احتمالاً شما نیز هنگام مطالعه مشخصات فنی یک هدفون، به عباراتی نظیر ۷.۱، Surround Sound ،۳D Sound یا Spatial Audio برخوردهاید؛ اما شاید ندانید این اسامی دقیقاً در هدفون مورد نظر به چه معنا هستند و تفاوت آنها با یکدیگر چیست. شاید هم هدفونی از این نوع در اختیار دارید، اما از روش کار فناوری صدای فراگیر در آن اطلاع ندارید.
تمامی عبارات بالا، بیانگر برخورداری هدفون از فناوری صدای فراگیر هستند. اما این فناوری امروزه و بسته به شرکت سازنده، به چندین و چند نحوه مختلف در هدفون تعبیه میشود و به مرور زمان، شاهد پیشرفتهایی بسیار مهم بوده است.
در این مقاله، قصد داریم تا نگاهی اجمالی به تاریخچه فناوری صدای فراگیر داشته باشیم و انواعی از آن که امروزه در هدفونها به کار میروند را نیز مورد بررسی قرار دهیم.
تولد فناوری صدای فراگیر در سینماها
فناوری صدای فراگیر نخست با این هدف متولد شد که بر هیجان تماشای فیلم بیفزاید و تجربه آن را از مرز صفحه نمایش فراتر ببرد. این فناوری در چند سال اخیر در انواع لوازم دیجیتال شخصی همانند تلفن همراه و هدفونها بهوفور دیده میشود؛ اما اختراع آن و شروع استفاده از آن در سینماها، به چندین سال قبل بازمیگردد.
گفته میشود که شرکت Walt Disney، اولین شرکتی بود که بهصورت رسمی و تجاری از فناوری صدای فراگیر بهرهبرداری کرد. این شرکت معظم فیلمسازی، در سال ۱۹۴۰ و همزمان با اکران فیلم انیمیشنی انقلابی خود با نام Fantasia، از یک سیستم صوتی چندکانال به نام Fantasound نیز پرده برداشت که قرار بود پخش صدای فیلم Fantasia در سینماها به عهده آن باشد. این سیستم صوتی نوآورانه، از ۵۴ بلندگوی مختلف تشکیل شده بود و گفته میشود که صدایی خارقالعاده تولید میکرد؛ اما قیمت بالا و پیچیدگی بیشازحد آن، باعث شد تا تنها در دو سینما بهصورت کامل نصب شود. همین عوامل نیز موجب شد که فناوری صدای فراگیر تا سالها یک فناوری غیرمعمول و کممحبوبیت باقی بماند و با رسیدن به دهه شصت میلادی، بهطور کلی از یاد همگان برود.
اما بیش از یک دهه بعد و در سال ۱۹۷۶، شرکت Dolby از یک فناوری جدید با نام Dolby Stereo پرده برداشت که صدای فراگیر را در قالب سامانهای سادهتر و موثرتر ارائه میکرد. این سیستم یک سال پس از معرفی و با اکران بسیار موفق فیلم جنگ ستارگان (Star Wars)، به بهترین نحو به نمایش گذاشته شد و به شهرتی بسیار در میان فیلمسازان، صاحبان سینما و حتی افراد عادی دست یافت. این موفقیت، راه را برای توسعه فناوری صدای فراگیر توسط شرکت دالبی در سالها و دهههای آتی هموار کرد.
در دهههای هشتاد و نود میلادی، شرکت Dolby با رونمایی از فناوریهای Dolby SR و بعدها Dolby Digital ،Surround EX نسخههایی جدید و پیشرفتهتر از فناوری صدای فراگیر خود را به بازار عرضه کرد که با برخورداری از کانالهای صوتی بیشتر، تجربهای هیجانانگیزتر و طبیعیتری از صدای محیط فیلم را ارائه میکردند. عملکرد عالی این فناوریها در کنار قیمت مناسب و سادگی نصب آنها، باعث شده بود تا بتوان صدای آنها را تقریباً در تمامی سینماهای دنیا شنید. این استقبال فوقالعاده از فناوری صدای فراگیر دالبی، باعث شد تا یک انقلاب در صنعت ضبط و تولید صدای فیلم رخ دهد.
موفقیت شرکت دالبی در عرضه فناوری صدای فراگیر به بازار و تأثیر آن بر روی دنیای صوت، باعث شد تا شرکتهای دیگر همچون Digital Theater Systems (DTS) و Sony نیز با ابداع فناوریهایی متفاوت و انحصاری در رابطه با صدای فراگیر، بهطور رسمی وارد این بازار شده و به رقبای دالبی تبدیل شوند.
