یکی از قدیمیترین کمپانیهای فعال در عرصهی تجهیزات صوتی، کمپانی آمریکایی شور (Shure) است. شرکتی که در طول بیش از نه دهه فعالیت مستمر، همواره یکی از نامهای معتبر و پیشرو در جهان تکنولوژی قلمداد میشده است. اما داستان طولانی شور، مهمترین میکروفونساز تاریخ، از کجا آغاز شد و به کجا رسید؟
آوریل ۱۹۲۵ بود که سیدنی شور (Sidney Shure) بیست و سه ساله، یک شرکت یک نفره با نام The Shure Radio Company را در ایالت ایلینوی به راه انداخت. شرکتی که قطعات رادیو و کیت ساخت رادیو را میفروخت و هنوز هیچ دستگاه آمادهای را تولید نمیکرد. اما بلندپروازی سیدنی شور و موفقیت اقتصادی کمپانی بسیار کوچکش، موجب شد که در عرض کمتر از سه سال، بیش از ۷۵ کارمند داشته باشد و به تولید دستگاههایی نظیر رادیو بپردازد. در همین دوران، برادر سیدنی یعنی ساموئل هم به کمپانی پیوست و نام شرکت به Shure Brothers Company تغییر کرد. اما این موفقیت، با مانعی بسیار بزرگ روبرو شد: رکود اقتصادی بزرگ آمریکا در سال ۱۹۲۹. در نتیجهی رکود بزرگ، فروش بسیار پایین آمد و شور مجبور به تعدیل شدید نیرو شد. اما آنها دست از تلاش بر نداشتند و به فروشندهی انحصاری میکروفونهای یک شرکت کوچک بدل شدند و در همین دوران، مهندسان این شرکت از جمله رالف گلاور (Ralph Glover) به کار بر روی ساخت میکروفون نیز مشغول شدند.
در دههی ۳۰، شور به ساخت میکروفونهای ارزانقیمت کریستالی و کربنی مشغول شد و نخستین حاصل آن، مدل کربنی Model 33N بود. با عرضهی این محصول در سال ۱۹۳۲، شور به یکی از چهار تولیدکنندهی میکروفون در سراسر آمریکا بدل شد.
یک سال بعد، در سال ۱۹۳۳، این کمپانی قدم به عرصهای جدید گذاشت: تامین قطعات جانبی فونوگراف (گرامافون). افزون بر آن، نخستین میکروفون کاندنسر (خازنی) خود یعنی Model 40D را نیز در همین سال عرضه نمود.
اما با وجود فروش قابل قبول، شور هنوز نمیتوانست با تولیدکنندگانی نظیر وسترن الکتریک (Western Electric) و یا RCA رقابت کند. روندی که سرانجام در سال ۱۹۳۹ تغییر کرد. زمانی که یک مهندس روس جوان به نام بنجامین باوئر (Benjamin Bauer) موفق شد نخستین برگ برندهی این کمپانی را تولید کند و شور را به یک کمپانی پیشرو بدل کند.
مدل مورد نظر، میکروفون Model 55 Unidyne بود که نخستین میکروفون داینامیک تکسویه (unidirectional) جهان به حساب میآمد و از جان اف. کندی، مارتین لوتر کینگ و فیدل کاسترو گرفته تا الویس پریسلی، الا فیتزجرالد و فرانک سیناترا، بسیاری از شخصیتهای مهم سیاسی، اجتماعی و هنری از این مدل استفاده نمودهاند و یکی از پرفروشترین و پر کاربردترین محصولات صوتی حرفهای تاریخ قلمداد میشود.
این دستاوردها، در دههی ۴۰ میلادی به ثمره نشست. در درجهی اول، در سال ۱۹۴۲، شور به عنوان تامینکنندهی اصلی میکروفونهای ارتش آمریکا در جنگ جهانی دوم انتخاب شد و این امر، به معنی گذر از استانداردهای نظامی سختگیرانه بود. استانداردهایی که هنوز هم در محصولات این شرکت لحاظ میشوند.
در درجهی دوم، در سال ۱۹۴۶، شور به بزرگترین تولید کنندهی کارتریج فونوگراف جهان بدل شد و در اوج کارش، روزانه تا ۲۸ هزار کارتریج تولید مینمود. سود حاصل از این موارد، به پیشرفت هر چه سریعتر کمپانی کمک شایانی نمود و موجب شد که در دههی ۵۰، بتواند محصولات بسیار مهمی مانند سیستم میکروفون بیسیم Vagabond-که برای اجرای برنامههای زنده طراحی شده بود و حدود ۶۵ متر مربع برد داشت، نخستین میکروفون ریبون خود یعنی Model 300، کارتریج فونوگراف M3D و … را تولید نماید.
