیج بسیار وسیع برخوردار است. عملکرد صوتی تقریباً بینقص HD 400 Pro، آن را به یکی از بهترین گزینهها برای میکس و مسترینگ تبدیل میکند. البته به دلیل پشت باز بودن این محصول، طبیعتاً با نشتی صدای زیادی مواجه خواهید شد و نمیتوانید از آن برای ضبط استفاده کنید.
امپدانس این هدفون ۱۲۰ اهم است؛ اما درایو آن چندان دشوار نیست و در صورت استفاده از امپها و کارت صداهای متوسط و مقرونبهصرفه نیز کیفیت مناسبی دریافت خواهید کرد.
به عقیده ما، HD400 Pro هدفونی بینقص برای ساخت، میکس و مسترینگ موسیقی است؛ اما اگر بدنه پلاستیکی این هدفون شما را نگران میکند یا دوست دارید که هدفونی با صدایی سرد و بسیار فلت برای ساخت موسیقی داشته باشید و یا کشور سازنده هدفون برای شما اهمیت زیادی دارد، Beyerdynamic DT 880 Pro را به شما پیشنهاد میکنیم.
DT 880 نیز جایگاه و تاریخچهای همانند DT 770 دارد و در کشور آلمان تولید میشود. با این تفاوت که به دلیل طراحی آکوستیکی نیمهباز این هدفون و نشتی صدای زیاد، امکان استفاده از آن در حین ضبط وجود ندارد و در نتیجه کاربری محدودتری دارد.
بیرداینامیک DT 880 Pro در طول سالیان حضورش در بازار، همواره جایگاه خود بهعنوان یکی از بهترین هدفونهای استودیویی جهان را حفظ کرده است. بدنه فلزی مستحکم، کیفیت ساخت بینقص، پدهای مخملی فوقالعاده نرم، توزیع وزن عالی، صدای بینهایت شفاف و کماغراق، بیس عمیق و کنترلشده، میدرنج شفاف و دقیق، تربل روشن و پُرجزئیات، سانداستیج وسیع و عمیق و ایمجینگ عالی، از مهمترین شاخصههای هدفونی هستند که بی هیچ شکی، یکی از بهترین هدفونهای پشت باز/نیمهباز میانرده برای کاربریهای استودیویی است.
اگر بخواهیم کیفیت صدا و ماهیت صوتی DT880 Pro را با HD400 Pro مقایسه کنیم، باید بگوییم که در بحث تونالیته، HD400 Pro از عملکردی بهتر و طبیعیتر برخوردار است و در مقابل، ایمجینگ DT880 Pro دقیقتر است و بیسی طبیعیتر تولید میکند. سانداستیج DT880 Pro از رقیب خود کوچکتر است؛ اما این لزوماً نکتهای منفی به شمار نمیرود و بسیاری از تولیدکنندگان موسیقی، هدفونی با سانداستیج کوچک اما دقیق را به یک هدفون با سانداستیج وسیع ترجیح میدهند.
حساسیت پایین و امپدانس ۲۵۰ اهمی این هدفون بدین معناست که برای درایو بهینه آن به یک امپ یا کارت صدای توانمند نیاز دارید و اگر قصد تهیه کارت صدا یا امپ را ندارید، بهتر است به سراغ این مدل نروید.
Shure SRH1540 / Sennheiser HD600
به گرانقیمتترین هدفون پشت بسته این لیست، یعنی Shure SRH1540 میرسیم.
SRH1540 با وجود هدبند آلومینیومی و ایرکاپهای مستحکم خود، وزنی بسیار سبک دارد و به هیچ نقطهای از سر و گوش فشار وارد نمیکند. ایرپدهای جیر این هدفون از دوام و نرمی بسیار خوبی برخوردار هستند و در عین راحتی بسیار بالا، از ورود و خروج صدا جلوگیری میکنند تا ایزولیشن عالی و نشتی صدای بسیار پایینی حاصل شود و بتوان از هدفون برای ضبط صدا نیز استفاده کرد. نکته جذاب دیگر که به خودی خود تا چند سال به عمر مفید Shure SRH1540 میافزاید، وجود یک جفت ایرپد یدک در جعبه آن است. انتظار داریم که در صورت استفاده روزانه، ایرپدها تا سه-چهار سال قابل استفاده باقی بمانند و از ضخامت کافی برخوردار باشند؛ اما اگر عمر ایرپدهای نصبشده بر روی هدفون تمام شد نیز میتوان بهراحتی و در عرض چند دقیقه، ایرپدهای مستعمل را با ایرپدهای یدکی موجود در جعبه عوض کرد.