چندین سال بعد و در سال ۲۰۱۲، شرکت دالبی از یک فناوری جدید با نام Dolby Atmos رونمایی کرد. این فناوری میتوانست با به کارگیری اسپیکرهایی نصبشده در سقف سالن سینما، اصواتی در ارتفاع و محوری عمودی را شبیهسازی و بازتولید کند.
شرکت DTS نیز در پاسخی به این محصول، در اوایل سال ۲۰۱۵، از یک فناوری مشابه موسوم به DTS:X پرده برداشت.
فناوری صدای فراگیر در خانه
در دهه هفتاد میلادی، برخی از شرکتها تلاش داشتند تا صدای چهارکانال یا quadraphonic را در محصولات صوتی خانگی ارائه کنند؛ اما این محصولات ، هیچوقت محبوبیت لازم را کسب نکردند و تنها تعدادی انگشتشمار از آنها به خانهها راه یافتند.
چند سال بعد و در سال ۱۹۸۲، شرکت دالبی از فناوری صدای فراگیر سهکانال خود با هدف استفاده در سیستمهای صوتی خانگی پرده برداشت و برای باری دیگر، موفقیتی استثنایی را برای خود رقم زد. میتوان گفت که با معرفی این فناوری، صدای فراگیر رسماً آرامآرام به خانهها راه پیدا کرد و اسپیکرهای بهرهمند از این فناوری، به وسیلهای عادی در خانه تبدیل شدند. البته که در سالهای نخست رونمایی از این فناوری، سیستمهای صوتی مجهز به آن قیمتی بالا داشتند و تنها ثروتمندان توانایی خرید آنها را داشتند؛ اما با گذشت زمان، قیمت این محصولات شیبی نزولی به خود گرفت و باعث شد تا دسترسی تمامی افراد به آنها ممکن شود.
پنج سال بعد و در سال ۱۹۸۷، دالبی از فناوری جدیدی موسوم به Dolby Pro Logic رونمایی کرد که با بهکارگیری یک کانال صوتی بیشتر از نسل قبلی خود، یعنی در مجموع چهار کانال، صدای فراگیر قدرتمندتر و باکیفیتتری را ارائه میکرد.
در سال ۱۹۹۵ و پس از انقلاب دیجیتال در دنیای فناوری، شرکت دالبی نیز از یک سیستم صدای فراگیر جدید بر پایه فناوری دیجیتال موسوم به Dolby Digital رونمایی کرد که همانند سیستم صدای فراگیر سینمایی این شرکت در آن زمان، از ترکیب ۵.۱ کانال برخوردار بود. یک سال بعد، شرکت DTS نیز از یک سیستم ۵.۱ کانال دیجیتال پردهبرداری کرد تا از رقابت با رقیب اصلی خود، یعنی دالبی جا نماند.
بعدها، دو شرکت دالبی و DTS از سیستمهایی پیشرفتهتر موسوم به Dolby Digital EX و DTS-ES رونمایی کردند که توانایی بازتولید صدا در ترکیب ۶.۱ و ۷.۱ کانال را داشتند. این دو سیستم، اولین سیستمهای صدای فراگیر خانگی بودند که دو کانال صوتی پشتی را ارائه میکردند.
امروزه، جدیدترین فناوری صدای فراگیر دالبی یعنی Atmos، با ترکیبهای اسپیکر ۵.۱ و ۷.۱ کانال نیز سازگاری کامل دارد. این امر بدین معناست که برای مثال، یک سیستم صوتی دالبی اتموس ۷.۱.۴ کانال، در واقع یک سیستم ۷.۱ کانال با ۴ بلندگوی بالاسری یا بلندگوهای عادی پشتیبان از فناوری Dolby Atmos است.
آیا دستیابی به صدای فراگیر در هدفون ممکن است؟
ما تنها دو گوش داریم؛ اما میتوانیم جهت اصواتی که به گوشهای ما برخورد میکنند را با دقتی نسبتاً بالا و بدون نیاز به چرخاندن سرمان درک کنیم. آیا تا کنون با خود فکر کردهاید که این امر چگونه ممکن است؟
سر، گوش و حتی شانههای ما، تأثیری مهم بر روی امواج صوت ورودی به گوش ما میگذارند. این پدیده، HRTF یا Head Related Transfer Function نامیده میشود.
