مقدمه
شرکت آمریکایی شور (Shure) در سال ۱۹۲۵ میلادی توسط «سیدنی شور» در شیکاگو پایهگذاری شد و یکی از کهنهکارترین و معتبرترین کمپانیهای فعال در عرصه تجهیزات صوتی به شمار میرود.
از جمله محبوبترین محصولات شور در میان موسیقیدوستان، میتوان به ایرفونهای سری SE اشاره کرد که از مدل ارزانقیمت SE112 تا مدل مشهور SE846 را شامل میشوند. اما شاید محبوبترین مدل این سری، SE215 باشد. در اواخر سال ۲۰۱۷، شور نسخه بیسیم این مدل را به نام SE215 Wireless BT1 روانه بازار کرد که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. این مدل در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و clear (بیرنگ) تولید میشود.
در این مطلب، به نقد و بررسی تخصصی Shure SE215 Wireless BT1 میپردازم.
مزایا و معایب
مزایا
– بیس پانچی و عمیق
– ایزولیشن ۳۷ دسیبلی
– کیفیت ساخت عالی
– ارزش خرید بالا
– کیفیت صدای مشابه نسخه سیمی
– امکان اتصال همزمان به دو سورس مختلف
– کابل جداشونده
– امکان استفاده از ایرفون در زمان شارژ شدن
معایب
– عدم پشتیبانی از کُدکهایی چون aptX و …
– عدم بهرهمندی از قابلیت شارژ سریع
موارد درون جعبه
– ایرفون
– سه جفت ایرتیپ فومی در سه سایز مختلف
– سه جفت ایرتیپ سیلیکونی در سه سایز مختلف
– کابل شارژ Micro USB
– کیف بیضیشکل
– گیره نگهدارنده کابل به پشت یقه
طراحی و ساخت
کمپانی شور همواره به ساخت ایرفونهای خوشساخت مشهور بوده است و سالهاست که به کمک طراحیهای منحصربهفرد خود، رضایت کاربران را جلب کرده است. بدنه ایرفون وایرلس شور SE215 از پلاستیک باکیفیت ساخته شده و بسیار سبک است. با توجه به اینکه نازل (nozzle) آن با کمی زاویه طراحی شده، ایرتیپها بهراحتی درون گوش قرار میگیرند و فضای لاله گوش را کاملاً پر میکنند. همین عامل باعث شده که ایزولیشن فوقالعاده ۳۷ دسیبلی به ارمغان آید؛ چیزی نزدیک به ایزولیشن ایرفونهای کاستوم که برای استفاده روی استیج و در اجراهای زنده طراحی میشوند.
همچنین طراحی خوب ایرفون به کاربر اجازه میدهد که بهراحتی سر خود را روی بالش قرار دهد و در زمان استراحت نیز بتواند موسیقی بشنود.
کابل این ایرفون، جداشونده و از نوع MMCX است. این امر برای کاربرانی که قصد استفاده از کابلهای افتر مارکت را دارند، یک مزیت محسوب میشود.
در سمت راست، دکمههای کنترل صدا و توقف و پخش موسیقی قرار گرفته است که با سیستم عاملهای اندروید و iOS سازگار هستند. با نگه داشتن دکمه کم یا زیاد کردن صدا، میتوانید به تِرک قبل یا بعد بروید و با نگه داشتن دکمه وسط، صدا متوقف و پخش میشود. همچنین با نگه داشتن این دکمه، ایرفون خاموش میشود و یا به حالت pair میرود. کیفیت این دکمهها بسیار خوب است. میکروفون نیز بر روی این کپسول کوچک قرار دارد. کیفیت میکروفون نسبتاً رضایتبخش است و در سطح میکروفون ایرفونهای همراه گوشیهای موبایل است.
در وسط کابل، کپسول بزرگتری قرار دارد که در آن دریافتکننده سیگنال و باتری جای گرفته است و Shure برای نگه داشتن آن، یک گیره را طراحی کرده که به پشت یقه متصل میشود و در زمان انجام فعالیتهایی با تحرک بالا، ایستایی ایرفون را بهبود میبخشد. البته این گیره جداشونده است و در صورت عدم نیاز، میتوان آن را جدا کرد.
صدا
بیس
این ایرفون بیسیم مانند بقیه ایرفونهای برند شور، میدرنج-محور است و تفکیک و وضوح بسیار خوبی دارد. آنچه ۲۱۵ را نسبت به بقیه ایرفونهای این کمپانی کمی خاصتر میکند، بیس عمیق و پانچی آن است که با موبایل به نهایت کیفیت خود میرسد (چه در نسخه بلوتوث و چه سیمی). بهصورت کلی میتوان بیس این ایرفون را بسیار عمیق و تُرد دانست و به دلیل ایزولیشن و سکوت بسیار عالی، عمق و بافت بیس خوبی را تجربه خواهید کرد. این بیس را میتوان بهترین نوع بیس برای سبکهایی مثل پاپ و الکترونیک دانست.
میدرنج
میدرنج کمی بوستشده و پُر رنگ است و سازها با فواصل خوبی از هم شنیده میشوند. upper midrange (وکال زن) نسبتاً کمی خشنتر و با حجم بیشتری شنیده میشود و حالت سرد و بیروح برخی از مدلهای مانیتورینگ را ندارد (اکثر شنوندهها به اشتباه تصور میکنند که ایرفونهای شور فقط برای مانیتورینگ هستند) و برای شنیدن سبکهای راک و متال، خصوصاً سمفونیک متال با وکال زن، بسیار عالی است.