اکنون به نقطه قوت اصلی SRH1540 یعنی کیفیت صدای آن میرسیم. SRH1540 توانایی تولید بیسی بسیار عمیق و بدون اغراق را دارد؛ امری که خصوصاً در هدفونهای پشت بسته بهسختی یافت میشود. صداهای محدوده فرکانسی میدرنج و تربل نیز بسیار طبیعی، شفاف، دقیق و با جزئیات بالا بازتولید میشوند. اگر بخواهیم ماهیت صوتی این هدفون را توصیف کنیم، باید بگوییم که با صدایی دقیق و سرد اما طبیعی سر و کار داریم. سانداستیج و ایمجینگ Shure SRH1540، وسعت و دقتی بیشتر از یک هدفون پشت بسته دارد و در آن خبری از مشکلات معمول مدلهای پشت بسته مانند رزونانسهای ناخواسته نیست. به عقیده ما، این هدفون همهفنحریف، بهترین مدل پشت بسته موجود در بازار برای میکس و مستر است و با داشتن آن در استودیوی خود، به هیچ هدفون دیگری نیاز نخواهید داشت.
امپدانس SRH1540 معادل ۴۳ اهم است و میتوان با اتصال آن به منابع صوتی معمولی نیز کیفیتی قابل قبول را دریافت کرد؛ اما پیشنهاد میکنیم برای تجربه کیفیت صدای واقعی این هدفون، آن را به یک دک/امپ یا کارت صدای حرفهای وصل کنید. همانطور که گفتیم، SRH1540 به نظر ما هدفونی بینقص برای آهنگسازی است؛ اما اگر به یک هدفون پشت باز با صدای بسیار دقیق نیاز دارید، Sennheiser HD600 را به شما پیشنهاد میکنیم.
اگر SRH1540 یکی از بهترین هدفونهای پشت بسته استودیویی زیر ۱۰۰۰ دلار است، HD 600 را نیز میتوان یکی از بهترین هدفونهای پشت باز استودیویی در این بازه قیمتی دانست. در حقیقت بهتر است بگوییم که اگر به ایزولیشن هدفونهای پشت بسته نیاز ندارید، HD600 میتواند آخرین هدفونی باشد که شما برای مصارف حرفهای تهیه میکنید (مگر اینکه بخواهید به سراغ مدلهای بسیار گرانقیمتی چون Audeze LCD-MX4 و Focal Clear MG Professional بروید).
HD600 از یک بدنه پلاستیکی منعطف و مستحکم و هدبند فلزی بهرهمند است که میتوان به وسیله دست و بدون نیاز به ابزار، تمامی اجزای آن را از یکدیگر جدا کرد و در صورت نیاز، هر بخش از هدفون، حتی درایور را به آسانی تعویض کرد. به همین دلیل میتوان این مدل را یکی از قابل اطمینانترین و بادوامترین هدفونهای دنیا دانست.
وزن HD600 به نسبت اندازهاش بسیار رضایتبخش است. این امر در کنار ایرپدهای بسیار نرم و پدهای ضخیم هدبند، باعث راحتی بسیار بالای هدفون حتی در استفادههای طولانیمدت میشود.
به لطف درایورهای بینظیر و طراحی پشت باز این هدفون، کاربر میتواند عمق، دقت و وسعت صدایی را تجربه کند که در کمتر هدفونی قابل دستیابی است. صدای Sennheiser HD600 را میتوان یکی از طبیعیترین و خنثیترین صداهای تولیدشده توسط یک هدفون دانست و تونالیته آن بیرقیب است. فرکانسهای بیس با دقت و سرعت بسیار بالایی تولید میشوند و هیچ اعوجاجی در آنها شنیده نمیشود. عملکرد این هدفون در میدرنج و خصوصاً محدوده آپر میدرنج (قسمت بالای دامنه میانی)، یکی از نقاط قوت اصلی آن است. صداهای این محدوده فرکانسی به طبیعیترین حالت ممکن و با دقت و جزئیاتی کمنظیر به گوش میرسند.
در بخش تربل نیز با عملکردی بسیار خنثی، دقیق و در عین حال ملایم مواجه هستیم که تفاوتی اساسی با بسیاری از هدفونهای مانیتورینگ دیگر، خصوصاً هدفونهای بیرداینامیک دارد. در حالی که تربل هدفونهای بیرداینامیک کمی اغراقشده است تا کاربر متوجه جزئیات بیشتری شود، HD600 همان جزئیات را با ملایمت و رویکردی طبیعیتر به نمایش میگذارد. این امر باعث میشود که کاربر بتواند علاوه بر درک کامل ایرادات جزئی موسیقی، تا ساعتها بدون خسته شدن گوشهایش از هدفون استفاده کند.