در دههی ۶۰، شور به روند رو به جلوی خود ادامه داد و در سال ۱۹۶۵، یکی از شناختهشدهترین محصولات خود یعنی میکروفون داینامیک SM57 را به بازار عرضه کرد. SM57 نه تنها به یکی از پرکاربردترین میکروفونهای تاریخ برای ضبط ساز بدل شد، بلکه از زمان لیندون جانسون تا همین امروز، میکروفون اصلی سخنرانی رییس جمهورهای آمریکا بوده است.
یک سال بعد، شور مدل SM58 را تولید نمود. موفقیت این مدل نیز کمتر از SM57 نبود و در همان آغاز عرضه به میکروفون اصلی خوانندگان گروههایی نظیر رولینگ استونز و The Who بدل شد و تا همین امروز نیز محبوبترین و پرفروشترین میکروفون وکال جهان به حساب میآید.
در دو دههی بعد، یعنی در طول سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰، شور با قدرت به جلو حرکت کرد و محصولات بسیار موفقی نظیر کوچکترین میکروفون داینامیک یقهای جهان یعنی مدل SM11، میکسر FP31، سیستم تلهکنفرانس ST6000 (که در ناسا و پنتاگون مورد استفاده قرار میگرفت)، سینمای خانگی سوراند HTS5000 و میکروفونهای Beta 57 و Beta 58 را به بازار روانه کرد.
دههی ۹۰، جزو مهمترین سالهای فعالیت شور و مرحلهای جدید در تاریخ این کمپانی است. دههای که با ورود به بازار میکروفونهای بیسیم آغاز میشود و در پایان این دهه، Shure به مهمترین تولیدکنندهی میکروفونهای بیسیم تبدیل شد. علاوه بر آن، در سال ۱۹۹۱، شور نخستین کارخانهی خود در اروپا را در شهر هایلبرن آلمان یعنی همان شهری که کارخانهی بیرداینامیک نیز قرار دارد بازگشایی کرد و وظیفهی فروش و پشتیبانی محصولاتش در اروپا، آفریقا و آسیا را به این شعبه محول نمود.
در اواسط این دهه، یعنی در سال ۱۹۹۵، سیدنی شور، پس از ۷۰ سال ادارهی این شرکت، در سن ۹۳ سالگی درگذشت و جای خود را به همسرش، رز (Rose L. Shure) داد.
اما این اتفاق تاثیری بر پیشرفت شور نگذاشت و تا پایان این دهه، این شرکت نه تنها شعبهای در هنگکنگ افتتاح نمود، بلکه در سال ۱۹۹۷، محصول بسیار مهمی نظیر سیستم مانیتورینگ داخل گوش PSM 600 را نیز به بازار روانه کرد که جزو نخستین تلاشهای شور برای ورود به عرصهی هدفون محسوب میگردد.
در نهایت، در پایان این دهه، یعنی در سال ۱۹۹۹، نام کمپانی رسماً به Shure Incorporated بدل شد. بهعلاوه، در این سال، شور نخستین عضو از سری میکروفونهای رده بالای KSM یعنی مدل KSM32 را به بازار روانه کرد و با توفیق قابل توجهی روبرو شد.
نخستین دستاورد مهم شور در دههی ۲۰۰۰، کسب جایزهی Technical Grammy در سال ۲۰۰۳ بود. جایزهای که به پاس خدماتی که این کمپانی به صنعت ضبط موسیقی ارائه نموده بود، به این شرکت اهدا شد.
بهعلاوه، این سال، برای دوستداران هدفون، شاید مهمترین سال در تاریخ این شرکت باشد. سالی که طی آن، شور نخستین ایرفونهای تجاری خود یعنی سری E را به بازار عرضه کرد. این ایرفونها که چهار مدل E2 تا E5 را در بر میگرفتند، با استقبال مناسبی نیز روبرو شدند.
دو سال بعد، شعبهی چین و سال بعد، در سال ۲۰۰۶، شعبهی ژاپن این شرکت بازگشایی شد.
