در تاریخ هدفون، مدلهایی هستند که نیاز چندانی به معرفی ندارند و تقریباً هر هدفوندوستی از آنها شناخت کافی دارد. هدفونهایی نظیر مدلهای تاریخساز DT770 و DT880 کمپانی بیرداینامیک، سنهایزر HD650 و غیره. آدیو-تکنیکا ATH-M50x از چنین جایگاهی برخوردار است. عضوی از خانواده هدفونهای مانیتورینگ کمپانی ژاپنی آدیو-تکنیکا که میتوان آن را یکی از محبوبترین هدفونهای استودیویی قرن بیست و یکم خواند و فروش میلیونی این مدل و نسل قبلی آن یعنی ATH-M50 شاهدی معتبر بر این مدعاست. دلیل آن، افزون بر کیفیت ساخت و راحتی عالی، قیمت مناسب و …، کیفیت صدای M50x است. صدایی ویشکل، هیجانانگیز و بیسی با وضوح، تفکیک و رزولوشن بسیار خوب که در واقع بیش از آنکه مناسب حرفهایها و کاربریهای استودیویی و مانیتورینگ باشد، مناسب شنیدن موسیقی است.
حال چگونه میتوان چنین هدفون خوشصدایی با چنین پتانسیلی در جذب شنوندگان را محبوبتر نمود؟ با توجه به نیازهای موسیقیدوستان امروزی، پاسخ روشن است: حذف سیمها و بدل نمودن آن به یک هدفون بلوتوث. محصولی به نام ATH-M50xBT.
همانطور که انتظار میرود، ATH-M50xBT، حداقل تا آنجا که در حال حاضر روشن است، از لحاظ بدنه و درایور شباهت بسیار زیادی به مدل سیمی یعنی ATH-M50x دارد. امری که با توجه به طراحی و کیفیت صدای عالی M50x کاملاً خوشایند است. در حقیقت به نظر میرسد Audio-Technica تا حد ممکن هیچ تغییری در بدنهی مدل سیمی نداده است و همان ایرکاپها، همان هدبند، همان ایرپدها، همان طراحی ظاهری و … را به مدل بیسیم منتقل نموده است. با این تفاوت که به تبع نیازهای کاربر در یک هدفون بلوتوث، ایرکاپ سمت چپ به یک کنترلر لمسی مجهز شده است که به کمک آن میتوان کارهایی نظیر فعالسازی دستیارهای صوتی Google Assistant و Siri را انجام داد و زیر این ایرکاپ نیز یک دکمه برای خاموش و روشن نمودن دستگاه، یک پورت میکرو USB برای شارژ و سه دکمه برای کنترل موسیقی، تماسهای تلفنی و ولوم قرار گرفته است.
در کنار موارد اشارهشده، میتوان با بهرهگیری از اپلیکیشن انحصاری Connect نیز برخی از عملکردها را کنترل نمود.
از طراحی ظاهری و کنترلرها که بگذریم، به باتری میرسیم. در یکی دو سال اخیر، آدیو-تکنیکا موفق به تولید هدفونهایی با دوام شارژ بیرقیب شده است. شاخصترین آنها نیز مدل ATH-SR30BT است که با هر بار شارژ، حدود ۷۰ ساعت استفادهی پیاپی را ممکن میسازد. شاید M50xBT به پای SR30BT نرسد، اما با برخورداری از ۴۰ ساعت دوام شارژ، میتواند بسیاری از رقبایش را از این بابت پشت سر بگذارد. بهخصوص که امکان استفاده از هدفون به صورت سیمی نیز وجود دارد. البته مدت زمان شارژ کامل حدود ۷ ساعت است که کمی زیادتر از حد معمول است و پورت شارژ نیز یک پورت Micro USB است که با توجه به رواج پورتهای USB-C کمی قدیمی به نظر میرسد.
این دوام شارژ عالی، علاوه بر باتری، به نسخهی بلوتوث نیز مربوط است. M50xBT برای انتقال امواج بی سیم، همچون بسیاری از مدلهای اخیر کمپانی، از نسخهی ۵.۰ فناوری بلوتوث بهره میبرد. نکتهای که خود یک امتیاز مثبت محسوب میشود. اما متاسفانه با کیفیتترین کدک صوتی مورد پشتیبانی، Qualcomm aptX است و خبری از aptX HD و … نیست.
در نتیجه، با توجه به طراحی، راحتی، ایزولیشن و دوامی که از M50x سراغ داریم و دوام شارژ، کنترلر لمسی و بلوتوث ۵.۰، تا این جای کار میتوانیم بگوییم که M50xBT تقریباً بینقص است. خوشبختانه، حداقل روی کاغذ، وقتی به بخش مربوط به صدای هدفون برسیم نیز چیزی وجود ندارد که این کمال نسبی را نقض کند.
همانند بدنه، به نظر میرسد که در مورد مهندسی داخلی نیز تقریباً همه چیز بین دو مدل سیمی و بیسیم مشترک است. با توجه به مشخصات منتشر شده، M50xBT از درایورهای ۴۵ میلیمتری داینامیک مجهز به مگنتهای قدرتمند و ویسکویل آلومینیومی روکششده با مس بهره میبرد که حساسیتی برابر با ۹۹ دسیبل، امپدانسی برابر با ۳۸ اهم و پاسخدهی فرکانسی برابر با ۱۵ هرتز تا ۲۸ کیلوهرتز دارد. اعداد و ارقام و مشخصاتی که کاملاً با مشخصات M50x همخوانی دارد و با توجه به آنها میتوان گفت که به احتمال قریب به یقین درایور به کار رفته در هر دو هدفون یکسان است. امری که خیال ما از بابت کیفیت صدا را آسوده میسازد و در صورتی که مهندسان آدیو-تکنیکا اشتباه بزرگی مرتکب نشده باشند، M50xBT باید یک هدفون بلوتوث درجه یک و شاید حتی یکی از بهترین هدفونهای بیسیم بازار باشد.
با این همه، تا زمانی که هدفون توسط کاربران و کارشناسان دیده و شنیده نشده است، نمیتوان نظر قطعی راجع به هیچ یک از وجوه آن داد.
آدیو-تکنیکا ATH-M50xBT که همچون مدل سیمی در تایوان ساخته میشود، از همین امروز، به همراه یک کابل AUX یک متر و بیست سانتیمتری، یک کابل شارژ ۳۰ سانتیمتری و یک کیف نرم چرمی در دسترس خریداران قرار گرفته است. قیمت در نظر گرفته شده برای این هدفون، ۲۰۰ دلار است که ۵۰ دلار از نسخهی سیمی بیشتر است و با توجه به مشخصات آن، کاملاً منطقی است.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا این مدل نیز میتواند موفقیت خارقالعادهی M50x را تکرار کند یا خیر!
۲ نظرات
با چه هیولایی طرف هستیم!!
من از این هدفون ۲ماه است استفاده میکنم ومعتاد صدای بینقص لذت بخش آن شدم. هر وقت این هدفون رو استفاده میکنم لبخند رو لبام میشینه چون صدای سازهایی را که هرگز در هدفون های دیگر نشنیده بودم در این هدفون میشنوم و آنقدر برایم لذت بخش است که گاهی با ولم ماکسیموم خوابم میبرد!!! در ضمن استفاده از نرم افزار های پخش صدای حرفه ای در اندروید حتما توصیه میشود.