تعاملات فیزیکی امواج صوت با بدن ما، موجب تغییر شدت، زمان و روابط فازی میان فرکانسهای مختلف صدایی میشود که به گوش ما میرسد.
مغز ما به کمک الگوریتمهایی عصبی خود، تأثیراتی که بدن ما بر روی موج صوتی گذاشته است را رمزگشایی میکند و به این نحو، جهت و فاصله صدا را تشخیص میدهد.
اگر میکروفونهایی کوچک درون گوشهای خود بگذارید و با استفاده از آنها، صدای اطراف را ضبط کنید، داده HRTF منحصربهفرد شما نیز همراه با آن ضبط میشود و با شنیدن صدای ضبطشده، خود را در فضای آن تصور خواهید کرد. در واقع، این عمل، باعث حاصل شدن یک ضبط بهشکل binaural مختص به شما میشود و با شنیدن آن با هدفون، صدایی کاملاً فراگیر و طبیعی را تجربه خواهید کرد.
این روش سالهاست که توسط مهندسین ضبط استفاده میشود و نتیجه آن حتی با استفاده از شبیهسازهای سر و شانه انسان نیز خارقالعاده است. امروزه، برخی از شرکتهای سازنده تجهیزات ضبط، مانکنهایی بهشکل سر و شانه انسان را تولید میکنند که میتوان با قراردهی میکروفون درون سر آنها، صدا را بهصورت binaural ضبط کرد و تاثیر مذکور را شبیهسازی کرد. شنیدن فایلهای ضبطشده با این روش، شما را دقیقاً در فضای ضبط قرار میدهد و میتوانید تنها با دو کانال صوتی هدفون، صدایی کاملاً فراگیر را تجربه کنید.
این روش ضبط صدا را میتوان قدیمیترین شکل صدای فراگیر دانست؛ اما امروز نیز بسیاری از مختصصین آن را بهترین و موثرترین راه برای تجربه صدای فراگیر در یک هدفون یا ایرفون میدانند. حتی برخی از محصولات اخیر عرضهشده توسط شرکتهای معتبر سازنده هدفون همانند سنهایزر (Sennheiser)، از شکلی از این فناوری برخوردارند و فایلهای صوتی عادی را با استفاده از داده فیزیکی بدن کاربر، بهشکل فایلهای باینورال پخش میکنند.
تفاوت میان صدای فراگیر حقیقی و مجازی در هدفون چیست؟
امروزه بسیاری از فیلمها و بازیها، از صدای فراگیر با بیش از دو کانال صوتی برخوردارند که با هدف پخش در یک سیستم صوتی با فناوری صدای فراگیر در یک فضای بزرگ طراحی شده است.
اما برخی از سازندگان هدفونها نیز روشهایی مختلف را برای پخش صحیح صدای این دسته از بازیها و فیلمها در هدفون ابداع کردهاند که به دو دسته کلی تقسیم میشود:
روش سختافزاری
شبیهسازی صدای فراگیر بهصورت سختافزاری در هدفون، نیازمند تعبیه چند درایور مختلف در هر یک از ایرکاپهای آن است. این درایورها باید بهگونهای در ایرکاپ چیده شوند که موقعیت ایدهآل بلندگوهای یک سیستم صوتی حقیقی با فناوری صدای فراگیر را شبیهسازی کنند. هر یک از این درایورها در این نوع از هدفونها، معمولاً وظیفه تولید یکی از کانالهای صوتی صدای فراگیر را دارند.
هدفونهای مجهز به سیستم صدای فراگیر بهصورت سختافزاری، امروزه کمتر در بازار دیده میشوند و هدفونهایی بهرهمند از سیستم صدای فراگیر بهصورت دیجیتال جایگزین آنها شدهاند.
روش نرمافزاری
در روش نرمافزاری، پردازشهایی مجازی و دیجیتال بهصورت داخلی به کمک یک DSP یا بهصورت خارجی و از طریق یک اپلیکیشن بر روی سیگنال ورودی به هدفون صورت میگیرد که عملکرد یک سیستم صوتی فراگیر را بر روی آن شبیهسازی میکند. در این حالت، هدفون معمولاً از لحاظ سختافزاری کاملاً شبیه به یک هدفون عادی است و از یک درایور در هر ایرکاپ خود برخوردار است.