در همین سال، شور دو اتفاق هدفونی دیگر را نیز رقم زد: نخست عرضهی ایرفون مدل E500 بود که از سه درایور برخوردار بود و اتفاق دوم و مهمتر، تولید سری ایرفونهای مانیتورینگ SE بود. مجموعه ایرفونهایی که جزو مهمترین ایرفونهای مانیتورینگ تاریخ هستند و شامل مدلهای SE210، SE310، SE420 و SE530 میشدند که مدل SE530 همچون مدل E500 از سه درایور برخوردار بود.
دو سال بعد، در سال ۲۰۰۹، این شرکت نخستین هدفونهایش یعنی هدفونهای سری SRH را روانهی بازار نمود تا بیش از پیش در عرصهی هدفون نقش داشته باشد. این مدلهای مانیتورینگ که شامل هدفون ۶۰ دلاری SRH240، هدفون ۱۰۰ دلاری SRH440 و هدفون ۲۰۰ دلاری SRH840 میشدند، در نیمهی اول دههی ۲۰۱۰ با موفقیت خوبی مواجه شدند و جای خود را در کنار محصولات بیرداینامیک، سنهایزر، ایکیجی و … باز کردند. به خصوص که در همین ماههای ابتدایی ۲۰۱۰، نسل جدید ایرفونهای مانیتورینگ SE از جمله دو مدل SE425 و SE535 نیز وارد بازار شدند و شور را به نامی کاملاً برجسته در میان هدفوندوستان بدل نمودند.
اکنون، شور، نه فقط یک میکروفونساز شناختهشده، که یک هدفونساز درجه یک نیز بود و به دلیل تحولات بازار و افزایش بیسابقهی قیمت هدفونهای رده بالا، زمان آن رسیده بود که شور، همچون دیگر غولهای هدفونسازی، یک پرچمدار واقعی بسازد. پرچمداری که بازتابندهی بالاترین سطح دانش این کمپانی باشد. پس مهندسان Shure دست به کار شدند و در نهایت، در سال ۲۰۱۳، یکی از برترین ایرفونهای جهان، یعنی SE846 را تولید نمودند. ایرفونی با مجموعهای از نوآوریهای بینظیر که تا مدتی، به عنوان برترین ایرفون Universal جهان تلقی میشد.
افزون بر آن، در این سال، هدفونهای رده متوسط سری SRH یعنی SRH1440 و SRH1840 نیز عرضه شدند.
دو سال بعد، در سال ۲۰۱۵، شور یک شگفتی دیگر به جهان هدیه داد. شگفتی که حتی از SE846 نیز درخشانتر و حاصل ۷ سال کار مهندسان این شرکت بود. این محصول، سیستم الکترواستاتیک سه هزار دلاری KSE1500 (شامل ایرفون KSE1500 و آمپلیفایر/دک KSA1500) بود که نه تنها نخستین ایرفون الکترواستاتیک واقعی جهان محسوب میشد، که شاید هنوز هم برترین ایرفون Universal جهان باشد. بهعلاوه، در این سال کمپانی RF Venue نیز توسط شور تصاحب شد تا تسلط این شرکت بر قلمروی سیستمهای صوتی بیسیم بیش از پیش شود.
در سال ۲۰۱۶، رز شور، همسر سیدنی شور در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
یک سال بعد، شور به انقلاب بلوتوث پیوست و سری ایرفونهای مانیتورینگ SE را به یک کابل بلوتوث به نام BT1 مجهز نمود. این کابل که جزو نخستین کابلهای بلوتوث جهان بود، با اتصال به ایرفونهای سری SE، آنها را به ایرفون بیسیم بدل مینمود و در نتیجه، گسترهی کاربری آنها را یک گام به جلو میبرد. از دیگر محصولات مهم شور در این سال، میتوان به سیستم میکروفون بیسیم Axient اشاره کرد.
امروز، شور، بدون شک یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قطعات ترنتیبل، میکروفون، هدفون، سیستمهای صوتی بیسیم و … است. شرکتی که تولیداتش، از جنگ جهانی گرفته تا مراسم گرمی و المپیک مورد استفاده قرار گرفته و بخشی از مهمترین جوایز معتبر جهان صدا را به خود اختصاص داده است. دفاتر این شرکت، از آمریکا و کانادا تا ژاپن و چین گسترده شدهاند و اکثر محصولات این شرکت، در کارخانههای مکزیک و چین تولید میشوند. محصولاتی که از لحاظ کیفی، هر تولیدکنندهی دیگری را به چالش میکشند و همین امر موجب اعتماد میلیونها کاربر به شور شده است.