سانداستیج HD600 وسعتی نسبتاً کم اما دقتی بسیار بالا دارد. عملکرد این هدفون در بخش ایمجینگ و تفکیک نیز بسیار خوب است و تمامی سازها فضای منحصر به خود را دارند.
در نهایت، اگر از ما بخواهید که بهترین هدفون برای میکس و مسترینگ و در کل ساخت موسیقی را به شما معرفی کنیم، جواب ما بدون شک Sennheiser HD600 خواهد بود. صدای فوقالعاده دقیق و طبیعی، ماهیت صوتی بسیار خنثی، راحتی بسیار بالا، کیفیت ساخت بینقص و تعمیرپذیری استثنایی، این هدفون را به یک ابزار بینظیر و قابل اعتماد بدل کردهاند.
HD600 امپدانسی ۳۰۰ اهمی دارد و برای درایو بهینه، به یک کارت صدا، امپلیفایر هدفون یا پلیر قدرتمند نیاز دارد.
بدنه نسخه قدیمی این هدفون که در ایرلند ساخته میشد، از یک طرح خاص به نام Marble Finish (به معنای طرح مرمری) برخوردار بود و همراه با یک هارد کیس مستحکم عرضه میشد؛ اما بهتازگی سنهایزر با توقف تولید نسخه اولیه، نسخه جدیدی از این هدفون را به بازار عرضه کرده است که در کشور رومانی تولید میشود و ظاهری مدرنتر دارد. در جعبه نسخه جدید فقط یک کابل و یک تبدیل جک ۳٫۵ میلیمتری به ۶٫۳ میلیمتری وجود دارد. لازم به ذکر است که کیفیت ساخت و عملکرد صوتی این دو نسخه کوچکترین تفاوتی با یکدیگر ندارد و تفاوت میان آنها تنها در بخش ظاهر و بستهبندی خلاصه میشود.
این بود فهرستی از هدفونهای استودیویی منتخب ما؛ هدفونهایی که بالاترین سطح کیفی ممکن در ازای هزینه پرداختی را ارائه میکنند و بهترین خرید در بازه قیمتی خود محسوب میشوند. هدفون استودیویی محبوب شما چه مدلی است؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر مخاطبان در میان بگذارید.
۳۰ نظرات
چرا ۱۹۹۰ موجود نمیکنید؟؟؟؟؟؟ الان کلی وقت هست که دنبالشم یخورده تخفیف هم بدید بخرمش
درود بر دوست گرامی،
متاسفانه زمان موجودی هر کالایی با نمایندگی واردکنندهی آن است و ما نیز همانند شما از زمان دقیق موجودی کالا بی اطلاعیم.
با سپاس از شما
سلام دوستان، ممنون از این مطلب عالی ولی یک هدفون عالی را جا انداختید که البته موجود ندارید. Focal SPIRIT PROFESSIONAL جسارت نباشه ولی چون ندارید دلیل نمیشه در موردش صحبت نکنید.
درود خواستم بدونم هدفون beats studio 3 برای ضبط و میکس و مستر و کلا استدیو مناسب است!؟
وقت بخیر،
خیر، هدفون اشارهشده به هیچ وجه برای کاربریهای مورد نظر مناسب نیست. بهتر است یک هدفون مانیتورینگ باکیفیت مانند Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohms تهیه کنید که از صدای بسیار دقیقتر، شفافتر، فلتتر و تفکیکشدهتر و کیفیت ساخت بالاتر برخوردار است.
موفق باشید.
سلام
من باید به یک آهنگ در دراز مدت یعنی حدود چند ماه گوش کنم که از طریق تآثیر بر روی ضمیر ناخودآگاهم به درمانم کمک کنه و باید از یک هد فن ۳۲ اهم (ohm)استفاده کنم . ممکنه راهنماییم کنید چی بخرم؟ و چون باید روزانه تا چند ماه انرژی و وقت بزارم و هد فن های خیلی خوب هم بالای چند ملیون هستن ولی من قیمت مناسب می خوام.خودم یه موبایل سامسونگ J5 دارم که از هندزفری خودش دارم استفاده می کنم.
برای پاسختون لحظه شماری می کنم .
وقت بخیر،
متأسفانه در مورد کاربری اشارهشده، تخصصی نداریم و بهتر است در این مورد با یک فرد متخصص مشورت کنید. اما اگر کیفیت صدا و ۳۲ اهمی بودن هدفون را ملاک قرار دهیم، ایرفون ۱MORE Stylish Dual-Dynamic Driver و هدفونهای AKG K72 و AKG K52 گزینههای خوبی هستند. در میان این سه مدل، K72 از بهترین کیفیت صدا و کیفیت ساخت برخوردار است و قیمت آن نیز بالاتر است.