تعبیه سیستم صدای فراگیر بهصورت سختافزاری بر روی یک هدفون، کاری بسیار پیچیده است که تا به امروز، بهشکلی بینقص و کاربردی توسط هیچ شرکت سازندهای انجام نشده است و تنها منجر به افزایش اندازه، وزن و قیمت هدفون میشود. اما از طرفی، مزیت پیادهسازی این سیستم بهصورت سختافزاری بر روی هدفون، عدم نیاز به پردازش سیگنال نرمافزاری پیچیده است. در مقابل، هدفونهای مجهز به شکل نرمافزاری فناوری صدای فراگیر، طراحی ساده، همانند یک هدفون استاندارد و عادی دارند و جادوی صدای فراگیر، در پردازنده سیگنال قدرتمند و برنامهریزی نرمافزاری پیچیده آنها نهفته است.
امروزه و با پیشرفت فناوری پردازندههای سیگنال و نرمافزارها، فناوری صدای فراگیر نرمافزاری نیز شاهد پیشرفتی شگفتانگیز بوده است و هدفونهایی که از این فناوری برخوردارند، میتوانند صدای فراگیر را بهشکلی میخکوبکننده به کاربر ارائه کنند. برخی از این هدفونها، از قابلیت تشخیص حرکت سر کاربر نیز برخوردار هستند و با استفاده از آن، میتوانند موقعیت اسپیکرها در اطراف کاربر را شبیهسازی و تجربه شنیداری او را به استفاده از یک سیستم صوتی فراگیر حقیقی بسیار نزدیک کنند. اما هدفونهایی که از این فناوری برخوردارند، معمولاً قیمتی بالا دارند. البته که شکل ساده و عادی فناوری صدای فراگیر دیجیتال در بسیاری از هدفونها و هدستهای خانگی و گیمینگ مقرونبهصرفه نیز وجود دارد.
همانطور که گفته شد، عملکرد فوقالعاده DSPهای مدرن و نرمافزارهای شبیهسازی صدای فراگیر، هدفونهای مجهز بهشکل سختافزاری فناوری صدای فراگیر را تا حد زیادی به محصولاتی منسوخ و قدیمی تبدیل کرده است.
امروزه، شرکتهای بسیاری وارد بازار هدفونهای مجهز به فناوری صدای فراگیر یا Spatial Audio شدهاند و هر کدام، نسخهای ویژه و انحصاری از شکل دیجیتال این فناوری را در محصولات خود به کار میگیرند.
موثرترین و مشهورترین انواع صدای فراگیر دیجیتال در هدفون
همانطور که گفته شد، امروزه تقریباً هر شرکت سازنده هدفون، استانداردی انحصاری برای صدای فراگیر ابداع کرده است و آن را در محصولات خود به کار میگیرد. اما این استانداردها، همگی در هسته خود کارکردی مشابه دارند و تنها در جزئیات متفاوت هستند.
تمامی انواع فناوری صدای فراگیر دیجیتال در هدفون، سیگنال را بهصورت زنده دریافت کرده، آن را برای پخش در هدفون بهینهسازی میکنند و پس از افزودن افکتهایی ویژه به آن، سیگنال را به دو کانال صوتی هدفون ارسال میکنند.
نحوه انجام این پردازش اما بسته به استاندارد مورد استفاده در هر هدفون و شرکت سازنده آن متفاوت است.
در برخی از هدفونها، این پردازش سیگنال در یک نرمافزار در دستگاه میزبان همانند کامپیوتر یا کنسولهای بازی صورت میگیرد و در برخی دیگر از هدفونها نیز این فرایند درون خود هدفون و با کمک نرمافزار و DSP داخلی آن انجام میشود. برخی دیگر از شرکتهای سازنده هدستهای گیمینگ همانند Epos نیز کارت صداهایی ویژه طراحی کردهاند که فناوری Spatial Audio را ارائه میکنند و با اتصال هدفونهای پشتیبان به آنها، میتوان صدای فراگیر را تجربه کرد.
در ادامه، چندی از مشهورترین استانداردهای دیجیتال صدای فراگیر در هدفون را بررسی خواهیم کرد.
Dolby Atmos for Headphones
استاندارد صدای فراگیر Dolby Atmos for Headphones را میتوان مشهورترین و پراستفادهترین استاندارد از این فناوری در بازار امروز دانست. این استاندارد بهصورت پیشفرض بر روی دستگاههای Xbox Series S/X ،Xbox One ،PC و بسیاری از تلفنهای همراه هوشمند وجود دارد.
