dCS، شرکت انگلیسی سازنده محصولات صوتی گرانقیمت، روز گذشته از اولین ستاپ مخصوص هدفون خود رونمایی کرد.
این ستاپ که Lina نام دارد، از سه جزء جداگانه تشکیل شده است که شامل یک امپلیفایر هدفون، یک دک و یک کلاک میشود.
پیش از این، تنها محصول dCS که از یک خروجی هدفون برخوردار بود، دک Bartok بود؛ اما اکنون این شرکت پس از شنیدن بازخورد و درخواست مشتریانش، برای اولین بار یک ستاپ مخصوص هدفون را به بازار عرضه کرده است.
نخستین نکتهای که نظر ما را جلب کرد، اندازه بزرگ این ستاپ به نسبت امپها و دکهای رایج در بازار است. دلیل این اندازه بزرگ این است که طبق رویه همیشگی dCS، هر جزء از ستاپ، در کیسی جداگانه تعبیه شده است. dCS اعتقاد دارد که با این کار، از تداخل اجزای مدارها جلوگیری میشود و در نتیجه، کیفیت نهایی صدا افزایش مییابد. لازم به ذکر است که هر سه بخش این ستاپ بهصورت جداگانه نیز فروخته میشوند.
Lina از یک صفحه نمایشگر لمسی برخوردار است که میتوان با استفاده از آن، علاوه بر کنترل امکانات ستاپ، موسیقی در حال پخش را کنترل کرد و حتی به برنامههای استریمینگ مانند Spotify و Tidal نیز دسترسی داشت.
طبق ادعای dCS، مدار این ستاپ از طراحی جدیدی برخوردار است که محدودیتهای بُردهای چاپی را به چالش میکشد.
بخش امپلیفایر Lina از یک مدار سالید استیت کلاس AB بهرهمند است و سه خروجی هدفون (یک خروجی سینگل اند ۶٫۳ میلیمتری، یک خروجی بالانس XLR چهار پین و یک خروجی XLR دوگانه سه پین) بر روی پنل جلویی آن تعبیه شده است. قدرت خروجی اعلامی برای این امپلیفایر با استفاده از خروجیهای بالانس، حدود ۲ وات در ۳۰ اهم و ۴۸۰ میلیوات در ۳۰۰ اهم است. این اعداد در خروجی سینگل اند به ۱٫۶ وات در ۳۰ اهم و ۲۰۰ میلیوات در ۳۰۰ اهم کاهش پیدا میکنند.
این اعداد و ارقام به هیچ وجه شگفتانگیز نیستند و حتی از قدرت خروجی بسیاری از امپلیفایرهای میانرده نیز پایینتر هستند؛ اما همین قدرت خروجی نیز تقریباً برای تمامی هدفونهای موجود در بازار کفایت میکند. بهعلاوه اینکه قدرت خروجی یک امپلیفایر به هیچ وجه گویای کیفیت صدای آن نیست.
بخش دک این ستاپ از قابلیت اتصال به اینترنت و استریمینگ برخوردار است و و Lina Network DAC نامیده میشود. این دک که ارزانترین دک dCS محسوب میشود، از فناوری Ring DAC و فیلترهای اختصاصی این شرکت بهرهمند است.
Lina Network DAC از فایلهایی با نرخ نمونهبرداری ۴۴٫۱ تا ۳۸۴ کیلوهرتز و فایلهای DSD64 و DSD128 پشتیبانی میکند. این دک از یک ورودی USB-B برای اتصال به سورس دیجیتال، یک پورت USB-A برای اتصال هارد و فلش مموری، یک ورودی Toslink، دو ورودی S/PDIF و دو ورودی AES/EBU برخوردار است. همچنین برای اتصال این دک به امپلیفایر، میتوان از خروجیهای XLR بالانس و سینگل اند RCA دستگاه استفاده کرد.
قابلیت اتصال به اینترنت در Lina Network DAC، امکان استریم از سرویسهای محبوب مانند Roon ،Spotify ،Tidal ،Qobuz ،Deezer و بسیاری از سرویسهای استریمینگ دیگر را فراهم میکند. همچنین این دک از Apple Airplay 2 نیز پشتیبانی میکند.
و اما به آخرین بخش این ستاپ یعنی کلاک آن میرسیم. طبق گفته dCS، کلاک Lina یک مستر کلاک درجه یک است که از دو اسیلاتور کریستالی بهرهمند است. به لطف این طراحی، این کلاک میتواند عملکردی با دقت و پایداری فوقالعاده را به نمایش بگذارد. بخش مهمی از موسیقی، زمان است و به اعتقاد تیم dCS، افزودن یک کلاک دقیق به زنجیره سیگنال میتواند با به حداقل رساندن جیتر و نقایص سیگنال، به بهبود کیفیت صدا، خصوصاً در بخش ایمیجینگ و سانداستیج کمک شایانی کند.
قیمت امپ، دک و کلاک این ستاپ، طبق رویه قیمتگذاری شوکهکننده همیشگی dCS، بهترتیب ۱۳۵۰۰، ۱۹۰۰۰ و ۱۱۰۰۰ دلار است؛ در نتیجه، اگر قصد تهیه ستاپ Lina بهصورت کامل را داشته باشید، باید ۴۳۵۰۰ دلار پرداخت کنید. این قیمتگذاری، dCS Lina را به یکی از گرانقیمتترین ستاپهای هدفون دنیا تبدیل میکند.