موفق باشید.
سلام، مقاله عالی بود ، یه سوال داشتم، برای گوش دادن به موسیقی و میکس و مسترینگ بدون داشتن اینترفیس مثل کارت صدا و اسپیکر مانیتورینگ میتونم از این هدفون های استدیویی استفاده کنم ؟ (افت کیفیت قابل توجهی نداشته باشه)
وقت بخیر،
از اینکه این مقاله مورد رضایت شما قرار گرفته است، بسیار خوشحالیم. برخی از هدفونهای مانیتورینگ (بهخصوص مدلهای اقتصادیتر مانند AKG K92 و Audio-Technica ATH-M20x و …)، بدون وجود یک کارت صدا یا امپ نیز کیفیت خوبی ارائه میدهند و میتوان با دستگاههای پخش معمولی مانند لپتاپ، گوشی، تلویزیون و … نیز کیفیت مناسبی از آنها دریافت کرد؛ اما برخی دیگر مانند سری DT شرکت بیرداینامیک (DT 770 و DT 880 و …) حتماً به کارت صدا یا امپ نیاز دارند. اغلب حرفهایها بر این باورند که برای میکس و مسترینگ، بهتر است از یک جفت اسپیکر مانیتورینگ استفاده شود؛ زیرا نتیجه نهایی، واقعیتر خواهد شد و اشکالات کمتری خواهد داشت. اما خرید اسپیکر مانیتورینگ برای همه کاربران مقدور نیست و این اسپیکرها در اتاقهایی با وضعیت آکوستیک نامطلوب، صدای دقیقی ارائه نخواهند کرد. این موارد موجب شده که برخی از کاربران به استفاده از هدفون روی بیاورند و حداقل تا زمانی که بتوانند یک جفت اسپیکر مانیتورینگ باکیفیت بخرند و وضعیت اتاق خود را بهبود دهند، از آن استفاده کنند. اما در مورد کارت صدا باید بگوییم که وجود آن ضروریتر از اسپیکر است و احتمالاً نمیتوانید بدون وجود آن به کار حرفهای یا نیمهحرفهای بپردازید.
موفق باشید.
خیلی ممنون از پاسخگویی سریع.
درود. همه گزینهها خیلی عالی و نسبت به قیمتشون ارزنده هستن. مدل Shure – SRH240a هم میتونست تو لیست جا داشته باشه. اگه ممکنه برای اون هم یک ریویو کوتاه بنویسید.
سلام وقت بخیر من یک هدفون سونی مدل mdr_xd200 دارم و اطلاعی از مانیتورینگ بودنش ندارم ولی حس میکنم صداش فلت هست میخواستم نظرتون بدونم با این هدفون میشه کار های میکس و مستر انجام داد یا باید برای خرید یک هدفون مانیتورینگ دیگه هزینه کنم؟ امپدانسش ۷۰ اهم و پاسخ فرکانسش ۱۰ هزتر تا ۲۲کیلو هرتز
وقت بخیر،
هدفون مورد نظر جزو هدفونهای مانیتورینگ محسوب نمیشود. پیشنهاد میکنیم که برای کار حرفهای، یک هدفون مانیتورینگ باکیفیت مانند Audio-Technica ATH-M40x را تهیه کنید. در میان گزینههای اقتصادیتر نیز Shure SRH240A و Audio-Technica ATH-M20x را مد نظر داشته باشید.
موفق باشید.
سلام می خواستم بدونم برای آهنگسازی و میکس و مستر هدفون های جداگونه ای هست یا با یک هدفون مانیتورینگ میشه هردو کار رو به خوبی انجام داد؟
مرسی
وقت بخیر،
در شرایط ایدهآل بهتر است که برای ضبط صدا از یک هدفون مانیتورینگ پشت بسته استفاده شود و برای میکس و مسترینگ از یک هدفون استودیویی پشت باز (یا نیمه باز) بهره گرفته شود. مدلهای پشت باز از صدای دقیقتر و طبیعیتر و نزدیکتر به اسپیکر برخوردار هستند؛ اما نشتی صدای زیاد و ایزولیشن کمی دارند و برای ضبط صدا مناسب نیستند. اگر بودجه کاربر محدود باشد، میتواند یک مدل پشت بسته باکیفیت تهیه کند و برای تمام کاربریهای مورد نظر از آن استفاده کند.
موفق باشید.