این استاندارد با بهکارگیری پردازش سیگنال دیجیتال، داده صوتی Atmos را دریافت و آن را به یک سیگنال خروجی استریو و binaural با افکت مجازی ۳۶۰ درجه تبدیل کرده و به دو درایور هدفون ارسال میکند.
در مقایسه با استانداردهای صدای فراگیر پیشین شرکت دالبی برای هدفون، Dolby Atmos for Headphones یک فناوری بسیار موثرتر و پیشرفتهتر است و میتواند چندین کانال صوتی را با کیفیتی بسیار خوب، به یک سیگنال استریوی فراگیر تبدیل کند.
شایان ذکر است که این سیستم با تمامی هدفونها قابل استفاده است.
DTS Headphone:X
Headphone:X نیز یکی دیگر از سیستمهای صدای فراگیر هدفون بر پایه پخشکننده است که عملکردی بسیار خوب دارد و میتوان آن را رقیبی مستقیم برای Dolby Atmos for Headphones دانست.
این سیستم علاوه بر توانایی ارائه تجربهای شبیه به تماشای فیلم با استفاده از سیستم سینمای خانگی، میتواند صدای فراگیر بازیهای کامپیوتری را نیز برای پخش در هدفون تبدیل و بهینهسازی کند و تجربه بازی بسیار جذابی را نیز برای کاربر رقم بزند.
DTS Headphone:X نیز همانند Dolby Atmos for Headphones، بر روی تمامی هدفونها قابل اعمال است.
Creative Super X-Fi
شرکت کریتیو، سیستم صدای فراگیر خود موسوم به Super X-Fi را هولوگرافی صوتی مخصوص هدفون میخواند. این سیستم که الگوریتمها و تکنیکهایی بسیار پیچیده و متفاوت را برای ارائه صدای فراگیر به کار میگیرد، روش راهاندازی جالبی نیز دارد. برای شروع استفاده از Creative Super X-Fi، نخست باید سه عکس از صورت و گوشهای خود بگیرید تا این سیستم با محاسبه شکل آنها، پروفایلی ویژه برای شما تشکیل دهد و عملکرد خود را با شکل گوشهای شما تطبیق دهد. Super X-Fi در یکی از دک/امپهای پرتابل شرکت Creative و چند هدفون از این شرکت تعبیه شده است و میتوان با خریداری آنها، به این فناوری دسترسی داشت.
Windows Sonic
اگر کاربر ویندوز ۱۰ یا ۱۱ هستید، احتمالاً تا کنون نمیدانستید که شرکت مایکروسافت در این دو سیستم عامل، یک سیستم صدای فراگیر مجازی نیز تعبیه کرده است. برای دسترسی به این قابلیت و فعالسازی آن در کامپیوتر خود، کافیست تا به بخش تنظیمات صوتی آن بروید و وارد بخش Windows Sonic for Headphones شوید. حتی اگر بازی یا فیلم مورد نظر شما از این قابلیت یا در کل صدای فراگیر پشتیبانی نکند نیز با فعالسازی Windows Sonic، صدای آن بهشکلی فراگیرتر پخش میشود و میتوانید تجربه صوتی بهتری را از آن کسب کنید.
Apple Spatial Audio
یکی از مشهورترین سیستمهای صدای فراگیر در هدفون را میتوان Spatial Audio از شرکت Apple دانست.
این سیستم تنها منحصر به تعدادی محدود از محصولات صوتی اپل است و از نسخه چهاردهم سیستم عامل iOS در دسترس کاربران قرار گرفته است. اگر یک ایرفون AirPods ،AirPods Pro ،Beats Fit Pro یا هدفون AirPods Max شرکت اپل را در اختیار دارید، میتوانید با اتصال آن به یک تلفن همراه مجهز به iOS 14 یا بالاتر، صدا را با استفاده از فناوری Spatial Audio بهصورت فراگیر تجربه کنید.
اما مهمترین ویژگی Spatial Audio شرکت اپل که آن را از رقبایش متمایز میسازد، پایش زاویه سر و تغییر صدا با توجه به آن است که باعث میشود تجربهای بسیار حقیقی و کاملاً شبیه به شنیدن صدای فیلم و موسیقی در یک اتاق با سیستم صوتی فراگیر حاصل شود.
