سرانجام پس از مدتها انتظار، کمپانی سونی بهطور رسمی از ایرفون WF-1000XM4 رونمایی کرد.
در این ایرفون کاملاً بیسیم (truly wireless)، برای نخستین بار از پردازندهی جدید Integrated Processor V1 و موتور صوتی DSEE Extreme (که پیشتر در هدفون دور گوش WH-1000XM4 به کار رفته بود) بهره گرفته شده است.
پردازندهی Integrated Processor V1 موجب بهبود عملکرد نویز کنسلیشن و کاهش مصرف انرژی هدفون میشود. مهندسان سونی میگویند که این پردازنده، توانایی سیستم حذف نویز در حذف فرکانسهای بالا را ۴۰ درصد افزایش داده است.
یک درایور داینامیک ۶ میلیمتری جدید نیز برای WF-1000XM4 طراحی شده تا کیفیت صدا و بهخصوص عملکرد بیس بهبود یابد. دیافراگم این درایور، منعطفتر و مگنت استفادهشده در آن، حدوداً ۲۰ درصد بزرگتر است.
افزون بر این موارد، WF-1000XM4 نخستین ایرفون وایرلس سونی محسوب میشود که از کُدک LDAC پشتیبانی میکند و در نتیجه میتواند صدا را با کیفیت ۳۲ بیت/۹۶ کیلوهرتز و ۹۹۰ کیلوبایت بر ثانیه از طریق بلوتوث دریافت کند؛ البته به شرطی که منبع پخش شما نیز از این کدک پشتیبانی کند.
طراحی ایرتیپها نیز دستخوش تغییراتی شده تا فیت و ایزولیشن بهتری حاصل شود. این ایرتیپها از فوم پلیاورتان ساخته شدهاند.
یکی از معایب WF-1000XM3، عدم مقاومت آن در برابر رطوبت بود که اکنون این مشکل نیز برطرف شده است و به لطف استاندارد IPX4، خیال کاربر از بابت پاشش قطرات آب و عرق آسوده است.
از این موارد که بگذریم، WF-1000XM4 از بسیاری جهات شبیه نسل قبلی است. از جمله تشابهات این دو مدل میتوان به قابلیتهای Quick Attention ،Speak-to-Chat و Adaptive Sound Control اشاره کرد.
به لطف قابلیت Speak-to-Chat، زمانی که کاربر شروع به صحبت کند، موسیقی متوقف و صدای محیط شنیده میشود. بدین نحو میتوانید بدون بیرون آوردن ایرفون از گوش، با اطرافیان خود به مکالمه بپردازید. Quick Attention نیز با یک ضربه بر روی بدنه، سیستم نویز کنسلیشن را متوقف میکند تا بتوانید صدای محیط را بشنوید.
همانطور که ذکر شد، Adaptive Sound Control نیز کماکان در WF-1000XM4 وجود دارد. این تکنولوژی با تشخیص موقعیت کاربر، صدا را تنظیم و بهینهسازی میکند.
بهرهگیری از یک حسگر القای استخوانی (bone conduction) و تکنولوژی شکلدهی پرتو (beam-forming) نیز موجب ارتقای کیفیت مکالمات تلفنی میشود.
اکنون بیایید نگاهی بیندازیم به ویژگیهای ظاهری محصول.
طراحی بدنهی این ایرفون بیسیم بهطور کامل تغییر یافته است و زوایای نرمتر و ابعاد کوچکتر بدنه، ظاهر جذابی به آن بخشیدهاند. WF-1000XM4 حدوداً ده درصد و کیس آن حدوداً ۴۰ درصد کوچکتر از نسل قبلی است. با این وجود، دوام شارژ افزایش یافته است. این ایرفون با هر بار شارژ، حدود هشت ساعت کار میکند که دو ساعت از WF-1000XM3 بیشتر است. کیس شارژ نیز برای دو بار شارژ کامل در خود انرژی ذخیره میکند تا دوام شارژ کلی به ۲۴ ساعت برسد (که مشابه Apple AirPods 2nd generation است). در صورت خاموش کردن ANC، دوام شارژ ایرفون به ۱۲ ساعت و میزان شارژدهی کیس به ۲۴ ساعت میرسد. اپلیکیشن Sony Headphones Connect نیز زمانی که شارژ کیس به کمتر از سی درصد برسد، کاربر را مطلع میکند.
میتوان کیس شارژ را با کابل USB-C یا بهصورت بیسیم و از طریق برخی از گوشیهای سونی مانند Xperia 1 III و فعالسازی قابلیت Battery Share نیز شارژ کرد.
این ایرفون نویز کنسلینگ از Google Assistant و Alexa پشتیبانی میکند. قابلیت Google Fast Pair و Swift Pair نیز اتصال به دستگاههای اندرویدی و ویندوز ۱۰ را سادهتر میکند.
از دیگر شاخصههای Sony WF-1000XM4 میتوان به پشتیبانی از بلوتوث ۵٫۲، سازگاری با اپ Sony Headphones Connect، قابلیت Automatic Wind Noise Reduction برای تثبیت کیفیت صدا در زمان وزش باد و قابلیت ۳۶۰Reality Audio اشاره کرد.
قیمت تعیینشده برای ایرفون بلوتوث سونی WF-1000XM4 حدود ۲۸۰ دلار است و در دو رنگ مشکی و نقرهای، در روزهای آینده به بازار عرضه میشود.
منبع: ?What Hi-Fi و Sony
مترجم: مسعود اختصاصی
۳ نظرات
رنگ سفیدش آدمو قبض روح میکنه
با سلام. این هدفون واسه دویدن مناسب هستش؟
وقت بخیر،
WF-1000XM4 برای ورزش و دویدن مناسب است. همچنین، Bose Sport Earbuds نیز انتخاب بسیار خوبی برای استفاده در زمان ورزش است و از نظر ایستایی، کمی از WF-1000XM4 بهتر است.
موفق باشید.