سلام آیا هدفون استودیویی برای کاربر عادی و استفاده روزانه مناسبه؟اگر هست چه نوعی؟(بسته/باز/نیمه باز)
وقت بخیر،
اولویت در هدفونهای استودیویی، دقت و وضوح صداست؛ در نتیجه، اگر به صدایی دقیق، فلت، شفاف و کنترلشده نیاز دارید، هدفونهای استودیویی گزینههای بسیار خوبی هستند. انتخاب از میان هدفونهای پشت باز و پشت بسته، به سلیقه، خواستهها و شرایط شما بازمیگردد. هدفونهای پشت باز (و نیمهباز) از صدای طبیعیتر و وسیعتری برخوردار هستند، اما ایزولیشن بسیار کم و نشتی صدای زیادی دارند. بهطور کلی، اگر در محیطی آرام و شخصی به موسیقی گوش میکنید، پیشنهاد ما انتخاب یک هدفون پشت باز است.
برای دریافت مشاورهی دقیقتر میتوانید از طریق شماره تلفن ۸۶۰۸۱۴۳۸ با کارشناسان ما تماس بگیرید.
موفق باشید.
با سلام ممنون از مقاله خوبتون.
من گیتار الکتریک میزنم میخواستم بدونم AKG K92 مناسبه برای اتصال به امپلی فایر و صدا بیرون نمیره؟
وقت بخیر،
۱- برای کاربری شما، K92 انتخاب مناسبی است؛ اما کیفیت Audio-Technica ATH-M20x بالاتر است. در رنج بالاتر، Audio-Technica ATH-M40x را مد نظر داشته باشید. ۲- نشتی صدا در ولومهای متوسط رو به بالا یک امر اجتنابناپذیر است و کمابیش در تمام هدفونها رخ میدهد.
موفق باشید.
سلام
من واسه استدیو رکورد و میکس مسترینگ یک هدفون میخواستم و اینکه آیا هدفون jbl live 660nc مناسب هست یا نه
وقت بخیر،
برای کاربری مورد نظر بهتر است از یک هدفون استودیویی با صدای دقیقتر استفاده کنید و JBL Live 660NC گزینه چندان مناسبی نیست. شما میتوانید فهرست هدفونهای مانیتورینگ موجود در ایران هدفون را در این صفحه مشاهده کنید.
موفق باشید.
سلام من برای صدا برداری زنده و استفاده روزانه یه هدفون استودیویی میخواستم که زود خراب نشه ، پشت بسته باشه ، صدای تفکیک شده داشته باشه دقت بالا، قیمتشم در حد معقول باشه خیلی گرون نباشه ممنون میشم چند نمونه بهم معرفی کنید
وقت بخیر،
اگر هدفون را به یک دستگاه حرفهای با خروجی هدفون قدرتمند متصل میکنید، Sennheiser HD 280 Pro New انتخاب خوبی است. در رنج بالاتر، Sennheiser HD 25 نیز یک گزینه استاندارد برای صدابرداری است.
موفق باشید.
سلام
ببخشید چرا هدفون m40x که کیفیت عالی داره در لیست شما نیست؟
وقت بخیر،
در شایستگی M40x برای حضور در این فهرست هیچ شکی وجود ندارد. اما در تهیه این مطلب، به موجودی محصولات در بازار نیز توجه شده است و در زمان نگارش آن، هدفون M40x در بازار موجود نبود. به همین دلیل، این مدل در این فهرست جای نگرفته است.
موفق باشید.
سلام پس چرا Dt 990 رو نزاشتین
مقاله خیلی خوبی بود، قبل از خوندن میدونستم که قطعا DT 770 جزو این لیست هست و همینطور بود، قطعاً این هدفون یکی از شاهکار های صنعت موسیقی بوده و خواهد بود
با درود نظر شما راجبه هدفون های بالا رده سونی xm5 و سری های es و تاپ لول سونی رو میخواستم بدونم برای کار های حرفه ای هدفون مانیتورینگ
وقت بخیر،
هیچیک از گزینههای اشارهشده برای کار استودیویی طراحی نشدهاند و برای کاربریهایی چون میکس و مسترینگ مناسب نیستند. پیشنهاد میکنیم برای این منظور، یک هدفون استودیویی پشت باز مانند Beyerdynamic DT 880 PRO یا Sennheiser HD 400 PRO را انتخاب کنید. از میان مدلهای پشت بسته نیز هدفونهایی چون Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohms و Shure SRH840 مناسب هستند.
موفق باشید.
باسلام ببخشید برای ساز کیبورد (ارنجرkorg) چه هدفونی پیشنهاد میدید تا رنج قیمت ۱۵میلیون؟؟