با توجه به همین ویژگی، میتوان گفت که این سیستم، در حال حاضر یکی از پیشرفتهترین سیستمهای صدای فراگیر برای هدفون محسوب میشود.
Sony 360 Reality Audio
طبیعی است که با بازار داغ فناوریهای صدای فراگیر در هدفون، یکی از مهمترین شرکتهای تولیدکننده سیستمهای صوتی، یعنی Sony نیز پا به این بازار گذاشته و نسخهای ویژه از این فناوری را عرضه کند.
سیستم Sony 360 Reality Audio نیز یک سیستم صدای فراگیر بر پایه نرمافزار و پخشکننده است و طبق گفته سونی، با هدف ارائه تجربه شنیداری جذاب، هم در موسیقی و هم در بازیهای کامپیوتری طراحی شده است.
برای استفاده از Sony 360 Reality Audio، باید اپلیکیشن آن را از طریق اینترنت بر روی دستگاه خود دانلود کرده و نصب کنید و سپس، در آن یک عکس از هر گوش خود بگیرید. این سیستم با دریافت عکس گوشهای شما، شکل آنها را تحلیل میکند و با انجام محاسباتی ویژه، همانند سیستم Creative Super X-Fi، یک پروفایل صوتی ویژه طراحی میکند که میتوان آن را بر روی یکی از سرویسهای استریمینگ سازگار با این سیستم، یعنی Nugs ،Deezer و Tidal اعمال کرد. این سیستم با تمامی هدفونها سازگار است.
Playstation 3D Audio
اما علاوه بر ۳۶۰ Reality Audio، شرکت سونی یک سیستم صدای فراگیر هدفون دیگر نیز بهطور ویژه برای کنسولهای بازی خود، یعنی Playstation طراحی کرده است که میتواند با پروفایلهای HRTF خود، صدایی بسیار طبیعی ارائه کرده و تجربه صوتی فوقالعادهای را هنگام بازی برای کاربر رقم بزند.
این سیستم نیز همانند ۳۶۰ Reality Audio، با تمامی هدفونها، از جمله هدفونهای ویژه Playstation سازگار است.
Waves Nx
شرکت Waves که در زمینه ساخت پلاگینهای تولید موسیقی فعالیت میکند نیز یک سیستم صدای فراگیر هدفون به نام Nx عرضه کرده است که عملکردی بسیار خوب دارد و میتواند تجربه صدای سهبعدی را در انواع محتوای صوتی، از جمله موسیقی و صدای بازی و فیلم برای کاربر رقم بزند.
Waves Nx را میتوان بهجرات پیشرفتهترین سیستم صدای فراگیر در هدفون دانست؛ این سیستم با ترکیب افکت شبیهسازی اتاق فوقالعاده شرکت Waves و پایش حرکات سر کاربر، میتواند تجربهای دقیقاً همانند شنیدن صدا در یک تئاتر شخصی را برای کاربر به ارمغان بیاورد و او را در یک فضای صوتی همانند واقعیت مجازی غرق کند.
اگر میخواهید Waves Nx را تجربه کنید، آسانترین راه این است که یکی از هدستهای مجهز به آن، همانند Audeze Mobius یا HyperX Cloud Orbit S را خریداری کنید که البته هر دو قیمتی نسبتاً بالا دارند.
نکاتی در مورد انتخاب سیستم صدای فراگیر برای هدفون
به جز موارد ذکرشده، تمامی سیستمهای صدای فراگیر نرمافزاری نامبرده در این مطلب، با تمامی هدفونها سازگارند و میتوان از آنها در تمامی پخشکنندهها استفاده کرد. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید این فناوری را در هدفون تجربه کنید، اول با یکی از گزینههای رایگان و نرمافزاری شروع کنید و در صورتی که این تجربه برای شما خوشایند بود، با کمک تیم ایران هدفون، میتوانید یک هدفون مناسب مجهز به این فناوری نیز خریداری کنید.
در نهایت، انتخاب سیستم صدای فراگیر مناسب، به دستگاه و پلتفرم مورد استفاده و پس از آن، کاربری شما باز میگردد. البته که به دلیل رایگان بودن اکثر این برنامهها، میتوانید تمامی آنها را امتحان کرده و در نهایت، گزینهای مناسب را از میان آنها انتخاب کنید.
تجربیات خود از استفاده از سیستمهای صدای فراگیر در هدفون را در بخش نظرات همین مقاله، با ما در میان بگذارید.