سانداستیج این ایرفون کاملاً مشابه نسخه سیمی است و در صورتی که کاربر از ایرتیپهای فومی با سایز مناسب استفاده کند، سانداستیج نسبتاً عریض با میکرودیتیل خوب را تجربه خواهد کرد. در صورت استفاده از ایرتیپهای سیلیکونی، بیس کمی کوبشیتر و بهصورت کلی، صدا تهاجمیتر و نسبتاً V-shaped خواهد شد.
تربل
در ولوم مناسب، فرکانسهای بالای SE215 به شکلی نرم، کنترلشده و خالی از sibilance و با کمی رول آف شنیده میشوند.
در این فرکانسها، در صورتی که صدا بسیار بلند باشد، شاهد کمی درهمریختگی هستیم که این موضوع در تمام ایرفونها دیده میشود. در کل بهتر است که هیچگاه با آخرین ولوم به موسیقی گوش ندهید؛ زیرا علاوه بر درهمریختگی فرکانسی، به شنوایی شما نیز صدماتی جبرانناپذیر وارد میشود.
بهطور خلاصه میتوان گفت که این ایرفون تا رنج دو برابر قیمت خود، بهترین پانچ بیس و وضوح میدرنج را به کاربر ارائه میکند و برای سبکهای گوناگون از جمله راک، متال، پاپ و الکترونیک گزینهای عالی است.
مقایسه صدا
SE215 Wireless BT1 vs Bose SoundSport Free
سانداستیج و کوبش بیس ایرفون ورزشی SoundSport Free بهتر است و برای شنیدن سبکهایی چون پاپ، الکترونیک و هیپ هاپ مناسبتر است؛ اما میکرودیتیل و پانچ و عمق بیس SE215 Wireless بهتر است و برای راک و متال گزینه جذابتری است.
SE215 Wireless BT1 vs Sennheiser MOMENTUM True Wireless
سانداستیج دو مدل مشابه است و از نظر ایزولیشن، شور کمی بهتر عمل میکند. بیس MOMENTUM، ویبریشنی و حجیمتر است و صدای آن کمی رنگشدهتر و بوستشدهتر است. در آن سوی میدان، SE215 از صدای کمی نرمتر و کنترلشدهتر با تفکیک بالاتر برخوردار است. SE215 برای شنیدن موسیقی به مدت طولانی مناسبتر است.
Shure SE215 Wireless BT1 vs MEE Audio Pinnacle P1
برای این مقایسه، از موبایل بهعنوان سورس استفاده کردم تا نتیجهی منصفانهتر و دقیقتری به دست آید. در این حالت، سانداستیج P1 کمی عمیقتر و بزرگتر است و صدای وکال تقریباً ۲۰ درصد عقبتر شنیده میشود. از سوی دیگر، در شور SE215 صدا نزدیکتر و شارپتر است و با انرژی بیشتری شنیده میشود. بیس ۲۱۵ نیز کوبندهتر و حجیمتر است.
نتیجهگیری
امروزه با رواج ایرفونهای truly wireless، نگاه کاربران به ایرفونهای بلوتوثی تغییر کرده است. راحتی در استفاده، نگهداری شارژ زیاد (با احتساب کیس شارژ) و استفاده از فناوریهایی مثل نویز کنسلینگ، اکثر کاربران را به خرید ایرفونهای کاملاً بیسیم ترغیب میکند.
اما در مورد SE215 Wireless میتوان گفت که شور در طراحی آن، کیفیت صدا را اولویت اصلی خود قرار داده و صدا را فدای فناوریهای خاص و پُرهزینه نکرده است. به جرأت میتوان ادعا کرد که کیفیت صدای این ایرفون در سطح نسخه سیمی SE215 است.
Shure SE215 Wireless BT1 را به تمام افرادی که در جستجوی یک ایرفون بلوتوثی باکیفیت برای لذت بردن از سبکهای پاپ و الکترونیک و البته راک و متال هستند و بیشتر در محیطهای شلوغ و بیرون از منزل به موسیقی گوش میکنند، توصیه میکنم.
۳ نظرات
ممنونم مصطفی برای این بررسی دقیق و خوب. شش سال است که از نسخه سیمی این ایرفون استفاده میکنم و از آنجایی که ژانر مورد علاقهام هم سمفونیک متال است بسیار با شما موافقم. ایرفونهای P1، MX3 pro و Polaris v2 هم دارم که برای سبکهای مختلف استفاده میکنم. ولی برای گوش دادن به وکال زن در سبک گاتیک و سمفونیک متال همیشه روی SE215 حساب میکنم. شما ایرفونی میشناسید که همین جنس صدای SE215 رو در کیفیت بالاتری ارائه کنه؟
سلام
توی رنج قیمتی بالاتر حتما به سورس خوب برای درایو شدن کامل ایرفون نیاز خواهید داشت. برای مثال ایرفون it04 ایباسو گزینه خیلی جذابی هست یا توی ایرفون های موجود در ایران se535 یکی از بهترین هاست. البته کوبش و ویبریشن باس خیلی زیادی نداره اما میدرنج بسیار بسیار عالی در اختیار کاربر میذاره و برای سبک هایی که گفتین عالیه.
ایرفون it04 رو میشه نسخه موزیکالتر se535 دونست. هر دو ایرفون حتما باید با سورس های خوب درایو بشن تا کیفیت واقعی خودشون رو نشون بدن.
سلام، ممنونم از راهنمایی. برای سورس از ifi iDSD Signature استفاده میکنم. قبلا se535 رو تست کرده بودم و به نظرم خیلی تکنیکال بود. به قول یه یوتیوبر: i am a pleasure seeker, not a true seeker. میرم سراغ تست it04.
یه خواهش هم داشتم: اگر بشه دوباره فروم رو راه اندازی کنین خیلی عالی میشه. واقعا سایت شما بهترین مرجع صوتی در وب فارسی هست. سپاس